Skocz do zawartości
nodek

Cherry- Buda Od Podstaw

Rekomendowane odpowiedzi

@Arni

Hmmm ;D dość ciekawe, powiedz gdzie dokladnie zamontować napęd... i w ogóle... "co i jak"... ;D . Musze stwierdzić, że zainteresowałes mnie teraz.

Edytowane przez nodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamek calkiem fajniasty pomysl, tylko musialbys dorwac naprawde sazny kawal takowego, bo tacuszka od dvd do malutkich nie nalezy, a wiadomo ze musi byc luz po rozpieciu zeby wyjechala bez problemu.

JUZ mi sie podoba, projekty byly fuj, po drodze bylo fuj, ale teraz ladnie wyglada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na razie kibicuje z zapałem Twojej twórczości, i muszę przyznać że zacnie się zapowiada. Co do napędu, to może warto byłoby zainwestować w jakiegoś slot-ina, nie koniecznie w wersji slim, i spróbować go na ten przykład właśnie zza zamek zapakować ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@HeatheN

Zasilacz na dole, tacka na płytę główna, będzie przytwierdzona do ścianki zrobionej z drewna, tackę będe musiał trochę przyciąć by mogł zmieścić 120 mm wentylator, z napędem trzeba pokminić...

Ogólnie: Spokojnie! damy radę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ nie jestem zwolennikiem obudów z drewna, skóry, skaju, kamienia, gumowych lalek czy gipsu, nie podoba mi się. Wygląda jak pufa i obawiam się, że niejeden ci na tym usiądzie :>

Podziwiam wkład pracy i staranność ... hmm ... tapicerowania, ale nadal mi się nie podoba. Niebanalny kształt i on mi się podoba.

I przynajmniej coś się dzieje, a nie tylko "nju prodżekt started" i cisza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończyłem dziś tylną ściankę... uhhhh, nareszcie.

Dołączona grafika

Skóra w otworze na wentyl zostanie jeszcze poprawiona:

Dołączona grafika

Zasilacz montowany do blaszki:

Dołączona grafika

Edytowane przez nodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz zrobić jakiś tutorial odnośnie tapicerki, może się komuś przyda ;)

Jestem pod wrażeniem tempa i co z tego projektu wyciągnąłeś, na początku podchodziłem do niego dość sceptycznie głównie jeśli idzie o materiały, ale teraz wygląda to całkiem fajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PKP mod? :wink:

Hehehe dokładnie :D Wygląda jak ta cerata na siedzeniach w niektórych pociągach :)

Choć nadal mi się pomysł deseczkowego stelażu nie podoba, to buda jakoś nawet zaczyna wyglądać. Oryginalnie bym rzekł :roll: Nabiera to jakiejś płci ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@nodek - nie zaglądam do działu często, bo nie przepadam za udziwnieniami w obudowach, ale Twoja zapowiada się ciekawie. Co do napędu, to idealnie by było, gdybyś z przodu wyciął szczelinę na wysuwaną tackę (samą tackę można przyciąć na wysokość, żeby nie wyjeżdżał taki wysoki klocek). Albo jak w Lian Li PC-X2000 - napęd w bocznej ściance, nie będzie szpecił frontu.

Trzymam kciuki i podziwiam za samozaparcie i ogrom włożonej pracy :gitarzysta2:

EDIT: tacka obowiązkowo do pomalowania.

Edytowane przez Bartolomius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tackę pomaluję ;), co do napędu, postanowiłem, że zakupię napęd slim i zrobię tak jak mówił Arni, czyli będzie schowany za zamkiem blyskawicznym, ale to poczeka... niestety brak funduszy :(

Na chwilę obecną chyba już nic nie zrobię oprócz pomalowania tacki i zamontowaniu szyby a nastepnie włożenie bebeszków do środka. W między czasie, będe kminił nad logiem, tak więc najprawdopodobniej przez najbliższy czas nie będe robił update'ów bo nie będzie czego update'ować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam jestes oblesny. mi tam sie bardzo podoba. podziwiam autora za wytrwalosc. jak narazie wyglada bardzo fajnie. tylko prosze cie nie podswietlaj tej budy na mialiard kolorow. @swizz tobie nie musi sie podobac, wazne zeby autor byl zadowolony ze swojej pracy i tyle.

a co do napedu. to moze tak uzyc napedu typu 'slot' tylko jakas szpare zrobic i gra muzyka. xD

Edytowane przez mobot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Sobota

Ja jestem człowiekiem, który bardzo mało używa napędu, szczerze mówiąc, potrzebny jest tylko w razie formata, teraz wszystko na pen drive'ach albo z neta ściągam (oczywiście same legalne rzeczy ;p ), napęd slot-in to fajna sprawa, lecz troche droga, jeżeli opierac sie o ceny na allegro... no chyba, że coś źle szukam...

@swizz

Uznam to za komplement ;) lubię się wyróżniać, wiekszość ludzi ma coś fajnego... ja chce mieć coś "obleśnego"

@mobot

Dzieki, za obrone przed złym swizzem xD

Co do oświetlenia, mam dylemat, białe katody czy czerwone?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lubię się wyróżniać, wiekszość ludzi ma coś fajnego... ja chce mieć coś "obleśnego"

+1 :D

ja bym dał białe.. za 4,50 można zanabyć zestawy diodowe 3x flux white (np w avt), świeci to wystarczająco aby podświetlić i nie razić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez bym dal biale, przy czerwonym nie bedzie widac skory w srodku zbytnio, a przy bialym bedzie po prostu jasno i bedzie widac ladny srodeczek :)

jarzeniówkę do środka! Koniecznie różowo - pomarańczową. A na boczek klamkę od ursusa i będzie jak przedział pośpiesznego "Szczecin - Kraków" tyle, że wywinięty na lewą stronę!

:joke:

Spokojnie, nie wróciłem, pojawiam się jako zjawa (dla coponiektórych zmora ;) ).

PelzaK, jonas, HeatheN - jak zdrówko? :D

Edytowane przez Carl0s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi