Skocz do zawartości
Tr@volt

Nowe cacko O/C

Rekomendowane odpowiedzi

Cze All !!!

Jestem tu nowy ... mam nadzieje, że czasem się do czegoś przydam...

Mój kuzynek kupił nowego kompa... i chce z niego co nie co wycisnąć ;)

Problem tkwi w tym, że na żadnej stronie nie możemy znaleść

Konfig:

AMD AthlonXP 2400+

Coolerek: CoolerMaster HSC-001

Epox EP-8RDA nForce (bez plus)

RAM: 2x 256MB Kingstone 400MHz

Reszta chyba nie istotna....

No dysk Seagate B. 80 GB

I jak zrobić z niego "potworka" ?

;)

Dzięki za pomoc !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze All !!!

Jestem tu nowy ... mam nadzieje, że czasem się do czegoś przydam...

Mój kuzynek kupił nowego kompa... i chce z niego co nie co wycisnąć ;)

Problem tkwi w tym, że na żadnej stronie nie możemy znaleść

Konfig:

AMD AthlonXP 2400+ 

Coolerek: CoolerMaster HSC-001 

Epox  EP-8RDA nForce (bez plus)

RAM: 2x 256MB Kingstone 400MHz

Reszta chyba nie istotna....

No dysk Seagate B. 80 GB

I jak zrobić z niego "potworka" ?

;)

Dzięki za pomoc !

trzeba było kupić athlona 1700+ 0.13 z dobrej serii to bez pierdnięcia poszedłby na 2400+ a takto przepłaciliscie :twisted: :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tr@volt: sprawdz ile pojdzie najwiecej bez podnoszenia napiecia. np. 11,5x200, 12x200, 13,5x166 itd.

trzeba było kupić athlona 1700+ 0.13 z dobrej serii to bez pierdnięcia poszedłby na 2400+ a takto przepłaciliscie

zalezy. ten moze sie DUZO lepiej krecic. A juz nie sa takie strasznie drogie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w zasadzie to o co chodzi?

czego nie mozecie znalezc na tych stronach?

jak chcesz podkrecic, to krec, a jak jeszcze nie wiesz jak sie podkreca, to poszukaj na forum, jest tego troche, napewno znajdziesz to co cie interesuje.

a jezeli chodzi ci o to jakie mozliwosci ma twoj procesor, to sam sie musisz o tym przekonac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w zasadzie to o co chodzi?

czego nie mozecie znalezc na tych stronach?

jak chcesz podkrecic, to krec, a jak jeszcze nie wiesz jak sie podkreca, to poszukaj na forum, jest tego troche, napewno znajdziesz to co cie interesuje.

a jezeli chodzi ci o to jakie mozliwosci ma twoj procesor, to sam sie musisz o tym przekonac.

Nic dodac, nic ujac.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tr@volt: sprawdz ile pojdzie najwiecej bez podnoszenia napiecia. np. 11,5x200, 12x200, 13,5x166 itd.

trzeba było kupić athlona 1700+ 0.13 z dobrej serii to bez pierdnięcia poszedłby na 2400+ a takto przepłaciliscie

zalezy. ten moze sie DUZO lepiej krecic. A juz nie sa takie strasznie drogie.

DUŻO lepiej ???

XP 1700+ średnie OC 2079MHz (max 3003MHz - odrzucając 2 najwyższe 3487 i 4194 jako mało wiarygodne)

XP 2400+ średnie OC 2352MHz (max 2850MHz)

za overclockers.com

Przy czym w pierwszym przypadku średnią zaniżają wyniki np 302, 1.25 i masa wyników poniżej 1800MHz ...

XP 2400+ ma tylko jeden wynik poniżej nominału ...

W praktyce może się okazać że XP1700 będzie się lepiej kręcił niż 2400+

Zobacz wyniki forumowiczów - ładne parę osób przebiło 2,5GHz na XP1700+, a ilu posiadaczy XP2400 przekroczyło te 2,5GHz ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak grafa :)

Kuzynek ma ATI RADEONa 9500Pro 128MB - normalnie spadłem z krzesła jak się o tym dowiedziałem ;)

No ale co z żywotnością takiego procka np. 1700+ ?

Czy podkręcając procek... wytrzyma te 3-4 lata ?

Pytam z ciekawości ! (komuś to trzeba wkońcu kiedyś opylić hehe... ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuzynek ma ATI RADEONa 9500Pro 128MB - normalnie spadłem z krzesła jak się o tym dowiedziałem ;)

Jasne że wytrzyma, o ile go nie będziesz na 2.0 V katował to spoko powinien wytrzymać. Ale i tak za rok go sprzedasz ;)

W sprawie 2400+ to wyniki kręcenia sa nawet nawet, w końcu na 2400+ byle jakie klocki nie idą :-( pamięci (kingston) raczej nie mają dobrej opinii ale więcej niż 200MHz sync ci nie potrzebne, więc może być. Ja uważam, że nieźle wykręcisz tego procka i jeszcze będzie o tym głośno...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No problem.

Mój AXDA 1700 DLT3C nie jest naj naj naj, naj - ale mogę spoko XP3000 (zegar 2400Mhz na 1,65 V ( 12x200Mhz) jechać na EP8K5A2.

Jaki wpływ na żywotność ma Vcore 1,65V.??? - przy dobrym chłodzeniu -żaden !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co w ogole ten topic - chcesz krecic to krec - co to za problem - a jak sie nie znasz to poszukaj bo tego jest masa - czego nie mozesz znalezc - krecenie 8RDA? Zobacz gigantyczny przyklejony topic. Chcesz sie dowiedziec na ile ten proc pojdzie to go podkrec i sie dowiesz - wtedy pochwal sie, przedstaw wyniki, ocenimy, podpowiemy co dalej. Moze pojdzie na 2,5GHz a moze tylko na 2,2GHz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co w ogole ten topic - chcesz krecic to krec - co to za problem - a jak sie nie znasz to poszukaj bo tego jest masa - czego nie mozesz znalezc - krecenie 8RDA? Zobacz gigantyczny przyklejony topic. Chcesz sie dowiedziec na ile ten proc pojdzie to go podkrec i sie dowiesz - wtedy pochwal sie, przedstaw wyniki, ocenimy, podpowiemy co dalej. Moze pojdzie na 2,5GHz a moze tylko na 2,2GHz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i jak sie z tym wszystkim zgodze, ja juz sie nauczylem ze najlepszym sposobem aby sie dowiedziec czegos jest nic innego jak sprawdzic to samemu, tylko zaznaczam delikatnie i z wyczuciem, to dokladnie jak z kobietami 8) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i jak sie z tym wszystkim zgodze, ja juz sie nauczylem ze najlepszym sposobem aby sie dowiedziec czegos jest nic innego jak sprawdzic to samemu, tylko zaznaczam delikatnie i z wyczuciem, to dokladnie jak z kobietami 8) 8)

KOBITKI do prockow porownujesz :twisted: Niezle masz pod sufitem

ach to uzaleznienie NON OMNIS MORIAR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...