MordorTHC Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Witam. Mam zamiar zmienić sobie kompa na: Core 2 Duo 8400 4 GB RAM Płyta pewnie ASUS P5Q Karta graf. Radeon 4850 lub 4870 2x 320 GB HDD DVD-RW. Mam zasilacz 380W TAGAN z którego jestem b. zadowolony tylko czy on podoła takiemu zestawowi(chociażby z kartą ATI 4850) ? Jeśli tak to czy mam jakiekolwiek szanse na OC ? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Teoretycznie powinien dać radę, ale bez OC. Podaj ile ma na liniach V12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MordorTHC Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Teoretycznie powinien dać radę, ale bez OC. Podaj ile ma na liniach V12 22 Ampery: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 (edytowane) Będzie ciężko. Wg kalkulatora Zenfista taki zestaw potrzebuje w stresie: ok. 22 A dla konfiguracji z hd 4850 i ok. 26 A przy hd 4870. W dodatku wszystko to bez oc. Wg mnie zmiana jest konieczna. Nawet jeśli zasilacz podoła, to na krótką metę, bo będzie się mocno pocił. Edytowane 4 Lutego 2009 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MordorTHC Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Będzie ciężko. Wg kalkulatora Zenfista taki zestaw potrzebuje w stresie: ok. 22 A dla konfiguracji z hd 4850 i ok. 26 A przy hd 4870. W dodatku wszystko to bez oc. Wg mnie zmiana jest konieczna. Nawet jeśli zasilacz podoła, to na krótką metę, bo będzie się mocno pocił. Ok, dzieki wielkie za pomoc. To poczekam jeszcze do marca albo cos tańszego kupię. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...