Skocz do zawartości
qtm82

Dysk Twardy Do Laptopa Dell Inspiron 1000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem, jakiś czas temu zatrząsłem swoim laptopem i po tym wstrząsie nie mogłem nic już zrobić, gdyż kursor ciągle mi pokazywał klepsydrę ,,czekać'', kompa zresetowałem i już windows xp w trakcie odpalania zawieszał się i nie chciał do końca się odpalić, próbowałem formatować dysk, ale w trakcie instalacji także komp mi się zawieszał. Kolega powiedział mi, że przez wstrząs uszkodziłem dysk twardy. Parametry mojego dysku to:

MK3021GAS

HDD2181

DC+5V 0,7 A

8455MB

30,00 GB

Na allegro kupiłem używany dysk, ale jak sprzedawca zapewniał w 100% sprawny o parametrach:

MK8026GAX

HDD2191

DC+5V 1,0A

8455MB

80,00GB

Z początku było wszystko ok sformatowałem go zainstalowałem windowsa , jednak z godziny na godzinę laptop chodził mi woniej, nie wiedziałem co się dzieje, wiec formatowałem ponownie i ciągle się to samo powtarzało, jednak za jakimś czwartym formacie wyskakiwał mi komunikat, że nie można sformatować dysku gdyż są jakieś problemy z dyskiem (nie pamiętam dokładnej treści tego komunikatu). Sprzedawca zapewnia mnie, że dysk wysłał sprawny a wina może leżeć w tym że ten dysk potrzebuje 1 ampera, a mój laptop nie dostarcza mu tyle energii. Proszę wiec o pomoc jakim mam dysk kupić, i czy może być prawdą to co pisał mi sprzedawca dysku, czy też po prostu kupiłem dysk uszkodzony???? Dodam jeszcze to, że w tym moim jak i kupionym dysku słychać jak coś w środku grucha, nie wiem czy to tak ma być czy to jest jakieś uszkodzenie. Proszę o pomoc i z góry dziękuje.

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi