Lord_Master Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 (edytowane) Dzisiaj podpiąłem dysk przenośny na usb do kompa z Windowsem 7 wszystko chodziło tylko za 2 podłączeniem pokusiło mnie kliknięcie scan and fix it skanował się przez jakiś czas(ustawiłem obie opcje), po jakimś czasie uznałem że będzie to za długo robić i przerwałem to. teraz ani na xp ani na 7 nie chce się ten dysk odpalić. Pokazuje błąd plik lub katalog jest nieczytelny. Czy mogę to jakoś naprawić, odzyskać dane ? Skandisk w Xp się zamyka po kliknięciu rozpocznij. W zarządzaniu dyskami pokazuje,że dysk jest pusty nie pokazuje w jakim formacie jest dysk Edytowane 4 Lutego 2009 przez Lord_Master Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Odpowiedź jest prosta: użyj programu testdisk. Takie usterki naprawia się nim w 2 minuty, gdzie 1 minuta to czas ponownego uruchomienia komputera. :wink: - oczywiście jeśli informacje o partycjach nie zostały uwalone całkowicie. Wtedy trzeba skanować całego twardziela w ich poszukiwaniu, ale jak najbardziej takie usterki też da się tym programem naprawić. Tutaj masz link (niebieski troszkę niżej na stronie) i instrukcję http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step Jak boisz się tym posługiwać, to wrzuć zrzut po wybraniu "Analyse", żeby było widać, czy coś znalazł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord_Master Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Dzięki udało mi się dane odzyskać. Temat do zamknięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...