silvermax Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Witam Chciałbym zamontować moją nową chłodnicę na plecach obudowy CM 690. Tak jak na zdjęciu czy musi być ona zamocowana króćcami do góry czy mogą być na dole? Lepiej by mi to pasiło ponieważ tam znajdują się specjalne przepusty dla węża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 jak beda na dole to bedziesz mial pewnie problem z jej odpowietrzeniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) kurcze :( lipa trochę, w takim razie będę musiał wiercić :( tylko jakie wiertło, aby w powstałych otworach zmieścił się wąż 16 - stka Edytowane 3 Lutego 2009 przez silvermax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 ale mozesz odpowietrzyc chlodnice po zalaniu ukladu ale przed zamocowaniem na stale chlodnicy, bedziesz mogl ja poobracac troche, w miare mozliwosci albo ewentualnie cala obudowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 tylko jakie wiertło wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozwad Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 ja kiedy wierciłem dziury pod węże najpierw robiłem dziury niedużym wiertłem, a następnie rozwiercałem dziurę specjalnym stożkiem, myślę że bez problemu dostaniesz coś takiego w jakimś sklepie z narzędziami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 A jaką chłodnicę ? TC ma na przykład korek do odpowietrzania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 jak beda na dole to bedziesz mial pewnie problem z jej odpowietrzeniemchyba ze bedzie to TC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) TC ma na przykład korek do odpowietrzania...A feser nie ma ? :) W temacie jest akurat BWA. kroccami w dol tez odpowietrzy jakos predzej czy pozniej, ale niezle sie trzeba z tym namachac :) Edytowane 3 Lutego 2009 przez jedras77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 A jaką chłodnicę ? TC ma na przykład korek do odpowietrzania...BWA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 tylko jakie wiertło, aby w powstałych otworach zmieścił się wąż 16 - stka no nie wiem, ciężkie pytanie... może 10 :lol2: może 12 :lol2: może 14 :lol2: zaraz zaraz a może wystarczy każde >=16 :ph34r: zwykłe, rozwiertak bądź koronkowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 No wiesz nie znam się na tych sprawach (na wiertłach oczywiści) faktycznie może palnąłem głupotę, sorki :) i dzięki. Macie jakieś uwagi co do montażu etc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Czy do takiego montażu chłodnicy: http://img146.imageshack.us/img146/4093/dscf1291rp5.jpg będzie potrzebna modyfikacja obudowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Czy do takiego montażu chłodnicy: http://img146.imageshack.us/img146/4093/dscf1291rp5.jpg będzie potrzebna modyfikacja obudowy? a opcji edytuj nie umie uzywac? jesli odlaglosc od proca i ramu jest wystarczajaco duza, to bez modyfikacji wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Czy do takiego montażu chłodnicy: http://img146.imageshack.us/img146/4093/dscf1291rp5.jpg będzie potrzebna modyfikacja obudowy? Napisz do mnie na gg albo PM to ci powiem co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Co do potrojnej na zewnątrz króćcami do dołu, to nie widzę najmniejszego problemu, ja tak mam u siebie i bym powiedział żę odpwietrzanie chłodnicy jest banalne, jak i zalewanie układu, więc to ogólnie nie jest większa przeszkoda. Zależy, jaką ma się resztę gratów, jak się ją dobrze dobierze, to jest prosto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 u siebie mam króćcami na dół (link do recki w podpisie), ale tak jak już ktos napisał odpowietrzanie jest troche utrudnione i trzeba zrobić to przed montażem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord_Master Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Ja mam BWA 123 zamontowane dołem poza budą tylko, że zamiast dystansów mam wentylator 120 mm odpowietrzałem obracając budę ale i tak układ zapowietrzył się od nie używania kompa przez kilka tyg jak procka nie miałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...