Greg_1 Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Problem jest dość dziwny (jak dla mnie) jako że padła mi sieciówka na płycie głównej, wolałem zaopatrzyć się w tanią karte sieciową bezprzewodową na usb. Padło na TP-Link TL-WN321G, wszystko było fajnie aż do momentu gdy zgubiła sieć i w żaden sposób nie można odnaleźć sieci, ani zmiana portu, ani reset modemu czy routera. Jedyny sposób na "odzyskanie sieci" to restart kompa. Wina leży raczej po stronie sieciówki bo ani notebook ani iPhone nie miały takich problemów. Stery mam najnowsze ze strony producenta, system to Vista SP1 x86. Jakieś sugestie ? Pomysły ? PS Aha zapomniałem że po przełożeniu karty do innego portu USB, to znajduje sieć ale nie potrafi zidentyfikować sieci i wtedy mam połączenie tylko lokalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarek2 Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Podepnę się pod temat, bo również mam problem. Mam tą kartę, net z UPC 10Mb, routher TP-WR543G. Wszystko działa jak należny, sieć rozdzielona, nie gubi się, ale... Jak gram w cokolwiek po Necie co jakieś 20-30 sekund łapie laga na 2-3s, ping skacze i nie da się grać w FPP. Za to jak podłącze sieć kabelkiem zwykłym to lagów brak. Szczęście mam takie że padła akurat karta sieciowa na płycie :) Dzięki za rady. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cochin Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 mam ten sam problem z TL-WN321G. co 60 sec ping skacze na 3000ms... probowalem roznych sterow i nic ;( moze ktos pomoze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxxxxxxxxx Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 mam ten sam problem z TL-WN321G. co 60 sec ping skacze na 3000ms... probowalem roznych sterow i nic ;( moze ktos pomoze?U mnie dokładnie to samo ! Jakieś pomysły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malesiak Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 (edytowane) ODKOPUJE TEMAT! Posiadam router (TD-W8901G) i łącze się z nim z laptopa (działa bezproblemowo) oraz ze stacjonarnego, na którym korzystam z TL-WN321G (USB). Problem polega na tym, że co jakiś czas usb się wyłącza i włącza lub rozłącza, by po chwili połączyć się z siecią. Jest to irytujące, bo sam transfer jest dużo na niski, w momencie gdy z poziomu laptopa transfer jest taki jak być powinien. Proszę bardzo o pomoc. System: Win XP, Sterowniki: Najnowsze ze strony producenta. Przepinanie do innych portów, też nic nie daje. Pozdrawiam! Edytowane 22 Listopada 2009 przez malesiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 To jest bardzo lipna karta wi-fi pod usb. Wiem co mówię, bo też ją posiadam i dzieją się cuda wianki. Nie korzystam jej, bo zmieniłem na jakiegoś TP Linka na chipie Atherosa na PCI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malesiak Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 To jest bardzo lipna karta wi-fi pod usb. Wiem co mówię, bo też ją posiadam i dzieją się cuda wianki. Nie korzystam jej, bo zmieniłem na jakiegoś TP Linka na chipie Atherosa na PCI. Niestety tego ja też się obawiam i także będzie mnie czekać przesiadka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhp Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 (edytowane) Też mam tę kartę. Nadaje się ona tylko do kosza. Nie rozumiem, jak można było wypuścić na rynek takiego bubla. Edytowane 4 Grudnia 2009 przez vhp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk100 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Też mam tę kartę. Nadaje się ona tylko do kosza. Nie rozumiem, jak można było wypuścić na rynek takiego bubla. Nie wiem czego sie czepiacie , korzystam z niej od pol roku , kiedys na windows teraz linux i nie zdarza mi sie nic takiego. Router tez tplink. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...