radzio1111 Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Witam to mój pierwszy post na forum od 4 dni próbuje wgrać do mojego dir 300 dd-wrt i mi nie wychodzi robie wszystko wg. instrukcji i nie działa wszystko ściągnełem i zatrzymuje sie na pnkcie 9 urchom telnet przez putty na 192.168.20.81 port 900 i nic wtedy nie działa mam windows xp pro Prosze o opmoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Było na forum. Popieprz ta instrukcje o 30 s, wylącz modem, zresetuj, włącz i próbuj sie połączyc kiedy zakonczy sie pobieranie adresu sieciowego dla karty. Najlepiej wlacz kilka putty, i klikaj po kolei, któres podejdzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio1111 Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 ale własnie tak robie tylko ze ten putty mi chwile pochodzi i nic sie nie wyswietla tylko putty znika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frmn Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Port 9000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio1111 Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) ustawiam wszystko czekam aż mi wyswietli mi komunikat połączono i klikam open i czkam i znika i nic Mam wersje frimeware 1.03 czy cos takiego jest to orginalny to nic przeszkadza Edytowane 3 Lutego 2009 przez radzio1111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 a przestawiasz typ połączenia na Telnet? bo domyślnie jest SSH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio1111 Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 a próbowałes wlaczyc putty x5 i klikac, klikac, klikac?? w tym przypadku niestety trzeba tak troszke łopatologicznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio1111 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 ja juz nie wiem co żle robie w karcie sieciowej ustawiam 192.168.20.80 a w bramie 255.255.255.0 potem wł tftpsrv i restartuje d-linka wł putty ustawiam na 192.168.20.81 na port 9000 i wł d-linka czkam asz na kompie wyswietli mi sie komunukat połaczonoklikam open i po 15 s putty sie zamyka prubowałem przez telnet w windows i wyskakuje błąd nie mozana ustanowic połączenia na hoście 9000 połączenie nie powiodło sie co jest nie tak kabel lan podłaczam pod wejscie do 1 kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 (edytowane) czyli do portu LAN jesteś podłączony? bo w instrukcji jest jak byk pisane, aby pod WAN się podłączać, czyli tam gdzie normalnie podłączamy modem ;) http://www.shadowandy.net/2007/09/mini-fla...for-dir-300.htm Edytowane 4 Lutego 2009 przez Jankes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio1111 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 aha czyli tam gdzie pisze internet ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 tak jest! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio1111 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 dobra działa ale jest nastepny problem ta komenda nie działa jest error fis create -1 0×30000 -e 0xbfc00000 RedBoot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Nie "-1" (jeden) tylko "-l" (litera L)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 (edytowane) uważaj na te "iksy", w tym poradniku są błędy, mają być normalne 'x', czyli nie 0×30000 tylko 0x30000 ja robiłem to za pomocą kopiuj/wklej, szło szybciej, ale trzeba uważać na te babole ;) Edytowane 5 Lutego 2009 przez Jankes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio1111 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 dobra udało sie wgrac ale pojawiły sie 2 problemy 1 kontrolka sie nie pali ta 2 od power i 2 nie moge zapisac ustawien na d-linku strona nie dostepna ale na pane sterowania moge wejsc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Może jakaś interpunkcja w tym zdaniu? Czytałem je z 5 razy, żeby zrozumieć o co Ci chodzi... Potrzebne Ci w ogóle to dd-wrt, skoro nawet nie wiesz jak się do tego wszystkiego zabrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio1111 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Po prostu nie mogę zapisać ustawień wchodzę na http://192.168.1.1/ wpisuje login i hasło i chce zmienic ustawienia na swoje np.nazwę wi-fi klikam save a tam lipa wyskakuje strona niedostępna poprostu jak cos zmienie to nie mogę tego zapisać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 przeflashuj może, ale już z normalnie Administration > Firmware Upgrade i wgraj to http://www.dd-wrt.com/routerdb/de/download.php?file=35 może to potrwać, wymagany jest potem reboot (jeśli samo się nie zrebootuje to ręcznie to zrób) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio1111 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Ok działa mam jeszcze 1 pytanie czy dało by sie tak zrobic bo kolega ma radiówkę i chce rozdzielic to na lan czy da sie to zrobic tym ruterem jak by podłączył antene z radia pod antene rutera działało by ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 w routerze masz antenę nadawczą, więc sam sobie teraz odpowiedź nowy DD-WRT z dziś http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/o...00-firmware.bin polecam, przestało w końcu sypać błędnymi pakietami po WiFi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...