Tr@volt Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Cze All !!! Jestem tu nowy ... mam nadzieje, że czasem się do czegoś przydam... Mój kuzynek kupił nowego kompa... i chce z niego co nie co wycisnąć ;) Problem tkwi w tym, że na żadnej stronie nie możemy znaleść Konfig: AMD AthlonXP 2400+ Coolerek: CoolerMaster HSC-001 Epox EP-8RDA nForce (bez plus) RAM: 2x 256MB Kingstone 400MHz Reszta chyba nie istotna.... No dysk Seagate B. 80 GB I jak zrobić z niego "potworka" ? ;) Dzięki za pomoc ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Cze All !!! Jestem tu nowy ... mam nadzieje, że czasem się do czegoś przydam... Mój kuzynek kupił nowego kompa... i chce z niego co nie co wycisnąć ;) Problem tkwi w tym, że na żadnej stronie nie możemy znaleść Konfig: AMD AthlonXP 2400+ Coolerek: CoolerMaster HSC-001 Epox EP-8RDA nForce (bez plus) RAM: 2x 256MB Kingstone 400MHz Reszta chyba nie istotna.... No dysk Seagate B. 80 GB I jak zrobić z niego "potworka" ? ;) Dzięki za pomoc ! trzeba było kupić athlona 1700+ 0.13 z dobrej serii to bez pierdnięcia poszedłby na 2400+ a takto przepłaciliscie :twisted: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Tr@volt: sprawdz ile pojdzie najwiecej bez podnoszenia napiecia. np. 11,5x200, 12x200, 13,5x166 itd. trzeba było kupić athlona 1700+ 0.13 z dobrej serii to bez pierdnięcia poszedłby na 2400+ a takto przepłacilisciezalezy. ten moze sie DUZO lepiej krecic. A juz nie sa takie strasznie drogie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 a w zasadzie to o co chodzi? czego nie mozecie znalezc na tych stronach? jak chcesz podkrecic, to krec, a jak jeszcze nie wiesz jak sie podkreca, to poszukaj na forum, jest tego troche, napewno znajdziesz to co cie interesuje. a jezeli chodzi ci o to jakie mozliwosci ma twoj procesor, to sam sie musisz o tym przekonac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 a w zasadzie to o co chodzi? czego nie mozecie znalezc na tych stronach? jak chcesz podkrecic, to krec, a jak jeszcze nie wiesz jak sie podkreca, to poszukaj na forum, jest tego troche, napewno znajdziesz to co cie interesuje. a jezeli chodzi ci o to jakie mozliwosci ma twoj procesor, to sam sie musisz o tym przekonac. Nic dodac, nic ujac. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Tr@volt: sprawdz ile pojdzie najwiecej bez podnoszenia napiecia. np. 11,5x200, 12x200, 13,5x166 itd. trzeba było kupić athlona 1700+ 0.13 z dobrej serii to bez pierdnięcia poszedłby na 2400+ a takto przepłacilisciezalezy. ten moze sie DUZO lepiej krecic. A juz nie sa takie strasznie drogie. DUŻO lepiej ??? XP 1700+ średnie OC 2079MHz (max 3003MHz - odrzucając 2 najwyższe 3487 i 4194 jako mało wiarygodne) XP 2400+ średnie OC 2352MHz (max 2850MHz) za overclockers.com Przy czym w pierwszym przypadku średnią zaniżają wyniki np 302, 1.25 i masa wyników poniżej 1800MHz ... XP 2400+ ma tylko jeden wynik poniżej nominału ... W praktyce może się okazać że XP1700 będzie się lepiej kręcił niż 2400+ Zobacz wyniki forumowiczów - ładne parę osób przebiło 2,5GHz na XP1700+, a ilu posiadaczy XP2400 przekroczyło te 2,5GHz ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 a jaka macie grafe ?? ten Xp 2400 + to byl blad , mogliscie se wziac 1700 + DLT3C i by bylo spox napewno by poszedł wiecej niz ten 2400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 w sumie przy takim procu najwiecej da ci oc grafy, bo mocy obliczeniowej ci starczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tr@volt Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 No tak grafa :) Kuzynek ma ATI RADEONa 9500Pro 128MB - normalnie spadłem z krzesła jak się o tym dowiedziałem ;) No ale co z żywotnością takiego procka np. 1700+ ? Czy podkręcając procek... wytrzyma te 3-4 lata ? Pytam z ciekawości ! (komuś to trzeba wkońcu kiedyś opylić hehe... ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 No tak grafa :) Kuzynek ma ATI RADEONa 9500Pro 128MB - normalnie spadłem z krzesła jak się o tym dowiedziałem ;) No ale co z żywotnością takiego procka np. 1700+ ? Czy podkręcając procek... wytrzyma te 3-4 lata ? Pytam z ciekawości ! (komuś to trzeba wkońcu kiedyś opylić hehe... ;) ) Jasne że wytrzyma, o ile go nie będziesz na 2.0 V katował to spoko powinien wytrzymać. Ale i tak za rok go sprzedasz ;) W sprawie 2400+ to wyniki kręcenia sa nawet nawet, w końcu na 2400+ byle jakie klocki nie idą :-( pamięci (kingston) raczej nie mają dobrej opinii ale więcej niż 200MHz sync ci nie potrzebne, więc może być. Ja uważam, że nieźle wykręcisz tego procka i jeszcze będzie o tym głośno... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtr Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 che mi sie wydaje ( a raczej tak jest) ze dobry 1700+podkrecony do 2600+ wyczyma tyle samo co 2400@2600 a jak nie to mnie poprawcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 No tak grafa :) Kuzynek ma ATI RADEONa 9500Pro 128MB - normalnie spadłem z krzesła jak się o tym dowiedziałem ;) No ale co z żywotnością takiego procka np. 1700+ ? Czy podkręcając procek... wytrzyma te 3-4 lata ? Pytam z ciekawości ! (komuś to trzeba wkońcu kiedyś opylić hehe... ;) ) No problem. Mój AXDA 1700 DLT3C nie jest naj naj naj, naj - ale mogę spoko XP3000 (zegar 2400Mhz na 1,65 V ( 12x200Mhz) jechać na EP8K5A2. Jaki wpływ na żywotność ma Vcore 1,65V.??? - przy dobrym chłodzeniu -żaden !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Po co w ogole ten topic - chcesz krecic to krec - co to za problem - a jak sie nie znasz to poszukaj bo tego jest masa - czego nie mozesz znalezc - krecenie 8RDA? Zobacz gigantyczny przyklejony topic. Chcesz sie dowiedziec na ile ten proc pojdzie to go podkrec i sie dowiesz - wtedy pochwal sie, przedstaw wyniki, ocenimy, podpowiemy co dalej. Moze pojdzie na 2,5GHz a moze tylko na 2,2GHz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djHaki Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Po co w ogole ten topic - chcesz krecic to krec - co to za problem - a jak sie nie znasz to poszukaj bo tego jest masa - czego nie mozesz znalezc - krecenie 8RDA? Zobacz gigantyczny przyklejony topic. Chcesz sie dowiedziec na ile ten proc pojdzie to go podkrec i sie dowiesz - wtedy pochwal sie, przedstaw wyniki, ocenimy, podpowiemy co dalej. Moze pojdzie na 2,5GHz a moze tylko na 2,2GHz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 i tak wasze DLT B0 nie umywaja sie do mojego AIUGA :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Po co w ogole ten topic - chcesz krecic to krec - co to za problem - a jak sie nie znasz to poszukaj bo tego jest masa - czego nie mozesz znalezc - krecenie 8RDA? Zobacz gigantyczny przyklejony topic. Chcesz sie dowiedziec na ile ten proc pojdzie to go podkrec i sie dowiesz - wtedy pochwal sie, przedstaw wyniki, ocenimy, podpowiemy co dalej. Moze pojdzie na 2,5GHz a moze tylko na 2,2GHz...A i jak sie z tym wszystkim zgodze, ja juz sie nauczylem ze najlepszym sposobem aby sie dowiedziec czegos jest nic innego jak sprawdzic to samemu, tylko zaznaczam delikatnie i z wyczuciem, to dokladnie jak z kobietami 8) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djHaki Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Po co w ogole ten topic - chcesz krecic to krec - co to za problem - a jak sie nie znasz to poszukaj bo tego jest masa - czego nie mozesz znalezc - krecenie 8RDA? Zobacz gigantyczny przyklejony topic. Chcesz sie dowiedziec na ile ten proc pojdzie to go podkrec i sie dowiesz - wtedy pochwal sie, przedstaw wyniki, ocenimy, podpowiemy co dalej. Moze pojdzie na 2,5GHz a moze tylko na 2,2GHz...A i jak sie z tym wszystkim zgodze, ja juz sie nauczylem ze najlepszym sposobem aby sie dowiedziec czegos jest nic innego jak sprawdzic to samemu, tylko zaznaczam delikatnie i z wyczuciem, to dokladnie jak z kobietami 8) 8) KOBITKI do prockow porownujesz :twisted: Niezle masz pod sufitem ach to uzaleznienie NON OMNIS MORIAR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Procek cie nie zdradzi z innym... Nie oszukuje, nie placze, nie krzyczy - ach jakie te procki sa piekne - chyba sie zakochalem :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 robiłęś coś z tym radeonem 9500 128 ? - odbokowałeś 4potoki ? - czy był na tyle rozsądny by kupic na starym PCB ? pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...