Skocz do zawartości
zozio

INTEL D845BG + PI41,5GHz Czy wogóle można to podkręcić ??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem z tą płytą: chciałbym podkręcić PIV 1,5 GHZ. Niestety uniemożliwia to bios. Parametry CPU są wyświetlane lecz nie ustawne. Czy jest jakaś rada na to? Domyślam się że być może nowszy bios, ale spotkałem się z taką opinią , że bios trzeba upgraedować nie od razu na najnowszy tylko trzeba wgrywać bios po kolei.

Ps// Przeszukałem forum i nic na ten temat nie znalazłem (przynajmniej nic dokładnie o w/w kłopotach)

Proszę o pomoc.

ZOZIO :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki problem z tą płytą: chciałbym podkręcić PIV 1,5 GHZ. Niestety uniemożliwia to bios. Parametry CPU są wyświetlane lecz nie ustawne. Czy jest jakaś rada na to? Domyślam się że być może nowszy bios, ale spotkałem się z taką opinią , że bios trzeba upgraedować nie od razu na najnowszy tylko trzeba wgrywać bios po kolei.

Ps// Przeszukałem forum i nic na ten temat nie znalazłem (przynajmniej nic dokładnie o w/w kłopotach)

Proszę o pomoc.

ZOZIO :D

podaj jaką masz tą płyte chociarz, bo jasnowidzami to niejestesmy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i co??? To wszystko??? Qrcze tyle kasy i nic???

Przecież wiem, że nie ma sytuacji bez wyjścia zważającna fakt, że Intel jakieś 2,5 roku temu uznał overlocking za rzecz całkiem normalną. Śmiem podejżewać, że podkręcenie tego procka nie jest wcale niemożliwe. Ja po prostu nie wiem jak to zrobić.

PZDR

ZOZIO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i co??? To wszystko??? Qrcze tyle kasy i nic???

bez obrazy ale chyba wiedziales co kupujesz (a moze nie?).

jezeli bios Ci nie pozwala na podniesienie taktowania szyny systemowej to raczej nic nie zrobisz, nie wiem czy da sie to zrobic tak jak napisal przedmowca programowo. w dodatku ten twoj p4 to willamette czyli cienizna jesli chodzi o podkrecalnosc w porownaniu do northwooda:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...