DiJo Napisano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2009 siemka :) Szukam przepisów na dobre nadzienie do naleśników (nutella, dżem, biały ser i jakiekolwiek GRZYBY odpadają ;) ). Ostatnio robiłem z kurczakiem w przyprawie do gyrosa, naleśniki posmarowane majonezem i polane troche keczupem. Na to kurczak (w kostke lub cieńkie paseczki) i ogórek. Wyszło całkiem całkiem :) Znacie jakieś inne dobre przepisy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huberek Napisano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2009 Uwielbiam naleśniki ze szpinakiem :D Samego szpinaku nie trawię, ale ten w naleśnikach wymiata. To właściwie jest szpinak zmieszany z różnymi fantami :P Mama moja takie robi więc jeśli byłbyś zainteresowany to mogę jutro podać przepis ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black_war Napisano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2009 Z kurczakiem i pieczarami, na to na górę naleśnika trochę sera i podpiec jeszcze w piekarniku, podawać z sosem czosnkowym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TeLe Napisano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2009 siemka :) Szukam przepisów na dobre nadzienie do naleśników (nutella, dżem, biały ser i jakiekolwiek GRZYBY odpadają ;) ). Ostatnio robiłem z kurczakiem w przyprawie do gyrosa, naleśniki posmarowane majonezem i polane troche keczupem. Na to kurczak (w kostke lub cieńkie paseczki) i ogórek. Wyszło całkiem całkiem :) Znacie jakieś inne dobre przepisy? a probowales z dżemem i śmietaną ?:> polecam śmietanę 18% taką w kubeczku żółtym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiJo Napisano 1 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2009 a probowales z dżemem i śmietaną ?:> polecam śmietanę 18% taką w kubeczku żółtym trzeba będzie spróbować :) Na pieczarki i inne grzybki jestem niestety uczulony, dlatego odrazu odpadają ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoN Napisano 1 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2009 A może przypiekane z serem żółtym? Taki mi teraz do głowy pomysł wpadł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabar83 Napisano 1 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2009 (edytowane) Swojego czasu jadłem z lodami śmietankowymi + banany w plasterki (muszą być odpowiednio roztopione by je dobrze nałożyć, ale też żeby nie rozpuściły całkowicie. Ja robię tak: Lody śmietankowe ( z Zielona Budki np.) zostawiam na chwile by nieco stopniały i zrobiły się miękkie. Nakładam na naleśnika cienką warstwę. Na to kładę plasterki bananów i na wierzch dodatkową, tym razem nieco grubszą, warstwę lodów. Zawijam i wkładam do zamrażarki na parę minut. Dla mnie palce lizać. Mogą też być same lody czekoladowe. Takie od Algidy ostatnio jadłem. Miały bardzo mocny czekoladowy smak. Z naleśnikami smakowały naprawdę nieźle. Kwestia gustu Edytowane 1 Lutego 2009 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stivo Napisano 1 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2009 A mi smakują najlepiej z bananami w plasterkach i kremem czekoladowym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gib Napisano 1 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2009 Moja babcia czasem robi tak, ze nalesnik smaruje troszke keczapem, potem zawija tym nalensikiem parówke, uklada klika takich zawijasów w naczyniu zaroodpornym, posypuje startym, zoltym serem i do piekarnika :] git gitara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sid Napisano 1 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2009 Jeszcze podobny patent do giba: Na naleśnika kładziemy plasterek sera, połowę parówki(przekrojoną wzdłóż) i zawijamy :) Potem oczywiście trzeba np. w mikrofali podgrzać, żeby ser się roztopił ;) Co do innych patentów to z białym serem, ALE... kładziemy na połowę naleśnika ser, "zamykamy" z wierchu, nastepnie w jajeczku+bułce i smażymy z białym serem w środku... Dla mnie smaczniejsze od zwykłych z białym serem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TeLe Napisano 1 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2009 taki przepis, w sumie nie nalesnik ale podobne, cos ala omlet na 1 osobe czyli 2 omlety(zalezy ile kto lubi :D ) potrzeba : 2 jajka, mleko i mąka na oko zeby ciasto bylo troche gęstsze od nalesnikowego i pół łyżeczki soli. najpierw ubijamy jajka dodajemy mleko i mąke i teraz tak: na patelni podsmazamy jakąś kiełbaskę/szynkę/co kto chce pokrojone w dosc drobną kostkę + cebula, czekamy az sie troche ostudzi i dodajemy do michy z ciastem, mozna do tego dodac jeszcze startego sera żółtego. wszystko smazymy na patelni z obu stron jak nalesnik, do srodka wkladamy jakies warzywka, keczup/majonez (ja uwielbiam z zielonym ogorkiem, pomidorem, keczupem i majonezem) skladamy omlecik na pół i mozna szamać :D dobre danie na sniadanie, nie trzeba sie duzo napracowac a dodaje energii ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReaspowN Napisano 3 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2009 Moja babcia czasem robi tak, ze nalesnik smaruje troszke keczapem, potem zawija tym nalensikiem parówke, uklada klika takich zawijasów w naczyniu zaroodpornym, posypuje startym, zoltym serem i do piekarnika :] git gitara. Oj tak. Pamiętam jak moja mama robiła takie naleśniki jak byłem mały. Zajadałem się tym niesamowicie. Teraz mi o tym przypomniałeś. Trzeba będzie w najbliższym przyrządzić takie danie. Jak ktoś nigdy nie jadł to radze spróbować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rikki Napisano 3 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2009 Naleśniki z czekoladą terravita w butelce są rewelacyjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonas Napisano 10 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2009 Jeszcze podobny patent do giba: Na naleśnika kładziemy plasterek sera, połowę parówki(przekrojoną wzdłóż) i zawijamy :) Potem oczywiście trzeba np. w mikrofali podgrzać, żeby ser się roztopił ;)To samo, tylko bez przekrajania parówki wzdłuż (po co?), opanierowane w rozbełtanym jajku i bułce tartej i podsmażone na patelni. Mlask mlask. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torque Napisano 11 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2009 Ja ostatnio robiłem takie: naleśnik > sos (ketchup + musztarda + duszona cebulka i czosnek doprawione na ostro curry i papryka, zmiksowane) > kurczas (drobno krojony w przyprawie do gyrosa) > tarty ser zolty > sałatka na koniec do piekarnika na chwile, dla mnie pycha :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polar Napisano 11 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2009 Masło orzechowe (z orzechów ziemnych) + dżem truskawkowy. Rozwijamy naleśnik, połowę smarujemy masłem, drugą dżemem w taki sposób żeby ich nie zmieszać, potem zwijamy. Najlepsze jest to że można uzyskać inne smaki w zależności od którego końca zacznie się zwijać, są 3 możliwości :) Im mniej słodkie ciasto tym lepiej, szczypta cukru lub nawet wcale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xalpha Napisano 15 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2009 a zna ktoś jakies dobre przepisy na nalesniki na ostro ? bo jakos na slodko juz mi sie znudzily :) Widze ze torque coś w tym stylu podał, ale chciałbym jeszcze kilka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HeatheN Napisano 15 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2009 Nalesnik z dżemem lub z serem białym+cukier.... Jak chce sie pobawic robie sobie albo krokiety albo kebaba... a niektorzy tutaj wlasnie z nalesnikow robia bog wie co :wink: ale spoko juz w temacie o frytkach naczytalem z czym je userzy jedza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor121 Napisano 19 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2009 Jak dla mnie to szynka i ser wymiata.Ostatnio jadłem takiego i był b.dobry no i prosty do zrobienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonas Napisano 23 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2009 Świeża relacja z placu boju - naleśniki zwyczajne, analogowe, w środku żółty ser (morski - najlepiej się topi) w ilości jednego plastra oraz warstwa paczkowanych ochłapów kurczaka "gyros" z "Biedronki". Złożyć dwa razy na pół, podsmażyć (kilka minut, żeby ser się roztopił, a mnieuso podgrzało), zeżreć. Spróbuję następnym razem czymś to doprawić, bo mało pieprzne było. Potwornie zapychają :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeonPPC Napisano 23 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2009 jest wersja tego gyrosa z biedronki na ostro, mniam! ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Senseipl Napisano 23 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2009 NIE polecam naleśniczków z Nutellą, są bardzo monosmakowe i mdłe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TeLe Napisano 23 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2009 NIE polecam naleśniczków z Nutellą, są bardzo monosmakowe i mdłe ;)idzie zjesc, ale wiecej niz 1 sztuke - ni huhu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arczowsky Napisano 24 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2009 Najczęściej jadam na słodko z dżemem. Jak czas pozwala to np. z tuńczykiem, cebulką oraz serem polane sosem czosnkowym. Palce lizać 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szawel Napisano 26 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2009 qrvich, poproszę o przepis ze szpinakiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulu Napisano 3 Marca 2009 Zgłoś Napisano 3 Marca 2009 Z lodami waniliowymi i bitą śmietaną :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...