Skocz do zawartości
szymek04

Hp Pavilion 1247cl Pilot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów!!!

Mam problem. Otoż robiłem reinstalacje systemy (miałem laptopa z u.s.a z angielskim systemem Windows Vista), i zainstalowałem juz wszystkie sterowniki tylko nie działa mi pilot HP MOBILE REMOTE CONTROL. Bateryjka jest na pewno dobra gdyż jest nowy (ma zaledwie 2 dni) i działał przed reinstalacją. Proszę pomóżcie!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robiłeś reinstalke też na Viste US? Z Recovery DVD, czy z partycji?

Może spróbuj zainstalować stery ręcznie (podałbym linka, ale na stronie hp nie ma, poszukaj może w sieci.)

Na jakimś forum pisali, że może być IR ustawiony na disabled w BIOS'ie, może spróbuj przestawić. Na tym samym forum pisali również że problem mieli od nowości a nie po reinstalce, że niegdy nie działał remote control.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Soprano: niema sterownika do tego nigdzie :-)

szymek04: ściągnij sobie: sp40139.exe (Quick launch button), moze być spod adresu: ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp40001-40500/sp40139.exe

Jest tam program do obsługi klawiszy i sterowniki do pilota. I z tego co się orientuję tylko tam.

Instalowałem już vistę na kilku modelach hp i zawsze działało (co ciekawe nie działają oryginalne sterowniki dołączone razem z laptopem)

Mam nadzieję że pomoże i Tobie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi