Skocz do zawartości
Lord_Master

Windows 7 I Dysk Przenośny

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj podpiąłem dysk przenośny na usb do kompa z Windowsem 7 wszystko chodziło tylko za 2 podłączeniem pokusiło mnie kliknięcie scan and fix it skanował się przez jakiś czas(ustawiłem obie opcje), po jakimś czasie uznałem że będzie to za długo robić i przerwałem to. teraz ani na xp ani na 7 nie chce się ten dysk odpalić. Pokazuje błąd plik lub katalog jest nieczytelny.

Czy mogę to jakoś naprawić, odzyskać dane ?

Skandisk w Xp się zamyka po kliknięciu rozpocznij.

W zarządzaniu dyskami pokazuje,że dysk jest pusty nie pokazuje w jakim formacie jest dysk

Edytowane przez Lord_Master

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedź jest prosta: użyj programu testdisk. Takie usterki naprawia się nim w 2 minuty, gdzie 1 minuta to czas ponownego uruchomienia komputera. :wink: - oczywiście jeśli informacje o partycjach nie zostały uwalone całkowicie. Wtedy trzeba skanować całego twardziela w ich poszukiwaniu, ale jak najbardziej takie usterki też da się tym programem naprawić.

Tutaj masz link (niebieski troszkę niżej na stronie) i instrukcję http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step

Jak boisz się tym posługiwać, to wrzuć zrzut po wybraniu "Analyse", żeby było widać, czy coś znalazł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi