Skocz do zawartości
BlackWater

Format Visty - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem zrobić format Visty i mam taki oto problem:

Wybieram bootowanie z płyty z systemem i wyskakuje komunikat:

0. NO Emulation System Type: 00

1. NO Emulation System Type: 00

Enter a choice:

Non-System disk or disk error

Replace and press any key when ready

Potem gdy naciskam jakikolwiek przycisk startuje system.

Spotkał się ktoś z czymś takim? Co mam robić?

Edytowane przez BlackWater

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co czytać nie potrafisz ze zrozumieniem?

wypal jeszcze raz, bo ten błąd pojawia się przy wersjach z msdn i piratach, jak nie studiujesz, to muszę cię zmartwić, jesteś złym człowiekiem...

Dziękuję za odpowiedź, ale czy trzeba od razu razu zachowywać się tak arogancko?

Owszem potrafię czytać ze zrozumieniem, ale systemowe komunikaty mówiące, że nośnik jest uszkodzony jakoś mnie nie przekonują. I nie trzeba zakłada od razu, ze jestem piratem. Mam licencje OEM systemu załączoną do notebooka i nie otrzymałem oryginalnej kopi systemu, więc korzystam z wersji właśnie z MSDN.

Edytowane przez BlackWater

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ściągnij obraz jeszcze raz i wypal płytkę innym softem... jak nie zadziała wypal za pomocą innej nagrywarki

a swoją drogą jesteś złym człowiekiem, bo jako człowiek honorowy i uczciwy zadzwoniłbyś do dostawcy systemu (nie jest nim microsoft, tylko producent komputera) i zażądał płyty z systemem operacyjnym (ewentualnie pokryłbyś koszty nośnika i przesyłki), tak o ile nie jesteś studentem, albo wykorzystujesz laptopa komercyjnie, jesteś oszustem, powinno ci być wstyd i w ogóle, kajaj się przed nikczemną ręką gromu!

dobra koniec tych żartów ^_^

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi