Skocz do zawartości
mas7odon

Świeżo Zakupiony Samsung T240hd I Od Razu Problem :/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dziś kurier dostarczył mi zamówiony monitor Samsung T240HD. Wszystko było by git gdyby nie jeden mocno zastanawiający ( i nie ukrywam, irytujący ) mnie fakt. Otóż gdy włączyłem film na dvd to pomiędzy czarnymi pasami po bokach, które to występują przy monitach 16:10 a oglądanym filmem występuje taka trójkolorowa, cienka poświata ( ??? nie wiem jak to nawet nazwać ). Jest tak samo w każdym programie jakim bym nie oglądał i różnych rozdzielczościach ( nominalna rozdzielczość ustawiona jest jako 1900 na 1200 i tam te pasy są najmniejsze ale równie irytujące). No i teraz pytanie do użytkowników: Czy taki stan to normalne zjawisko? Przyznam szczerze, że płacąc 1300 za lcd oczekiwałem spraw na tip top. Mam 10 dni na zwrócenie produktu i waham się co by tego nie uczynić.

Zamieszczam print screen'a z tym faktem. Wygląda na nim trochę blado, w rzeczywistości, na " żywo " ta poświata jest znacznie bardziej intensywna.

Dołączona grafika

Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Sprawa dosyć pilna.

Edit: Już znalazłem przyczynę. Okazało sie iż to płyta DVD była walnięta/źle nagrana. Gdy wrzuciłem inne filmy do odtwarzacza problem zniknął. Temat do zamknięcia.

Edytowane przez mas7odon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi