DiJo Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 siemka :) Szukam przepisów na dobre nadzienie do naleśników (nutella, dżem, biały ser i jakiekolwiek GRZYBY odpadają ;) ). Ostatnio robiłem z kurczakiem w przyprawie do gyrosa, naleśniki posmarowane majonezem i polane troche keczupem. Na to kurczak (w kostke lub cieńkie paseczki) i ogórek. Wyszło całkiem całkiem :) Znacie jakieś inne dobre przepisy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Uwielbiam naleśniki ze szpinakiem :D Samego szpinaku nie trawię, ale ten w naleśnikach wymiata. To właściwie jest szpinak zmieszany z różnymi fantami :P Mama moja takie robi więc jeśli byłbyś zainteresowany to mogę jutro podać przepis ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Z kurczakiem i pieczarami, na to na górę naleśnika trochę sera i podpiec jeszcze w piekarniku, podawać z sosem czosnkowym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 siemka :) Szukam przepisów na dobre nadzienie do naleśników (nutella, dżem, biały ser i jakiekolwiek GRZYBY odpadają ;) ). Ostatnio robiłem z kurczakiem w przyprawie do gyrosa, naleśniki posmarowane majonezem i polane troche keczupem. Na to kurczak (w kostke lub cieńkie paseczki) i ogórek. Wyszło całkiem całkiem :) Znacie jakieś inne dobre przepisy? a probowales z dżemem i śmietaną ?:> polecam śmietanę 18% taką w kubeczku żółtym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 a probowales z dżemem i śmietaną ?:> polecam śmietanę 18% taką w kubeczku żółtym trzeba będzie spróbować :) Na pieczarki i inne grzybki jestem niestety uczulony, dlatego odrazu odpadają ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 A może przypiekane z serem żółtym? Taki mi teraz do głowy pomysł wpadł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 (edytowane) Swojego czasu jadłem z lodami śmietankowymi + banany w plasterki (muszą być odpowiednio roztopione by je dobrze nałożyć, ale też żeby nie rozpuściły całkowicie. Ja robię tak: Lody śmietankowe ( z Zielona Budki np.) zostawiam na chwile by nieco stopniały i zrobiły się miękkie. Nakładam na naleśnika cienką warstwę. Na to kładę plasterki bananów i na wierzch dodatkową, tym razem nieco grubszą, warstwę lodów. Zawijam i wkładam do zamrażarki na parę minut. Dla mnie palce lizać. Mogą też być same lody czekoladowe. Takie od Algidy ostatnio jadłem. Miały bardzo mocny czekoladowy smak. Z naleśnikami smakowały naprawdę nieźle. Kwestia gustu Edytowane 1 Lutego 2009 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 A mi smakują najlepiej z bananami w plasterkach i kremem czekoladowym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Moja babcia czasem robi tak, ze nalesnik smaruje troszke keczapem, potem zawija tym nalensikiem parówke, uklada klika takich zawijasów w naczyniu zaroodpornym, posypuje startym, zoltym serem i do piekarnika :] git gitara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Jeszcze podobny patent do giba: Na naleśnika kładziemy plasterek sera, połowę parówki(przekrojoną wzdłóż) i zawijamy :) Potem oczywiście trzeba np. w mikrofali podgrzać, żeby ser się roztopił ;) Co do innych patentów to z białym serem, ALE... kładziemy na połowę naleśnika ser, "zamykamy" z wierchu, nastepnie w jajeczku+bułce i smażymy z białym serem w środku... Dla mnie smaczniejsze od zwykłych z białym serem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 taki przepis, w sumie nie nalesnik ale podobne, cos ala omlet na 1 osobe czyli 2 omlety(zalezy ile kto lubi :D ) potrzeba : 2 jajka, mleko i mąka na oko zeby ciasto bylo troche gęstsze od nalesnikowego i pół łyżeczki soli. najpierw ubijamy jajka dodajemy mleko i mąke i teraz tak: na patelni podsmazamy jakąś kiełbaskę/szynkę/co kto chce pokrojone w dosc drobną kostkę + cebula, czekamy az sie troche ostudzi i dodajemy do michy z ciastem, mozna do tego dodac jeszcze startego sera żółtego. wszystko smazymy na patelni z obu stron jak nalesnik, do srodka wkladamy jakies warzywka, keczup/majonez (ja uwielbiam z zielonym ogorkiem, pomidorem, keczupem i majonezem) skladamy omlecik na pół i mozna szamać :D dobre danie na sniadanie, nie trzeba sie duzo napracowac a dodaje energii ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReaspowN Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Moja babcia czasem robi tak, ze nalesnik smaruje troszke keczapem, potem zawija tym nalensikiem parówke, uklada klika takich zawijasów w naczyniu zaroodpornym, posypuje startym, zoltym serem i do piekarnika :] git gitara. Oj tak. Pamiętam jak moja mama robiła takie naleśniki jak byłem mały. Zajadałem się tym niesamowicie. Teraz mi o tym przypomniałeś. Trzeba będzie w najbliższym przyrządzić takie danie. Jak ktoś nigdy nie jadł to radze spróbować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Naleśniki z czekoladą terravita w butelce są rewelacyjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Jeszcze podobny patent do giba: Na naleśnika kładziemy plasterek sera, połowę parówki(przekrojoną wzdłóż) i zawijamy :) Potem oczywiście trzeba np. w mikrofali podgrzać, żeby ser się roztopił ;)To samo, tylko bez przekrajania parówki wzdłuż (po co?), opanierowane w rozbełtanym jajku i bułce tartej i podsmażone na patelni. Mlask mlask. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Ja ostatnio robiłem takie: naleśnik > sos (ketchup + musztarda + duszona cebulka i czosnek doprawione na ostro curry i papryka, zmiksowane) > kurczas (drobno krojony w przyprawie do gyrosa) > tarty ser zolty > sałatka na koniec do piekarnika na chwile, dla mnie pycha :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Masło orzechowe (z orzechów ziemnych) + dżem truskawkowy. Rozwijamy naleśnik, połowę smarujemy masłem, drugą dżemem w taki sposób żeby ich nie zmieszać, potem zwijamy. Najlepsze jest to że można uzyskać inne smaki w zależności od którego końca zacznie się zwijać, są 3 możliwości :) Im mniej słodkie ciasto tym lepiej, szczypta cukru lub nawet wcale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 a zna ktoś jakies dobre przepisy na nalesniki na ostro ? bo jakos na slodko juz mi sie znudzily :) Widze ze torque coś w tym stylu podał, ale chciałbym jeszcze kilka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Nalesnik z dżemem lub z serem białym+cukier.... Jak chce sie pobawic robie sobie albo krokiety albo kebaba... a niektorzy tutaj wlasnie z nalesnikow robia bog wie co :wink: ale spoko juz w temacie o frytkach naczytalem z czym je userzy jedza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Jak dla mnie to szynka i ser wymiata.Ostatnio jadłem takiego i był b.dobry no i prosty do zrobienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Świeża relacja z placu boju - naleśniki zwyczajne, analogowe, w środku żółty ser (morski - najlepiej się topi) w ilości jednego plastra oraz warstwa paczkowanych ochłapów kurczaka "gyros" z "Biedronki". Złożyć dwa razy na pół, podsmażyć (kilka minut, żeby ser się roztopił, a mnieuso podgrzało), zeżreć. Spróbuję następnym razem czymś to doprawić, bo mało pieprzne było. Potwornie zapychają :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 jest wersja tego gyrosa z biedronki na ostro, mniam! ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senseipl Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 NIE polecam naleśniczków z Nutellą, są bardzo monosmakowe i mdłe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 NIE polecam naleśniczków z Nutellą, są bardzo monosmakowe i mdłe ;)idzie zjesc, ale wiecej niz 1 sztuke - ni huhu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Najczęściej jadam na słodko z dżemem. Jak czas pozwala to np. z tuńczykiem, cebulką oraz serem polane sosem czosnkowym. Palce lizać 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 qrvich, poproszę o przepis ze szpinakiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulu Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Z lodami waniliowymi i bitą śmietaną :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...