Skocz do zawartości
radzio1111

D-link Dir 300 I Dd-wrt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam to mój pierwszy post na forum od 4 dni próbuje wgrać do mojego dir 300 dd-wrt i mi nie wychodzi robie wszystko wg. instrukcji i nie działa wszystko ściągnełem i zatrzymuje sie na pnkcie 9 urchom telnet przez putty na 192.168.20.81 port 900 i nic wtedy nie działa mam windows xp pro Prosze o opmoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było na forum. Popieprz ta instrukcje o 30 s, wylącz modem, zresetuj, włącz i próbuj sie połączyc kiedy zakonczy sie pobieranie adresu sieciowego dla karty.

Najlepiej wlacz kilka putty, i klikaj po kolei, któres podejdzie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja juz nie wiem co żle robie w karcie sieciowej ustawiam 192.168.20.80 a w bramie 255.255.255.0

potem wł tftpsrv i restartuje d-linka wł putty ustawiam na 192.168.20.81 na port 9000 i wł d-linka czkam asz na kompie wyswietli mi sie komunukat połaczonoklikam open i po 15 s putty sie zamyka prubowałem przez telnet w windows i wyskakuje błąd nie mozana ustanowic połączenia na hoście 9000 połączenie nie powiodło sie co jest nie tak kabel lan podłaczam pod wejscie do 1 kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli do portu LAN jesteś podłączony? bo w instrukcji jest jak byk pisane, aby pod WAN się podłączać, czyli tam gdzie normalnie podłączamy modem ;)

http://www.shadowandy.net/2007/09/mini-fla...for-dir-300.htm

Edytowane przez Jankes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uważaj na te "iksy", w tym poradniku są błędy, mają być normalne 'x', czyli nie 0×30000 tylko 0x30000

ja robiłem to za pomocą kopiuj/wklej, szło szybciej, ale trzeba uważać na te babole ;)

Edytowane przez Jankes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jakaś interpunkcja w tym zdaniu? Czytałem je z 5 razy, żeby zrozumieć o co Ci chodzi...

Potrzebne Ci w ogóle to dd-wrt, skoro nawet nie wiesz jak się do tego wszystkiego zabrać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi