matis3 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Przed wczoraj zakupiłem zestaw komputerowy o następującej konfiguracji: Płyta główna: Asus P5GC-MX/GBL Karta graficzna: Gigabyte Radeon HD 2600 Pro Reszta standard Konfiguracja Biosu: Bios -> Advanced -> Chipset boot graphic... - PCI-E/INT Internal graphics mode select - Enabled, 8mb DVMT - DVMT MODE Boot Display Device - Auto -> Advanced -> PCI/PNP plug and play o/s - No pci latency - 64 allocate irq to pci vga - yes Palette Snooping - disabled Wszystkie IRQ - PCI device To są default ustawienia biosu, przy których producent w instrukcji zarzeka się że to bez zmian będzie działać. Przejde więc do problemu. Mam monitor vga a wejścia w tej karcie są dvi więc od razu kupiłem przejściówke (oczywiście monitor z zestawu a przejściówki od razu nie było hmmm :/) Po podłączeniu do DVI monitora pojawiał się tylko napis no-signal... więc przełączyłem go do wejścia vga na płycie głównej, o dziwo też nie zadziałał. dopiero po wyłączeniu zasilacza włożenia spowrotem kabla do vga monitor załapał. Po ponownych próbach podłączenia do dvi też nie działał (i też trzeba było wyłączać zasilacz) Kolejna sprawa po załadowaniu windowsa (vista 32) to to że wogóle on nie wykrywa tej karty (a myślałem że to może problem kabla)... jedynie zintegrowaną. Sterowniki też nie wykrywają (instalator) Myśle że odpada stwierdzenie że to wina karty bądź slota na płycie głównej, komputer został już raz wczoraj wymieniony. bios został przeze mnie dzisiaj zaktualizowany do najnowszej wersji, nic to nie dało. Jeśli ktoś wpadłby na jakiś pomysł rozwiązania tego problemu to z góry bardzo dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...