Skocz do zawartości
foxe

Blok Na 4870x2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

czy ktos moze powiedziec czy oplaca sie kupowac uzywany blok VID-4870x2

uzywany byl ok 2 tygodnie tylko czy te podkladki izolacyjne mozna uzyc jeszcze raz?

mam okazje kupic za ~300zl a ze planuje wlozyc wc do mojego kompa to powoli zbieram komponenty

oczywiscie karte HD 4870x2 tez bede mial niedlugo:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uzywalem konstrukcji na 9800GTX+ i na 9800GX2, z tego co widzialem po sieci konstrukcja zblizona do tej na 9800GTX, tylko oczywiscie dopasowana do innego pcb

Ja tez mialem uzywke, troszke pracowala, thermopady byly w dobrym stanie, nie ma co sie o nie martwic.

Cena niezla jak na kulansa, tylko zlaczki musisz miec dedykowane, wiec dopytaj czy ze zlaczkami i w jakim rozmiarze.

Do tego z fabrycznym topem to niezly flowkiller, najlepiej bylo by jeszcze top zmienic na jakis z plexi 4-6mm i przykryc coverem, wtedy sporo zyska na wydajnosci i poprawi sie przeplyw w ukladzie.

Cos mi sie zdaje ze to ten blok z allegro wystawiony w dziale "chlodzenie kart graficznych" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadza sie to ten sam:P

ale pisalem do kolesia i napisal ze za mniej jak 400 nie sprzeda a to narazie dla mnieza duzo bo wc bede wkladaj gdzie kolo maja czerwca dopieor wiec po co tyle czasu ma lezec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj troche z grafa, kolo maja/czerwca moze juz beda jakies sesowniejsze newsy o 40nm od ati i nv, wiec moze sie okazac ze nie warto sie pchac w takiego radka, zreszta pojawia sie nowe karty to i bloki beda wyprzedawac, latwiej bedzie o uzywany blok taniej, bo niestety przy przemierze nowych kart fullcovery strasznie traca na wartosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi