Gość Harry Lloyd Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 A możesz mi wytłumaczyć co to daje? Kompresja 48 linii do 16 linii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 (edytowane) Można też spytać co dają 2xnf200 w X58 testy pokażą co daje pełne sli w P55 Edytowane 14 Sierpnia 2009 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Why would anyone want a LGA-1366 system then? I believe there are three major advantages to the LGA-1366 platform for single-socket desktops: 1) Support for Gulftown. You can only get 6-cores from the LGA-1366 platform in 1H 2010, Intel currently doesn't have any 6-core LGA-1156 parts planned. 2) More overclockable CPUs. The best yielding Nehalems (and highest clocked Nehalems) will be LGA-1366 processors. I wouldn't expect any 1GHz+ overclocks from LGA-1156 CPUs. 3) More bandwidth to PCIe slots. I don't see this as a huge advantage today, but there may come a time when having as much bandwidth to your GPUs as possible is important. I'm thinking general purpose GPU computing, DX11, OpenCL sort of stuff. But we're not there yet. Czyzby i5 mial sie slabie krecic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Why would anyone want a LGA-1366 system then? I believe there are three major advantages to the LGA-1366 platform for single-socket desktops: 1) Support for Gulftown. You can only get 6-cores from the LGA-1366 platform in 1H 2010, Intel currently doesn't have any 6-core LGA-1156 parts planned. 2) More overclockable CPUs. The best yielding Nehalems (and highest clocked Nehalems) will be LGA-1366 processors. I wouldn't expect any 1GHz+ overclocks from LGA-1156 CPUs. 3) More bandwidth to PCIe slots. I don't see this as a huge advantage today, but there may come a time when having as much bandwidth to your GPUs as possible is important. I'm thinking general purpose GPU computing, DX11, OpenCL sort of stuff. But we're not there yet. Czyzby i5 mial sie slabie krecic ? Zobaczymy jak będzie po samplach tego nie widać choć widac że potrzebują wyższego v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Core i5 750 w Karen.pl za 839 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMaly Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 No to kto pierwszy kupuje i testuje?? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 karen to komputronik dla vipów. ceny mają z kosmosu czyli można mieć nadzieję że i5 750 będzie za 750 zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaj007 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 750zł jest jak najbardziej realne ale na razie nikt nie ma tego procesora i trzeba odpowiednio zarobić. Komputronik ma na razie 8szt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Ale co to niby ma dawać skoro i tak mostek północny ma okresloną ilość linii więc przepustowość się nie zwiększa?dokladnie. co z tego, ze mostek udostepnia wiecej linii, jezeli sam wisi na mniejszej ich ilosci. swego czasu sadzilem, ze nf200 jako przelacznik, ma swoje algorytmy dajace mu jakas tam nie tyle przewage, co lepsza sprawnosc, ale testy potweirdzaja, ze jest inaczej - ladnie wyglada w sysie 3x x16, ale nic wiecej, a wrecz przeciwnie http://hardocp.com/article/2009/01/06/nf20...minary_results/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Core i5 750 za 760 zł - www.pcprojekt.pl ASUSy P7P55D - od 540 do 780 zł Gigabyte P55-UD3 - 430 zł Jak dla mnie super, nie widzę najmniejszego sensu kupna LGA 775. DDR3 jeszcze trochę drogie, ale mamy już przyszłościową platformę, po roku można zmienić proca na 32 nm. Czekamy tylko na recki, które nie wiadomo czy pojawią się przez zdjęciem NDA. O ile płyty pozwolą na wysokie BCLK, to nie wiadomo na ile pozwolą same proce. Bez przeczytania kilku recenzji bym się osobiście wsztrzymał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 (edytowane) GB pozwala na wysokie bclk. testy na XS. Edytowane 21 Sierpnia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMaly Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 a wiecie do kiedy obowiązuje NDA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 (edytowane) ASUSy P7P55D - od 540 do 780 złtutaj za 509zł http://www.camino.pl/opis.php3?ID=38685 no nic ja czekam na jakas drobną obnizke Q9550 bo nie dawno kupiłem nową S775 oraz DDR2 :wink: i przesiadka