KOLA.K Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) To moje pierwsze Wc , przepraszam za jakość zdjęć ale robiłem je kamerą za jakiś czas postaram się o coś lepszego. Proszę o komentarze i sugestie. Konfiguracja jak w podpisie + obudowa Antec Gamer Twelve Hundred CHŁODZENIE CPU.............: Swiftech Apogee GTZ NB...............: EK Water Blocks EK-NB/SB 5 - Acetal SB...............: EK Water Blocks EK-NB/SB 6 - Acetal MOSFETY......: EK MB Mosfet DFI DK - Acetal GPU.............: EK Water Blocks EK-FC 4870 - Acetal POMPA.........: Swiftech pompa MCP355 + EK Water Blocks EK-DDC X-Top v2 Laing Acetal REZERWUAR.: Black Water O-Tank 250 CHŁODNICA..: Feser Xchanger Double Radiator 240 WĄŻ.............: Tygon wąż R3603 9,5/12,7 mm ZŁĄCZKI.......: KOOLANCE 10/13 CHŁODZIWO..: Feser One UV Blue Edytowane 31 Stycznia 2009 przez KOLA.K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Nic tutaj nie widzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Jak na pierwszy raz to bardzo ładnie Ci to wyszło. Poukładane kabelki i kibelek spoko. Na dobrą sprawę to mogę się tylko przyczepić do węża między CPU a pierwszą sekcją mosfetów. Z tego co widzę to mógłbyś go skrócić i tym samym zmniejszyć łuk. O załamki nie masz się co zbytnio martwić bo w końcu używasz na węzach sprężyn. Gratuluję i czekam na więcej fotek :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaGe Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 "To moje pierwsze Wc proszę o wyrozumiałość" egzamin z pierwszego WC zadałeś na 5 ;) Mógłbyś wrzucić tempy 4870 w 2d i stress 3d (najlepiej furmarka xtreme burning mode)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLA.K Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 (edytowane) Temperatury GPU: 10 min od startu systemu (2D) - 27 stopni C 3h korzystania z internetu i innych mniej obciążających prac (2D) - 37 stopni C 30 min stress 3D (furmark xtreme burning mode) - 54 stopnie C Edytowane 1 Lutego 2009 przez KOLA.K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Jak na pierwsze wc,to wyszło Ci to lepiej niż dobrze :).Lepsze fotki porób i bedzie git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Świetnie to wygląda. Ten niebieski kolor jakiś dziwny taki w świetle się robi why??? Czy aby pompka wisi sobie w powietrzu ?? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Sprężyny fee, trochę za duże łuki porobione, top na grafikę od Maniakalnego poprawił by estetykę bardzo tak samo jak jakieś fajne wentylki na tył np. Noiseblocker'y. Jak nie masz okna to moimi sugestiami nie masz się co przejmować bo reszta jest super. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLA.K Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Popracuje nad zmniejszeniem łuków, sprężyny na żywo nie są takie brzydkie a musiałem je zastosować bo wąż mi się niebezpiecznie zaginał , ten dziwny kolor płynu wyszedł tak na zdjęciach (robiłem je kamerą) , pompka wisi w powietrzu , w pierwszej wersji wszystkie topy na bloczkach i pompce miały być z plexi i teraz żałuje , że tak nie zrobiłem. Dziękuje za uwagi i sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 narazie jest ładnie ale parę szlifów i będzie bardzo ładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 faktycznie kolrek ladny... jaki to dokladnie plyn? =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 faktycznie kolrek ladny... jaki to dokladnie plyn? =]skup się orzeł ... przeczytaj uważnie jeszcze raz #1 post :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 (edytowane) Mam taka samo obudowe i tez chce WC zrobic. Gdzie umiesciles chlodnice? Bo nie widac na zdjeciach. W miejscu koszykow na dyski? Edytowane 1 Lutego 2009 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Mam taka samo obudowe i tez chce WC zrobic. Hdzie umiesciles chlodnice? Bo nie widac na zdjeciach.popatrz na prowadzenie węży i masz odpowiedź <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Mam taka samo obudowe i tez chce WC zrobic. Hdzie umiesciles chlodnice? Bo nie widac na zdjeciach. Oglądając uważnie zdjęcia da się zauważyć że 2 węże skierowane są w stronę frontu obudowy z czego można wywnioskować iż chłodnica zamontowana jest w zatokach przeznaczonych pod napędy DVD/Dyski twarde lub też FDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Nie znam sie na tym ale czy ten zbiornik nie moze byc mniejszy? Np O-Tank 150? Ma to jakies znaczenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Nie znam sie na tym ale czy ten zbiornik nie moze byc mniejszy? Np O-Tank 150? Ma to jakies znaczenie?ma pojemniejszy rez = łatwiejsze odpowietrzanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLA.K Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 (edytowane) Chłodnica jest na froncie w miejsce 2 koszyków na dyski , chłodnica podwójna ponieważ nie chciałem rezygnować ze wszystkich koszyków na dyski , trzeci koszyk na dole. Co do reza to miałem O-Tanka 150 ale wymieniłem na większy ponieważ w 150 ciecz wpompowywana do reza wpadała pod takim ciśnieniem , że wywoływała potężną burzę i pompka zasysała pęcherzyki powietrza hałasując przy tym. Po zastosowaniu większego reza zjawisko ustąpiło (większy słup cieczy wyhamował impet) no i odpowietrzenie szybsze (poziom cieczy w rezie powyżej najwyższego punktu w układzie). Edytowane 1 Lutego 2009 przez KOLA.K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Mozesz zrobic zdjecia przodu obudowy z wyjetymi maskownicami zeby pokazac zamontowanie chlodnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLA.K Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 (edytowane) Mozesz zrobic zdjecia przodu obudowy z wyjetymi maskownicami zeby pokazac zamontowanie chlodnicy. Trochę utrudniłem sobie życie z montowaniem tej chłodnicy bo zamontowałem ją 2 śrubami poprzez otwory w wentylatorach na przodzie dół opiera się na koszyku poprzez specjalną grubą taśmę obustronnie klejącą ale przy najbliższej okazji to zmienię bo praktyczniejsze jest zamocowanie przy pomocy kątownika aluminiowego (jeden bok kątownika do chłodnicy a drugi do obudowy jest tam tyle otworów że nie będzie z tym problemów). Edytowane 1 Lutego 2009 przez KOLA.K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Tu filmik na ktorym gosc montuje chlodnice do tej obudowy. http://pl.youtube.com/watch?v=mNagN1PQw-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLA.K Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Tu filmik na ktorym gosc montuje chlodnice do tej obudowy. http://pl.youtube.com/watch?v=mNagN1PQw-4 Właśnie o czymś takim myślałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 O taki top mi chodziło http://img241.imageshack.us/my.php?image=p1000798ml1od5.jpg Zdecydowanie poprawia wygląd pleców karty, Maniakalny robi dowolne napisy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozwad Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 układ ogólnie spoko, jedyne co mnie razi to ten czerwony laminat na grafice :P zdecydowanie psuje cały efekt, poza tym lepiej wyglądało by bez sprężyn, gdybyś inaczej poprowadził węże, dało by się je wyeliminować, no i w moim odczuciu rez zbyt wielki, ale poprawia funkcjonalność więc można zrozumieć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...