mas7odon Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) Witam. Dziś kurier dostarczył mi zamówiony monitor Samsung T240HD. Wszystko było by git gdyby nie jeden mocno zastanawiający ( i nie ukrywam, irytujący ) mnie fakt. Otóż gdy włączyłem film na dvd to pomiędzy czarnymi pasami po bokach, które to występują przy monitach 16:10 a oglądanym filmem występuje taka trójkolorowa, cienka poświata ( ??? nie wiem jak to nawet nazwać ). Jest tak samo w każdym programie jakim bym nie oglądał i różnych rozdzielczościach ( nominalna rozdzielczość ustawiona jest jako 1900 na 1200 i tam te pasy są najmniejsze ale równie irytujące). No i teraz pytanie do użytkowników: Czy taki stan to normalne zjawisko? Przyznam szczerze, że płacąc 1300 za lcd oczekiwałem spraw na tip top. Mam 10 dni na zwrócenie produktu i waham się co by tego nie uczynić. Zamieszczam print screen'a z tym faktem. Wygląda na nim trochę blado, w rzeczywistości, na " żywo " ta poświata jest znacznie bardziej intensywna. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Sprawa dosyć pilna. Edit: Już znalazłem przyczynę. Okazało sie iż to płyta DVD była walnięta/źle nagrana. Gdy wrzuciłem inne filmy do odtwarzacza problem zniknął. Temat do zamknięcia. Edytowane 3 Lutego 2009 przez mas7odon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Nastepny, ktory mysli, ze printscreen to jest informacja zwrotna z monitora... wady ekranu dokumentuje sie aparatem! Printscreen zrzuca dane wysylane przez karte graficzna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...