teraz dla mnie nie ma sensu,ale ceny jak na start złe nie są. Edytowane 21 Sierpnia 2009 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 a wiecie do kiedy obowiązuje NDA?Chyba 6 września oficjalna premiera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 (edytowane) 750 za 750 :D 860 za 1170 lub 1040 870 za oO 2200 A niedlugo mialem skladac cos nowego na lga775, chyba poczekam az sie wyklaruje sytuacja na rynku, dostepnosc bedzie na normalnym poziomie i wtedy zaopatrze sie w jakis fajny zestawik. Czekam na cos w formacie matx. za maximusa beda sobie pewnie krzyczeli horrendalne sumy, zostaje bodajze ewcia i gigabyte, chyba ze dfi cos tam szykuje vobis juz sprzedaje komputerki z i5 :P Edytowane 21 Sierpnia 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 (edytowane) jeszcze jest FOX ........ tutaj info Edytowane 21 Sierpnia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 (edytowane) kurde mam dylemat ud3r - ale na x58 mial ograniczone napięcia zdaje się na qpi, asusa P7P55D czy gb ud4 ? Edytowane 21 Sierpnia 2009 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Asus to jest prawie ta sama płyta co evo i pro tylko ze zmienionym jednym pci na pci-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 wizualanie tak to właśnie wygląda- ale max bclk mnie interesuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 750zł jest jak najbardziej realne ale na razie nikt nie ma tego procesora i trzeba odpowiednio zarobić. Komputronik ma na razie 8szt.Jak najbardziej. Tutaj jeszcze mniej przewidują bo 735zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 wizualanie tak to właśnie wygląda- ale max bclk mnie interesuje... To jak masz czas to czekaj bo wyskoczy taki biostar jak na P45 i pozamiata :wink: Ciekaw jestem kiedy 750 bedzie za 6xx zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 (edytowane) Ciekaw jestem kiedy 750 bedzie za 6xx zł? przed swietami :D edyta wg tego testu wydajnosc lynnfielda jest identyczna jak bloomfielda wiec czy jest jakis sens kupowania s1366? na ile ten test jest wiarygodny.... . bo w najblizszej przyszlosci mam zamiar przerzucic sie na nowa platforme ale, ... no wlasnie nie wiem na jaka. pomijajac kwestie kompatybilnosci z przyszlymi 6-cio rdzeniowcami i wersjami ex, na ktore i tak mnie nie stac/bedzie stac. s1159 niby tansze. a z reszta poczekamy. testy, ktore powinny zaraz pojawiac sie jak grzyby po deszczu pewnie rozwieja moje watpliwosci. Edytowane 21 Sierpnia 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZenPc Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Procek jest też w proline http://proline.pl/?p=CORE+I5-750+2%2C66 gdzie właśnie zamówiłe zestaw na i7, nie wiem czy mam dzwonić i rezygnować / zmieniać platformę. Bo z testu powyżej widać że szkoda kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Należy sobie zadać pytanie czy potrzebujemy 8 rdzeni czy 4 rdzeni zakup 860/870 wydaje się być opłacalny tak sobie w porównaniu do 920 jeżeli chodzi o 750 to już inna bajka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Dokladnie, tak naprawde ile osób potrzebuje 8 rdzeni? Tylko jak dla mnie kwestia OC i wydajności po OC będzie ważna czy wogóle brać pod uwage nową podstawke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 no wlasnie a tego tak naprawde wciaz do konca nie wiemy, lepiej poczekac jeszcze troche, no i ceny po czasie powinny byc milsze, jesli nam znow kursy walut nie zwariuja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Fajny artykuł - http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3624 Chorym jest fakt że P55 kosztuje tyle samo co P45. Chętnie bym zamienił P55 na ICH10R, bo PCI-E 2.0 dla czegoś innego niż karty graficzne jest absolutnie nie potrzebne. Za coś wartego poniżej 10 dolarów licza sobie 4-6 razy tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 atom też kosztuje intela grosze i co z tego - mogą zarobić to korzystają z tego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 tak sobie przeglądam, i750 5ghz na powietrzu, to robi wrażenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMaly Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 nie wiem czy już było, więc wklejam: http://en.inpai.com.cn/doc/enshowcont.asp?...amp;pageid=5446 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...