xrobcio Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Witam, w pon chce zamowic dysk 500GB- 640GB bo wiecej nie bedzie mi potrzebne. Chce wydajny dysk. Zastanawiam sie jeszcze nad Samsungiem SpinpointF1. Moze jakis jeszcze dysk wart jest uwagi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 (edytowane) Seagate Barracuda 7200.12 500GB. Średni odczyt ~110MB/s. Masz oddzielny temat o tej serii i tam się dowiesz więcej. Edytowane 1 Lutego 2009 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek Mróz Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Seagate Barracuda 7200.12 500GB. Średni odczyt ~110MB/s. Masz oddzielny temat o tej serii i tam się dowiesz więcej.średni? :lol2: Chciałeś chyba rzec, maksymalny. Zresztą WD AAKS będzie miał bardzo zbliżone wyniki, nieco większy czas dostępu (praktycznie nieodczuwalne w normalnej pracy) Ale będzie znacznie cichszy i mniej awaryjny (sądząc po wielkich wpadkach seagate'a z serią "11"). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 średni? :lol2: Chciałeś chyba rzec, maksymalny. Coś jeszcze masz mądrego do powiedzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqasss Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Ehh chłopaki doradzicie a nie ripostujcie między sobą ;) Ja stoje przed dokładnie takim samym wyborem. I właśnie zamierzam się na tego seagate. Mialem teraz serwerowego seagate i jednak 3 talerze potrafią narobić trochę hałasu, do tego na viscie masakra(cały czas coś mieliło) Dysk miałem tydzień ;) A chciałem cos kupić patrząc również pod rajd i jednotależowiec 500GB wydaje się być obiecującym wyborem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Tylko że jeszcze nikt nie wie jak się będą spisywać a AAKS to sprawdzona bardzo dobra konstrukcja. Wybór należy do Ciebie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Ale mi chodzi o AALS:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek Mróz Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 (edytowane) Coś jeszcze masz mądrego do powiedzenia?Ok zwracam honor. Jednak, cześć innych userów ma znacznie gorsze wyniki ;) Edytowane 1 Lutego 2009 przez Dziadek Mróz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Ok temat do zamkniecia. Kupielm WD caviar black 640 z koncowka aals:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...