Skocz do zawartości
knight2

Zmieniam Zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Na poczatek witam wszystkich. Mam sprawe..

Udalo mi sie sprzedac pozostalosci ze starego kompa i moge pozwolic sobie na wymiane PSU.. :) Jak mi wplyna pieniazki.

I teraz potrzebuje wiedziec na jaki... slyszalem ze fortron bedzie najlepszym rozwiazaniem ale modeli jest multum. Moja uwage przykulo cos takiego KLIK Chcialbym wlasnie ten wolnoobrotowy bo nie wiedziec czemu glosny komputer zaczal mnie irytowac. Tylko pytanie czy jest on dobry.. wkoncu to uzywany to nie wiadomo..

I jest sprawa tych wtyczek. Ja mam 20 pinowe na plycie mam to P4 i dyski mam zwykle nie na sata. Czyli ten ma chyba dobre kable, bo wiekszosc patrzylem ma juz 24 pinowe albo na sata.. I pytanie czy w sklepach sa takie fortrony? i w jakich cenach oscyluja? bo mam do wydania ~50zl. Czy to tylko na alledrogo?

Piec:

Procesor: Pentium IV 2.80 Ghz @ 2.94 Ghz Northwood 533 FSB/ 512kb

Karta graficzna: ATI RADEON X1650 256MB/128bit

Pamięć: 512MB DDR Kingston PC3200

Dysk: Samsung 160GB SP1654N 8MB cache

Płyta głowna: MSI 865PE/G Neo2

Zasilacz: Tech Master 300W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni sklep w jakim widziałem fortrona, to był AGE ;). Zasilacz będzie idealny do tej konfiguracji. Nie musisz się martwić wtyczkami, nawet jakby zasilacz miał 20 pin a płyta 24, to będzie wszystko hulało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup Delta Electronics 350W

http://www.allegro.pl/item541843205_delta_...ss_wroclaw.html

Jest tani, stabilny prądowo, bezpieczny, ma wtyczkę 20-pin i żadnych niepotrzebnych kabli typu SATA - tylko to co potrzebujesz.

Aha, no i jest cichutki! Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale obecnie tych delt juz nie ma.. pozatym wygladaja tandetnie no i pisze na nich MADE IN CHINA.. i ten napis mi wystarczy zeby stwierdzic ze dana rzecz do niczego sie nie nadaje ;)

Edytowane przez knight2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj znależć coś ze sprzętu komputerowego, co nie ma informacji "made in china".

Obecnie wszystkie większe marki mają swoje fabryki w Chinach ze względu na tanią siłę roboczą i adnotacja taka nie oznacza taka, że sprzęt jest do d..

Technologia jest światowa, tylko robiona przez małe chińskie rączki.

Edytowane przez Stanko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra ale jak pisalem pytalem goscia co sprzedaje te nie uzywane fortrony co dales linka i stwierdzil ze sie nie nada... bo ma 24 pinowa wtyczke i wcale sie ona nie rozlacza.. Dlatego pozostal mi ten co ja dalem linka z tym ze po leasingowe i troche sie tego obawiam.. bo u mnie komputer chodzi srednio 20h dziennie i nie ukrywam ze bede krecil. Co myslicie?

Edytowane przez knight2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi