USAL Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Witam. Ostatnio otrzymałem ciekawą płytkę (może nie na dzisiejsze standardy ,ale cóż;p). Płyta K8ne Rev 1.0 z procesorem Sempron 2500+. Niby wszystko git ,no ale jest mały problem, płyta ta "nie lubi" się odpalać. Następuje objaw dość typowy ,czyli brak obrazu na monitorze. Urzyłem karty POST i błąd o dziwo już na 00 ,bądź czasami na 44. Czasami uda mi się płytę odpalić ,wszystko sie normalnie ładuje (można wejść do biosu itp itd) ,gorzej w przypadku gdy chce jakiekolwiek zmiany zapisać , kończy sie ponownym brakiem obrazu i kodem typu 00. Najczęściej udaje mi sie ja uruchomić ,gdy po prostu zresetuje bios (metoda wyciagniecia bateryjki zworki nie daja efektu),no ale wystarczy odłaczyć wtedy komptuer i te same objawy. Zmieniłem bios z F5 na F7 licząc że to coś zmieni , niestety żadnych zmian, płyta testowana na sprawnych ramach , karcie oraz markowym zasilaczu (CoolerMaster 650W). Co dziwne ,próbowałem odpalić płytę bez procka (wsadzony tester ,procesor nie ) i dał również błąd 00. Więc chciałbym się dowiedzieć ,czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją ,bądź wie że czy takie objawy może przedstawić walniety procesor?Z góry dzięki za odpowiedzi bądź wskazówki PS: Kondensatory są w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...