m40 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Potrzebuję dwóch wentyli 140mm do pracy w poziomie, niestety mało jest konstrukcji 140mm więc wybór jest póki co ograniczony. Najbardziej zależy mi na napięciu startowym takiego wentylatora, tak aby wystartował przy 400 obr/min. Owych wentylatorów potrzebuje do NZXT Tempest fabryczne mnie średnio zadowalają, a w połączeniu ze Scythe Kaze Master minimalne obroty startowe to 510-540 obr/min. Niby cicho, ale wycisznia nigdy dość :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Zephyr 140! Oryginalnie kręci 600rpm, ja mam go podłączonego pod regulator i chodzi bez problemu na 6V, czyli ~300rpm. Dałem 23zł. Naprawdę warto, bo nawet na tych 600rpm jest niesłyszalny, oczywiście oprócz leciutkiego szumu powietrza. POLECAM Zephyra :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matthewgray Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Potwierdzam! Bierz Zephyr'a :-D Sam mam 3 w CoolerMaster cm690 i chodzą jak złoto. Ciche i wydajne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Ja mam 2x140mm Zephyr i na 7V są niesłyszalne :) Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Kupiłem te zephyre i nie jestem z nich zadowolony, każdy z nich w pionie cyka, a jeden w poziomie wpada w słyszalne wibracje. Na Scythe Kaze Master podpięte do jednego kanału startują od około 450-480 obr\min. Zatem potrzebuję innej konstrukcji. Swoją droga obecnie dostępne są tylko wentylatory na łożyskach ślizgowych co niezbyt nadaje się do pracy w poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Kupiłem te zephyre i nie jestem z nich zadowolony, każdy z nich w pionie cyka, a jeden w poziomie wpada w słyszalne wibracje. Na Scythe Kaze Master podpięte do jednego kanału startują od około 450-480 obr\min. Zatem potrzebuję innej konstrukcji. Swoją droga obecnie dostępne są tylko wentylatory na łożyskach ślizgowych co niezbyt nadaje się do pracy w poziomie.niestety 140 sa jeszcze malo popularne i ciezko bedzie znalezc cos z dobrych konstrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 No to możesz spróbować z Acutake. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Kupiłem i Acutake 140 kulturą pracy są nieco lepsze od Zephyrów niestety tylko jeden z nich jest lepszy, drugi sobie stuka podczas pracy i jest to słyszalne nawet przy 450 obrotach. Cóż pewnie przenocuję parę miechów te Acutake i tak są nieco cichsze od tych wentyli które miałem, może coś ciekawego wyprodukują przez ten czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luko Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2010 ..odświeżę trochę temat.. Szukam 140 mm do obudowy na górę (wyciągający, położenie poziome) - co myślicie o Enermaxie T.B. Silence? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wulfisko Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Enermaxy sa do tego najlepsze. Lozyska Twister sprawuja sie najlepiej w poziomie. Mam 2 takie na gorze obudowy i sprawuja sie super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Miał ktoś może styczność z wentylatorami Zaward Golf II? Wpadły mi w oko (min prędkosć 200rpm :D), a nie wiem jak się sprawują, bo testów jak na lekarstwo, a porządnych testów brak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luko Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 @Wulfisko, dzięki za odp. Mógłbyś jeszcze zerknąć na ten wątek Obudowa z oknem - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne ..gdybyś mógł jeszcze wyjaśnić moją ostatnią wątpliwość.. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 (edytowane) Uprzejmie proszę Moderację o zamknięcie tematu - teraz zauważyłem, że topic praktycznie rzecz biorąc dubluje się z: "jaki wentylator 140mm jest obecnie najlepszy?". Edytowane 12 Grudnia 2010 przez ivanov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...