zozio Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Mam taki problem z tą płytą: chciałbym podkręcić PIV 1,5 GHZ. Niestety uniemożliwia to bios. Parametry CPU są wyświetlane lecz nie ustawne. Czy jest jakaś rada na to? Domyślam się że być może nowszy bios, ale spotkałem się z taką opinią , że bios trzeba upgraedować nie od razu na najnowszy tylko trzeba wgrywać bios po kolei. Ps// Przeszukałem forum i nic na ten temat nie znalazłem (przynajmniej nic dokładnie o w/w kłopotach) Proszę o pomoc. ZOZIO :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Mam taki problem z tą płytą: chciałbym podkręcić PIV 1,5 GHZ. Niestety uniemożliwia to bios. Parametry CPU są wyświetlane lecz nie ustawne. Czy jest jakaś rada na to? Domyślam się że być może nowszy bios, ale spotkałem się z taką opinią , że bios trzeba upgraedować nie od razu na najnowszy tylko trzeba wgrywać bios po kolei. Ps// Przeszukałem forum i nic na ten temat nie znalazłem (przynajmniej nic dokładnie o w/w kłopotach) Proszę o pomoc. ZOZIO :D podaj jaką masz tą płyte chociarz, bo jasnowidzami to niejestesmy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 jezeli to plyta made by intel to sobie nie podkrecisz chyba za wiele lub nawet wcale, ot taka juz polityka intela:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zozio Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 No i co??? To wszystko??? Qrcze tyle kasy i nic??? Przecież wiem, że nie ma sytuacji bez wyjścia zważającna fakt, że Intel jakieś 2,5 roku temu uznał overlocking za rzecz całkiem normalną. Śmiem podejżewać, że podkręcenie tego procka nie jest wcale niemożliwe. Ja po prostu nie wiem jak to zrobić. PZDR ZOZIO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Pisał tu gdzieś jeden taki z podobną płytą (845PE produkcji Intela) - jedynym wyjściem okazał się SoftFSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 No i co??? To wszystko??? Qrcze tyle kasy i nic??? bez obrazy ale chyba wiedziales co kupujesz (a moze nie?). jezeli bios Ci nie pozwala na podniesienie taktowania szyny systemowej to raczej nic nie zrobisz, nie wiem czy da sie to zrobic tak jak napisal przedmowca programowo. w dodatku ten twoj p4 to willamette czyli cienizna jesli chodzi o podkrecalnosc w porownaniu do northwooda:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 pogadaj z gosciem o xywce mongothealien, widzialem u niego wykreconego p4 1.5 na 1.9GHz moze Ci bardziej pomoze skoro Jemu sie udalo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Ale nadal mnie ciekawi czy masz plytke Intela czy nie. Jezeli masz Intela to kiepsko bo tylko softowo bedziesz mogl cos sprobowac. (tak jak zostalo wyzej powiedziane). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...