Orgiusz Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Nie bede polemizowac nt co dla kogo jest ciche. Ogranicze sie jedynie do w0w... W koncu ktos potrafi doskonale estetycznie spieprzyc kibel. Moze czas na watek 'Wiejskie WC' ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 No 650rpm... prawie to samo. Tez nie jesten przyklejony do kompa ;) 50cm to sporo, i ewentualny szum dobrze sie rozprasza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Żeby nie było, że wszystko jest do d***. Ek Supreme, z topem z plexi jest uroczy (lepszego przymiotnika w tym momencie nie odnajduję). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 To znaczy że jak nie mogłeś pomieścić wszystkiego do środka to znaczy jedno zła obudowa lub trzeba ją dostosować do tego co masz i może pociąć w kilku miejscach. no cóż szkoda bo mógł być fajny zestawik ale trzeba by nad nim jeszcze trochę popracować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 No nie pomyslalem ze tyle miejsca zajmie ten WC. Ale kiedy dostane komponenty, chyba pojde kupic Silverstone'a TJ07. Nie wiem jeszcze czy ten, ale jest piekny! :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 No nie pomyslalem ze tyle miejsca zajmie ten WC. Ale kiedy dostane komponenty, chyba pojde kupic Silverstone'a TJ07. Nie wiem jeszcze czy ten, ale jest piekny! :rolleyes: to już lepiej jakiegoś pojemnego Lian-li ... masz 2x 3x12cm :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Tez mi sie podoba Cosmo RC-1100 :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 W TJ07 ladnie mozna by do piwniczki zapakowac obie chlodnice, ja bym raczej w ta strone zmierzal, lain li w stylu V-2000 tez nawet mi sie podoba, ale przy duzej ilosci dyskow i chlodnic trzeba by sie sporo z nia pobawic. TJ07 bylo by jak na moj gust najprostsze do zapakowania tam calosci tego sprzetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) Jeżeli chodzi o Lian Li miałem kilka w ręce już a teraz swojego moda robię na A70B i powiem zmieszczą sie tam 3 chodnice a nie 2 ale buda nie każdemu się spodoba zważywszy na prostotę wykonania chociaż w 100% w najlepszym wykonaniu. Tak że ja polecam Lian Li z serii A70 lub A71 jeżeli wolisz z drzwiami wszystko można zdemontować bez cięcia all jest przykręcane no i byś miał uchwyt na tą swoją wygiętą kartę graficzną by się nie złamała :P Polecam bo cena nie jest zastraszająca zważywszy na produkt z najwyższej półki. Website LIANLI A71 KLIKNIJ TU Edytowane 3 Lutego 2009 przez Thorn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 No duużo pracy przed tobą, żeby to doprowadzić do ładu. Mimo wszystko gratuluję wejścia w dziedzinę WC, teraz może być tylko lepiej ;) Obudowy lian-li typu a70, a71 to bardzo dobre rozwiązanie. Wygląd oczywiście pozostaje kwestią gustu, ale budy te są bardzo praktyczne. Polecam również CoolerMaster 840 - nowa konstrukcja, ale bardzo przemyślana. Jak będziesz wprowadzał jakieś zmiany to sugeruję najpierw poszukać rady na forum :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 (edytowane) No wiec dziedzia za porady!! ;) Ale jeszcze nie wiem jaka bude wezme... Teraz karta puscila, wiec musialem wszystko wyproznic, aby ja wyjac (logiczne....). Tez nameczylem sie aby zamontowac oryginalny wentyl od proca, musialem wszystko wywalic, aby zdjac backplate'a od EK Supreme... Tez zamowilem dwie backplate'y do moich blokow na karte. Teraz, czekam na moje dwie GTX280. Ale to jescze za chwile... Najpierw buda! Za malo miejsca w mojej......... Temjin TJ07 mi sie straszliwie podoba. Liany-Li jakos nigdy mnie nie zachwycaly, ale ten A71 wyglada dosc interesujaco. Jesze musze pomyslec nad tym. http://www.lian-li.com/v2/en/product/produ...amp;ss_index=67 dlaczego nie zrobili wersji nVidia??? :( :( Edytowane 7 Lutego 2009 przez D0BR0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 (edytowane) dlaczego nie zrobili wersji nVidia??? icon_sad2.gif icon_sad2.gif bo obudowy ze znaczkiem nvidii są do lejmów:P budy zmieniać nie trzeba tylko pomyśleć nad ułożeniem Edytowane 7 Lutego 2009 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Nie no moja jest za mala. Juz nic nie wchodzi, a kabli nie da sie nigdzie schowac... Aby wyjac proca, musialem prawie wszystko wymontowac. A n.p. z Temjin'em, wystarczy odlaczyc kable, i wyciagasz plyte glowna na calej podstawie (mobo trail). ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Nie no moja jest za mala. Juz nic nie wchodzi, a kabli nie da sie nigdzie schowac... Aby wyjac proca, musialem prawie wszystko wymontowac. A n.p. z Temjin'em, wystarczy odlaczyc kable, i wyciagasz plyte glowna na calej podstawie (mobo trail). ;) Za mała to jest np. LIAN LI PC-V350B jak chcesz do niej wcisnąć płytę full ATX :wink: Mi osobiście nigdy się nie podobały układy z chłodnicami na zewnątrz, ale jak to mówią "nie odrazu Rzym zbudowano" :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Osobiście wywaliłbym kosze na dyski, i zamontował chłodnice Tc/ fresnel 3x12cm postawianą za panelem przednim. Masz jeden napęd wiec na pewno się zmieści. Dyski można jakoś powiesić/przykręcić za chłodnicą. A bałagan w kablach zostanie nawet w największej obudowie skoro nie umiesz ich ogarnąć. Takie moje zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Za mała to jest np. LIAN LI PC-V350B jak chcesz do niej wcisnąć płytę full ATX :wink: Mi osobiście nigdy się nie podobały układy z chłodnicami na zewnątrz, ale jak to mówią "nie odrazu Rzym zbudowano" :razz: Wiec wlasnie dlatego zmieniam obudowe ;) Osobiście wywaliłbym kosze na dyski, i zamontował chłodnice Tc/ fresnel 3x12cm postawianą za panelem przednim. Masz jeden napęd wiec na pewno się zmieści. Dyski można jakoś powiesić/przykręcić za chłodnicą. A bałagan w kablach zostanie nawet w największej obudowie skoro nie umiesz ich ogarnąć. Takie moje zdanie Umiem porzadkowac, nie w tym problem. Tylko kiedy niema sie miesca na porzadkowanie, to zostanie burdelik. A juz myslalem o wcisnieniu chlodnicy w przednim panelu, ale nie wchodzi. Za wysoka i za gruba z wiatraczkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Wiec wlasnie dlatego zmieniam obudowe ;) A mi chodziło o to abyś popracował nad tą... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Wiem... Ale dwie chlodnice 360 w zyciu nie wejda. Wszystko probowalem, na dol, pod sufit, z przodu.... Nigdzie nie wchodzi, dlatego sa na zewnatrz. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 To chociaż jedna mogła pójść do wewnątrz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Jedna moze i by weszla, ale teraz chcialbym aby nic nie wystawalo z zewnatrz. Ma byc czysciutka instalacja ;) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Jaka zmiana podejścia :D no to szukaj czegoś dużego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deonet Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Coś dużego na dwie chłodnice 360?? Klasyczny Stacker STC-01będzie idealnym rozwiązaniem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Mam takiego i potwierdzam. Obudowa idealna do takiego rozwiązania. Ale zamierzam się go pozbyć niedługo, jakby ktoś był zainteresowany :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Mam takiego i potwierdzam. Obudowa idealna do takiego rozwiązania. Ale zamierzam się go pozbyć niedługo, jakby ktoś był zainteresowany :D Jest już moja ;] Wszystko mamy dogadane i znasz całą sytuacje ;] Żeby nie było offtopu, WC średnie, dużo pracy czeka Cie. Jestem Ciekawy jak będzie wyglądać twoje WC nowej budzie czy uda Ci sie lepiej kable pochować itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Ty też znasz sytuację :D chcę poznać różne oferty EOT. Jeśli wybierzesz dobrą budę to na pewno będą perspektywy na dużo schludniejsze WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 (edytowane) Wiec jeszcze sie nie zdecydowalem, ale mam 3 mozliwosci. - Silverstone Temjin TJ07 - Cooler Master Cosmos S - Lian-Li Armorsuit PC-P80 Najbardziej mi sie podobaja... no wszystkie :lol: Ale Armorsuit ma duzo miejsca (najwiekszy), wiec na 2 rady 360 powinno byc mejsce... Widzialem pare modow na xtremesystems.org ;) Edytowane 13 Lutego 2009 przez D0BR0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Wiec jeszcze sie nie zdecydowalem, ale mam 3 mozliwosci. - Silverstone Temjin TJ07 - Cooler Master Cosmos S - Lian-Li Armorsuit PC-P80 Najbardziej mi sie podobaja... no wszystkie :lol: Ale Armorsuit ma duzo miejsca (najwiekszy), wiec na 2 rady 360 powinno byc mejsce... Widzialem pare modow na xtremesystems.org ;) Lian ten co mówisz nie jest taki fajny jak sie wydaje bierz z liana A71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Lian ten co mówisz nie jest taki fajny jak sie wydaje bierz z liana A71 Ah?? A co z nia nie tak? Wole ja od A71 bo ma lepszy design. Jakos A71 nie ciagnie mnie za bardzo... :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Witam. Czy wiecie gdzie moglbym znalezc blok na GTX285 z topem plexi? Wlasnie nie chce acetal, jak maja w coolingu. Dziedzia za pomoc! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Kup z acetalem i zamów u Maniakalnego top :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...