L3X-T3R Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) Do telewizora LCD mam podłączony dekoder n-ki przez HDMI, chciałbym właśnie ten obraz przenieść też na monitor. Zastanawia mnie jaka metoda byłaby najlepsza? Czy dałoby radę odtwarzać ten obraz w jakiejś aplikacji? Edytowane 3 Lutego 2009 przez L3X-T3R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) TV-IN w kart. graf. lub tuner TV w kompie, wtedy będziesz mógł mieć obraz na monitorze w okienku ;) Jeśli masz PIP w monitorze to podłączenie przez jakieś wejście. Jeśli masz tylko wejścia DVI/HDMI oraz VGA to istnieją takie kable jak HDMI-DVI oraz VGA-SCART, innego wyjścia nie widzę ;) Tuner eNki nie ma wyjścia VGA? Edit: Tylko HDMI, component oraz SCART(euro) Czyli będziesz musiał zastosować kabel SCART->VGA np. takie Edit2: lepszym wyjściem i lepszą jakość uzyskasz przez component->VGA np. takie P.S. Nie wiem czy to będzie chodzić, ale powinno ;) Edytowane 3 Lutego 2009 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3X-T3R Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 kartę graficzną mam GF 7300GT także tv-in nie posiada ona. monitor mam CRT i nie ma on również żadnych wejść. I nie wiem do czego mógłbym podpiąć te VGA. Kartę TV jakąś mam ale nie mam pojęcia jakby się sprawowała (http://www.lifeview.com.tw/html/products/internal_tv/flytv_prime30.htm to chyba nawet ta). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 No to jak masz monitor CRT to faktycznie odpada, nikt nie będzie sie bawił żonglęrką kabli :P Jeśli masz tą karte TV to optymalnie będzie kupić kabel SCART->S-Video, będziesz miał nawet na PC dźwięk :) i np. takie - tylko kup z jack'iem do audio, by nie używać potem przejściówek niepotrzebnie. daj znać czy zadziała :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Przez DVI do kompa byłby problem z HDCP, ale możesz kompinować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3X-T3R Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 A właśnie jeden szczegół mi się przypomniał. Na dekoderze nki trzeba po wybraniu źródła obrazu (hdmi, scart) ustawić rozdzielczość odpowiednią do źródła. Także teraz mam ustawioną 1080 dla hdmi, ale gdybym źródło wybrał jako scart to musiałbym zmienić rozdzielczość na zwykłą. Także nie mogę na raz oglądać obrazu z hdmi i ze scart. Any other options ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 (edytowane) No niestety, jak trzeba wybrać źródło obrazu to kiszka, musiałbys za kazdym razem przełączać :( Jeśli tuner nie potrafi naraz nadawać dwóch sygnałów to nie ma rozwiązania, chyba że Twój TV posiada Video-out ale to jest wyjście spotykane tylko w najwyższych modelach telewizorów... Edit: jest inne rozwiązanie - jeśli posiadasz amplituner z wejściem HDMI, to też będziesz miał możliwość wypuszczenia sygnałów innymi wyjściami z ampli :) Edytowane 4 Lutego 2009 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Jeżeli pozwoli na to HDCP. Próbowałem rozdzielić sygnał z dekodera n-ki poprzez HDMI i wszystkie próby zakończyły się fiaskiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poldman Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Witam, mam identyczny problem. Jedynym sposobem który mi na myśl przychodzi, to rozdzielenie wyjścia HDMI w dekoderze (jeden do tv, drugi do PC ), następnie podłączenie kabla do wejścia HDMI w PC , tylko problem w tym że nie znalazłem jeszcze karty TV, lub "przechwytacza" video co ma takowe wejście. Trzeba szukać dalej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 a mnie zastnanawia teoretyczna przerobka n'ki mamy 2 sygnaly niezalezne od siebie ( rekorder neki ) wyciagnac ten sygnal jeszcze przez przerobka do nagrywania i zmienic na sygnal mozliwy do obinoru na tv/kompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poldman Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 znalazłem dzisiaj na allegro karte video (przechwytywacz czy jakos tam) do obróbki video i jest tam wejście HDMI. Tylko jest jeden mankament, tak karta kosztuje 5 000 zł :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...