andixad Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Witam, mam aktualnie router TP-Link TD8841. Chcę go zamienić na router Wi-Fi dla Neostady 512kb. Interesuje mnie sprzęt który będzie chodzić stabilnie bez zrywania połączeń. Zasięg nie musi być duży, zadowoli mnie 10-15metrów, najlepiej żeby szło ustawić siłę sygnału. I żeby instrukcja PL była dość przejrzysta. Zastanawiam się nad dwoma modelami: TP-Link router ADSL Wi-Fi 54Mb/s TD-W8910G Pentagram Cerberus ADSL P 6331-42 Szyfrowanie WPA2-PSK, MAC filter i standard 802.11g oba posiadają więc o to nie pytam. Który z tych dwóch modeli wybrać, ewentualnie inny godny polecenia w granicach 200zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpAceR Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 TP-Link router ADSL Wi-Fi 54Mb/s TD-W8910G Pentagram Cerberus ADSL P 6331-42 Z tych dwóch - TP-Link. Ma minimalnie większy zasięg WiFi, i nie jest zubożonym klonem Billiona ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andixad Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Z tych dwóch - TP-Link. Ma minimalnie większy zasięg WiFi, i nie jest zubożonym klonem Billiona ;) A jakie możliwości ma Td-w8910g odnośnie ustawiania mocy sygnału WiFi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks85 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Ja tam mam w domu D-Linka i jest OK :) Jeśli chcesz koniecznie któregoś z tych dwóch co podałeś to lepiej TP-Linka oczywiście :) Poza tym zastanów się też nad routerami Linksys - widziałem w Vobisie kilka modeli routerów tej marki a słyszałem dobre recenzje na ich temat :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andixad Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 (edytowane) Ja tam mam w domu D-Linka i jest OK :) Jeśli chcesz koniecznie któregoś z tych dwóch co podałeś to lepiej TP-Linka oczywiście :) Poza tym zastanów się też nad routerami Linksys - widziałem w Vobisie kilka modeli routerów tej marki a słyszałem dobre recenzje na ich temat :)Np. nad Linksys Wireless-G Router ADSL WAG200G lub WAG54G2 ? :wink: Z jakiego powodu nowszy model WAG200G a wiec WAG54G2 jest tanszy o 50zl? Czy jest gorszy od WAG200G? Edytowane 5 Lutego 2009 przez andixad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...