knight2 Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Na poczatek witam wszystkich. Mam sprawe.. Udalo mi sie sprzedac pozostalosci ze starego kompa i moge pozwolic sobie na wymiane PSU.. :) Jak mi wplyna pieniazki. I teraz potrzebuje wiedziec na jaki... slyszalem ze fortron bedzie najlepszym rozwiazaniem ale modeli jest multum. Moja uwage przykulo cos takiego KLIK Chcialbym wlasnie ten wolnoobrotowy bo nie wiedziec czemu glosny komputer zaczal mnie irytowac. Tylko pytanie czy jest on dobry.. wkoncu to uzywany to nie wiadomo.. I jest sprawa tych wtyczek. Ja mam 20 pinowe na plycie mam to P4 i dyski mam zwykle nie na sata. Czyli ten ma chyba dobre kable, bo wiekszosc patrzylem ma juz 24 pinowe albo na sata.. I pytanie czy w sklepach sa takie fortrony? i w jakich cenach oscyluja? bo mam do wydania ~50zl. Czy to tylko na alledrogo? Piec: Procesor: Pentium IV 2.80 Ghz @ 2.94 Ghz Northwood 533 FSB/ 512kb Karta graficzna: ATI RADEON X1650 256MB/128bit Pamięć: 512MB DDR Kingston PC3200 Dysk: Samsung 160GB SP1654N 8MB cache Płyta głowna: MSI 865PE/G Neo2 Zasilacz: Tech Master 300W OS: Windows XP Pro SP3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Ostatni sklep w jakim widziałem fortrona, to był AGE ;). Zasilacz będzie idealny do tej konfiguracji. Nie musisz się martwić wtyczkami, nawet jakby zasilacz miał 20 pin a płyta 24, to będzie wszystko hulało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) http://allegro.pl/item544983119_profesjona..._pci_24pin.html to bedzie najlepszy wybór do 50 zł Edytowane 3 Lutego 2009 przez mostasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knight2 Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) Ale on ma wtyczke 24 pin to nie bedzie pasowac... pozatym ma wiele niepotrzebnych mi wtyczek ktore beda sie walac po komputerze... Edytowane 3 Lutego 2009 przez knight2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Kup Delta Electronics 350W http://www.allegro.pl/item541843205_delta_...ss_wroclaw.html Jest tani, stabilny prądowo, bezpieczny, ma wtyczkę 20-pin i żadnych niepotrzebnych kabli typu SATA - tylko to co potrzebujesz. Aha, no i jest cichutki! Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knight2 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Pytalem sprzedajcego o te nieuzywane fortrony to powiedzial ze nie bedzie pasowac bo ma nierozlaczana wtyczke 24 pin... pozostaje tylko ten co ja dalem linka... tylko troche sie boje bo one sa poleasingowe.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Te Delty co podlinkowałem, też są dobrymi zasiłkami, poczytaj opinie. Konstrukcyjnie są to bebechy z Chiefteca. No ale to już tylko Twój wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knight2 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 (edytowane) Ale obecnie tych delt juz nie ma.. pozatym wygladaja tandetnie no i pisze na nich MADE IN CHINA.. i ten napis mi wystarczy zeby stwierdzic ze dana rzecz do niczego sie nie nadaje ;) Edytowane 4 Lutego 2009 przez knight2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 (edytowane) Spróbuj znależć coś ze sprzętu komputerowego, co nie ma informacji "made in china". Obecnie wszystkie większe marki mają swoje fabryki w Chinach ze względu na tanią siłę roboczą i adnotacja taka nie oznacza taka, że sprzęt jest do d.. Technologia jest światowa, tylko robiona przez małe chińskie rączki. Edytowane 4 Lutego 2009 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 dokładnie @knight2 - zasilacz kupuje się ze względu na moc a nie na wtyczki, na przyszłość się może coś przydać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knight2 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 (edytowane) No dobra ale jak pisalem pytalem goscia co sprzedaje te nie uzywane fortrony co dales linka i stwierdzil ze sie nie nada... bo ma 24 pinowa wtyczke i wcale sie ona nie rozlacza.. Dlatego pozostal mi ten co ja dalem linka z tym ze po leasingowe i troche sie tego obawiam.. bo u mnie komputer chodzi srednio 20h dziennie i nie ukrywam ze bede krecil. Co myslicie? Edytowane 4 Lutego 2009 przez knight2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...