viviusek Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Witam, Mam mały problem z dyskiem twardym mianowicie z Samsungiem HD753LJ. Nie wiem czemu ale często mam tak, że talerze sie nagle zatrzymują i znowu zaczynają rozpędzać a pod koniec słychać takie cyknięcie. Zastanawiam sie dlaczego tak jest. Dysk kupiłem 4 miesiące temu i od jakiegoś czasu tak mi się zaczęło dziać. Na początku mnie to nie denerwowało ale teraz zaczynam się troche martwić. Czasem podczas gry, słuchania muzyki komputer nagle się zawiesza trzeba chwilę odczekać aż talerze się rozpędzą i znowu zaczyna normalnie działać. Co może być spowodowane tym? Przy okazji proszę o ocenę stanu technicznego tego Samsunga oraz mojego drugiego dysku WD3200AAKS SCREEN z HD TUNE i Everesta :) z góry dziękuje i pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekakahans Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Witam, Mam mały problem z dyskiem twardym mianowicie z Samsungiem HD753LJ. Nie wiem czemu ale często mam tak, że talerze sie nagle zatrzymują i znowu zaczynają rozpędzać a pod koniec słychać takie cyknięcie. Zastanawiam sie dlaczego tak jest. Dysk kupiłem 4 miesiące temu i od jakiegoś czasu tak mi się zaczęło dziać. Na początku mnie to nie denerwowało ale teraz zaczynam się troche martwić. Czasem podczas gry, słuchania muzyki komputer nagle się zawiesza trzeba chwilę odczekać aż talerze się rozpędzą i znowu zaczyna normalnie działać. Co może być spowodowane tym? Przy okazji proszę o ocenę stanu technicznego tego Samsunga oraz mojego drugiego dysku WD3200AAKS SCREEN z HD TUNE i Everesta :) z góry dziękuje i pozdrawiam :) Co do problemu opisanego przez Ciebie. Mogę powiedzieć, że kiedyś też miałem podobną sytuację i niestety dysk po jakimś czasie padł. Wd jest w dobrym stanie ale po smarcie widzę, że niby Samsung też hmhmmmm dziwna sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viviusek Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 hmmm zdaje mi się, że to wyłączanie nie jest spowodowane słabą zasiłką mianowicie Chieftec GPS 450W hmm co do reszty sprzętu to : C2D E8200@3.2ghz ram 4x2gb ddr2 800mhz 2.1V karta gf 8800gt 512 lekko podkręcona, płyta MSI P35FR nagr dvd, hmm dyski są chłodzone revoltecami Hard Drive Freezer. Ciągle nie wiem co może być przyczną tego cykania i ponownego rozruchu talerzy ;/ z tej obawy staram sie wszystkie dane, które mi są potrzebne z samsunga przenosić na drugi pc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekakahans Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 hmmm zdaje mi się, że to wyłączanie nie jest spowodowane słabą zasiłką mianowicie Chieftec GPS 450W hmm co do reszty sprzętu to : C2D E8200@3.2ghz ram 4x2gb ddr2 800mhz 2.1V karta gf 8800gt 512 lekko podkręcona, płyta MSI P35FR nagr dvd, hmm dyski są chłodzone revoltecami Hard Drive Freezer. Ciągle nie wiem co może być przyczną tego cykania i ponownego rozruchu talerzy ;/ z tej obawy staram sie wszystkie dane, które mi są potrzebne z samsunga przenosić na drugi pc :) Wątpię żeby sprzęt tutaj był uszkodzony. No ja miałem taka sytuację i chodził jakiś czas. Później bios go nie wykrywał a chodził było czuć wibracje aż w końcu padł!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...