romek Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zasilacz to podstawowa i jedna z najważniejszych części komputera. Odpowiada za przekształcenie prądu zmiennego z gniazdka sieci elektrycznej na prąd stały, dostarczany do płyty głównej, procesora czy karty graficznej. Oczywiście, to nie wszystkie zadania jakie powierzamy zasilaczowi: musi być stabilny, zabezpieczać zasilane podzespoły przed skokami napięcia, przeciążeniem czy przypadkowymi zwarciami w obwodach. Dla wielu również ważnymi aspektami są cisza, ilość złącz i sprawność samej jednostki. Dzisiaj chcielibyśmy Wam zaprezentować zasilacz Tagan z serii Below Zero o mocy 600W. To co wyróżnia go od konkurencji to system PipeRock, 13,5 cm wentylator oraz jakość wykonania. Zainteresowanych zapraszam do artykułu na łamach naszego serwisu. Autor: romek - Rafał Romański Pełna treść publikacji pod tym linkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Wnętrze zasilacza nie jest specjalnie przepchane układami. Wszystko jest podporządkowane dobremu przepływowi powietrzu i obniżeniu ciśnienia,\ Czyżby duet sikor z małżonką nie przeglądali tesktu ? @genghiskhan, dobra robota bracie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 a dowiadywaliście sie może czy są sprzedawane 2 wersje tego zasilacza ? bo ja go mam kupowałem go 2 tygodnie temu i moje pudełko jest inne, nie mam takiego futerału na kable tylko mam inny coś w rodzaju naleśnika (taki zwijany) i instrukcje mam po polsku a nie polskopodobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael86 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 raczyk ja mam dokładnie tak samo jak ty...też kupowałem 2 tygodnie temu. wyposażenie jest takie samo ale pudełko i pokrowiec na kable inne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 ja wszystko mam to samo z wyposażenia tylko własnie mam inne pudelko i pokrowiec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord_Master Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Jeśli chcecie dodatkowe kable to wystarczy napisać do Tagana to wyślą je. Co do cichości zasilacza to chyba mój kumpel trafił na jakąś głośna sztukę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 a gdzie mozna napisac taka wiadomosc do tagana ? bo z checia bym napisal ;] moj tam jest cichutki :) ale moze dlatego ze w kompie siedzi 4870x2 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Fajna zasiłka. Jak zobaczyłem zdjęcia to się zdziwiłem że w środku tak pusto :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 (edytowane) dobrze,że zmienili wentylator na średni ( między kulkowym RL4B 0.70A, a ślizgowym(cichym) o małej żywotności). Ja musiałem (nie mam stacji serwerowej w osobnym pomieszczeniu a komp. w domu) wymienić wentylator w Tagan BZ1100 z tego co był - RL4B B1352512HB 0.70A na cichszy, aby dało żyć, i jest teraz O. K., nawet przy 500W obciążenia temp. spoko. Edytowane 1 Lutego 2009 przez lama1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Bardzo dobra recenzja. Mam BZ700 i podzielam większość opinii artykułu. Zabrakło mi jednak testów sprawności zasilacza czyli weryfikacji twierdzenia producenta 80%+ i odniesienia do konkurencyjnych markowych zasilaczy najczęściej kupowanych w Polsce zarówno w kwestii sprawności jak również stabilności napięć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Niestety Volcraft do mierzenia poboru energii z sieci przybył do nas dopiero dziś. W kolejnej recenzji o zasilaczu IKONIK jaką właśnie wam przygotowuje również nie będzie sprawności, ponieważ testy zrobiłem już jakiś czas temu. Od następnych będziecie widzieć sprawność oraz więcej prób obciążeniowych. Co do sprawności certyfikowanej to Tagan faktycznie taką ma w BZ. W DE udało mi się dorwać BZ 1300W i podpiąć pod stację obciążeniową. Przy 650W, czyli 50% obciążenia sprawność wynosiła 85,5% wg stacji pomiarowej. W środku fakt pusto bo podyktowane jest to tak jak napisałem przepływowi powietrza i po części większemu upchaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Recka OK. Zła nie jest. ps. @romek a pozwól że się zapytam, jak byś porównał głośność BZ600 do tego enerka którego masz w sigu ? (625W Modu 82+). Który cichszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Wiesz co, zasilacz to ja mam pod dostatkiem w domu, więc mam odnośnik do be quietów, enermaxów i taganów. Wiesz co, BZ600 to coś bardzo blisko modu82+ ale modu jest cichszy jeszcze od Tagana. Nie mamy jeszcze zakupionego sonometru, ale tylko jak go kupimy to odpalimy testy na platformie z poziomem głośności. Będzie też profesjonalny obciążalnik dla zasilaczy a nie komputer. W następnym tygodniu następny zasilacz się pojawi, właśnie pisze o nim arta, więcej nie zdradzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPKING Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 tych co wladaja jezykiem niemieckim to na pewno ten test zainteresuje...jest bardzo dokladny i duzo fotek TAGANA TG680-U33II 88 % sprwności i bardzo stabilne napięcia mówią same za siebie :) Link do testu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 (edytowane) Wygląda na to, że kolega lubi reklamować to i tamto :lol2: Możesz jeszcze dodać kto jest producentem tej zasiłki :D pzdr Edytowane 6 Lutego 2009 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Panowie, który lepszy zasilacz ten Tagan BZ czy ten Corsair http://proline.pl/sklep.php?prodid=CORSAIR+CMPSU650TXEU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...