Ub3r pro Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Witam, co jest lepsze do podkręcania procesorów z rodziny Lynnfieldów ? G Skille ECO 1.35V czy Corsair GT 1.65V ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal2!omu$$ Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2010 Witam mam pytanie jakie temperatury są maksymalne dla core i5 750, bo podczas testów LinX temperatura przy 4GHz sięga mi nawet do 92 stopni. Chłodzenie mam mugen II z arctic silver. Jest możliwe żeby przy tak niskim taktowaniu aż tak gorąco było? myślałem że mugen to troche lepszy sprzęt ;/ Napięcia VTT 1.309 Vcore 1.336 w idle, 1.368 podczas katowania, płyta GD65 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2010 Moim zdaniem nieźle katujesz tego proca! Ja bym 80st nie przekraczał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal2!omu$$ Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 W prime95 temperatury są o ponad 15 stopni niższe u mnie nawet po 2 godzinach... Stwierdziłem, że nie tędy droga i zostawiłem sobie 3,81@1.24V w idle i 1,264 w stresie :) (max 74 stopnie w LinX) Poza tym chyba coś źle zamontowałem tego mugena albo paste źle naniosłem bo nie wierzę, że mugen take baty dostaje od innych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.... Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 Witam grając w GTA IV miałem w pewnym momencie 80 stopni na procku czy to jest normalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 Przy tych tempraturach na boxie - tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.... Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 mam box ale za to u mnie w pokoju zwykle jest chłodno w iddle procek ma 30 stopni obudowa to silentiumpc gladius 600 zdaje mi się że może źle zrobiłem jak montowałem wentyl. na procesor bo zamontowałem odczepiłem i znowu zamontowałem a to mogło coś z tą pastą zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 W takim razie kup jakąś porządną paste i przesmaruj na nowo. Przy okazji będzie lepsza od tej boxowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.... Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Jak myślicie warto kupować cooler SilentiumPC Fortis? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Jeżeli nie będziesz kręcił to tak, ale do o/c polecam Noctua NH-U12P. Trochę droga, ale jakość wykonania to najwyższa klasa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.... Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 hej macie jakieś poradniki jak usunąć pastę z procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 Ja zawsze używam chusteczki higienicznej i wycieram ruchem kołowym aż zejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 I oczywiście przeczyścić jakimś alkoholem na końcu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 I oczywiście przeczyścić jakimś alkoholem na końcu. alkohol jest do picia a nie czyszczenia :D do czyszczenia ja używam jedynie Arctic Silver ArctiClean 30ml po wyczyszczeniu tym środkiem radiatory przyklejane np na pamięci na karcie graficznej na taśmę samoprzylepną 3M trzymają się mega mocno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 Ja mam coś co zawiera alkohol izopropylowy i jest dobrze, idealnie oczyszcza czapę. Dawniej używałem zmywacza do paznokci i też było ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.... Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 (edytowane) a coś takiego bardziej stosownego i nie koniecznie tak drogiego jak te płyny arctic silver znacie? Chyba alkohol izopropylowy będzie najlepszym wyborem Edytowane 17 Lipca 2010 przez Control Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.... Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 hej nie mam dostępu do tego izopropanolu ale pasta jest chyba dość świeża bo zakładałem pod koniec czerwca można więc to tylko chusteczką higieniczną przetrzeć i będzie dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 a kup benzynę ekstrakcyjną, kilka groszy kosztuje a będziesz miał gwarancję dobrze odtłuszczonej powierzchni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 hej nie mam dostępu do tego izopropanolu ale pasta jest chyba dość świeża bo zakładałem pod koniec czerwca można więc to tylko chusteczką higieniczną przetrzeć i będzie dobrze? Pod kran + mydlo i jakas szczoteczka. Potem suszarka i wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Samą chusteczka tez będzie dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 chusteczka + perfum mojej baby ... ładnie pachnie przy okazji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbl Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Nie wiem o co kaman z timingami pamięci, w biosie ustawione 7-8-7-20 manualnie a tu proszę 8-8-7-22, po wejściu do biosu dalej jest 7-8-7-20 :blink: może mi to ktoś objaśnić? Nie włączyłem jakiejś opcji? <_< Bez HT zimniej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Bez wątpienia :) ale tylko pod max obciążeniem. Ile max bclk procek wyciąga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 pytanko czy Intel wypuści jakiegoś proca bez grafiki 32nm na core i5 POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 Nie, 4 rdzeni w 32nm na S1156 nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2010 Czy Xeon 34x0 (dokładnie 3430) poleci na każdej płycie P55? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2010 Nie widziałem przypadków, żeby nie poleciał... Inna sprawa, bo nie wiem czy wiesz, ale akurat Xeon X3430 nie ma HT, dopiero od X3440 wzwyż... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2010 Wiem wiem, ale w esc jest tańszy 50zł od 750 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2010 OK, to dobrze, że wiesz, ja do niedawna nie wiedziałem :) . Dopłaciłbym jednak te 50 zł, przede wszystkim dla wyższego mnożnika, no chyba, że aż tak krucho z budżetem :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2010 (edytowane) Krucho z budżetem :) Tak krucho, że całość będzie pakowana w starą obudowę noname. Edytowane 30 Lipca 2010 przez kwasior500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...