yzihs Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) O ile bezpiecznie mozna podkrecic 9600 xt 128MB sapphire?Pamieci bez radiatorow. Edytowane 3 Lutego 2009 przez yzihs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Kręć do puki nie zacznie sypać artami ;) o bezpieczeństwo bym się nie martwił bo i tak karta już nic nie warta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzihs Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Na 3dmarku03 przechodzi pierwsza plansze( z samolotami) , ale juz na drugiej sie wywala(laduje sie battle of proxycostam)- potem, niebieski ekran; nie BSOD, ratuje reset.Rozumie, ze jak karta nie obsluguje jakiegos trybu to testu nie przejdzie ale zeby takie cos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Akurat ten 9600XT z palcem w [gluteus maximus] powinien przejść testy w 3Dmark 03 . Ten błąd masz na ustawieniach default czy podkręconych ? Jak błąd jest przy OC to napisz jakie masz takty ?? Screeny z pierwszego posta pokazują def. ustawienia . Kręcisz też CPU ?? Podaj jaką masz resztę konfigu ( w szczególności CPU, MB i zasilacz ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzihs Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) Grafika jest na defaultowych ustawieniach. Plyta ecs k7vza rev.3.0, ram 768mb,AthlonXP 2400+, zas fortron 350W CPU nie krecony.Sterowniki mam catalysty 9.1.Zaciagam 8.2 -zobaczym co wyjdzie Temp.GPU 39 st, CPU-49st.Buda z boku otwarta. Edytowane 3 Lutego 2009 przez yzihs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Potestuj na starszych sterownikach , te co są obecnie się są dobre do 9600 . Możesz też wgrać patcha do 3Dmarka . U mnie nie spatchowany 3Dmark nie włączał się w ogóle . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) I pamiętaj, że musisz mieć ATi AGP Fix-a wgranego bo inaczej BSOD będzie się pojawiał. Edytowane 3 Lutego 2009 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzihs Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Macie namiary na tego fix-a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) Macie namiary na tego fix-a? LINK. Myślałem, że ostatni znajomy, który miał 9600 się wypowie, ale kupił sobie GF 7300. Edytowane 3 Lutego 2009 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzihs Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) Myslalem ze fix bedzie mial pareset KB a tu 30MB-to jest paczke regularnych catalystow?I jesli tak, co w razie gdy bede chcial zainstalowac 9.1 -odistalowujac stare usune sobie fix-a? Teraz to dopiero sa jaja ;) .Zainstalowalem tego fixa(czy on jest na pweno do 9600?).Zainstalowalem patcha do 3marka03 restart i uruchamiam 3dm03 a tu lipa-wszystkie tryby "not supported".Zainstalowalem catalysty 9.1(nie odinstalowujac wszeniejszych) i dalej to samo :/ Kiedy sie instalowal fix to instalowaly sie dwa urzadzenia (to urz. ma niepodpisany certyf. bla, bla) i trzeba bylo pozwolic nadpisac pliki w katal. windows co uczynilem. Edytowane 3 Lutego 2009 przez yzihs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Do tego typu karty, nie lepiej poszukać jakichś starszych sterowników na forach ? Ja wiem, typu jakieś WarCat'y ?? (miałem takie przy 9800pro i fajne stery to były ;)). Generalnie te karty pokroju 9xxx z nowszymi sterownikami sobie nie radziły....przed sprzedażą swojego radka zainstalowałem najnowsze obecne wtedy Catalysty i pojawiły się arty i inne śmieci, także polecam Ci wróć do bardziej oldschool'owych :D. Jak zlikwidujesz problem z driver'ami wtedy O/C :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 @yzihs Usuń obecne stery i zainstaluj wersję 6.2 ( warto użyć DriverCleaner aby się pozbyć całkowicie nowych sterów ) . Potem zrób testy w 3Dmark 03 bez żadnych patchy ( ani do 3DM ani fixa od ATI ) . Zobacz jak się na karcie zachowują inne 3Dmarki ( 2001SE , 05& 06 ) i gry . Może to wina karty . Sam fix do którego link podał mastertab wydaje się być do serii HD2xxx/HD3xxx . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzihs Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 (edytowane) Po bolach udalo sie zainstalowac 6.2 i odpalic 3dmarka03, wynik ok.3500 Na 3dmak05 wynik ok.1500 01 nie chce sie odpalic bo za nowy dx mam, potrzebuje 8.1. A z tym fixem tu zapodanym to byl niewypal, nie pod moja wersje.Problem ze sterownikami rozwiazany, jak na razie. Tak mi sie wydaje, ze gpu/mem mozna dac 500@550/300@340 i nie powinna sie karta wylozyc /?/ Edytowane 4 Lutego 2009 przez yzihs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzihs Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Jak by mi ktos odpowiedziala jak dziala to ustrojsto atitool.Klikam sobie find max core - i co czestotliwosc jedzie w gore do kiedy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Do 01 jest patch pod DX9 . Przy ustawieniach 550/340 obraz w czasie testów w markach jest ok czy są jakieś przekłamania ? Jak karta nie będzie za gorąca ( szczególnie pamięci ) i nie będzie żadnych błędów w obrazie to powinno być wszystko ok na tych taktach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzihs Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 (edytowane) Czujnik temp. na karcie podaje z GPU, mem czy srednia, czy kto to wie ;) ?Mozna palcem dotykac pamieci na chodzie(pewnie trzeba by przynajmniej wczesniej dotknac metalowej czesci obudowy)? W doomie 3 klatki avg. ok. 45fps na ust. karty default (1024x768, max detale) -- Dziwna sprawa w CCC (ver1.22217.17271 z 2006r) widac zmiane w podkrecenieu gpu ale pamieci stoja na poziomie 297, momo, ze w atitool mam 335(aida tez pokazuje mem 335) Edytowane 6 Lutego 2009 przez yzihs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...