Skocz do zawartości
OloWeb

Karta Na Pci Dobra Jakość Dźwięku Stereo !

Rekomendowane odpowiedzi

witam

szukam dobrej karty na PCI z dobrym wyjściem STEREO ma służyć jako ŹRÓDŁO dźwięku wpuszczone w instalacje CAR AUDIO żadnych 5.1 tym podobne jest zbędne aby ładnie odtwarzało dźwięk lepiej od Realtek AC.97

możecie coś doradzić ?

ewentualnie na USB podobne zastosowanie ...

cena - max. 150zł ale nigdy nie wiadomo

cel - muzyka MP3, filmy (wszelkiej maści) auto mapa

Edytowane przez OloWeb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również polecam TB Vortex 1 lub 2. Na Win XP/2k totalnie bezproblemowa, prosta i stabilna jak skała karta stereo, mocny sygnał i bardzo niskie szumy. Barwa dźwięku nieco ostra z pazurem, góra błyszczy, potrafi ożywić zamulone głośniki czy łagodne słuchawki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z różnych karcioszek warte zastanowienia:

Turtle Beach Montego

Turlte Beach Santa Cruz (trochę droższa, ma niby 5.1 ale fajnie gra w stereo, trudno dostępna)

Terratec DMX 1024 FIRE

Z Creativa (tego nie słyszałem osobiście) to tylko Live! 24bit (nie lubię tej firmy i bym kupił coś z wyżej wymienionych)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie do posiadaczy Vortexa. Czy ta karta ma wyjścia do forntpanelu? W tej chwili na allegro sa 3 aukcje z vortexami. Na 1. i 2. brakuje paru złącz które widzę na pozostałych (np spdif). Na 3. piny z czegoś podpisanego wave table są strasznie pogięte.

http://www.allegro.pl/item546142569_karta_..._gwarancja.html

http://www.allegro.pl/item546253888_slynny...ietnie_gra.html

http://www.allegro.pl/item546839369_turtle...ownikow_fv.html

Jakby się dało to podpiąć to bym miał idealne rozwiązanie do PC, bo z audigy nie mam wyjść na frontpanel (chyba że taki od creative), a poza tym słuchawki pewnie lepiej by mi na tym zagrały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 i 2 to jakieś no name widać po okrojeniu z kilku elementów w tym kilku kondensatorów. 3 jest ok piny są wygięte ale na pewno nie we wszystkich bo koleś ma 20 sztuk. Wyjścia na front panel nigdy się nad tym nie zastanawiałem ale sprawdzę jak jak to jest..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wczoraj miałem okazje posłuchać Sound Impact na Vortexie od Daimonda całość na kondkach od elny i muszę powiedzieć, że jako źródło stereo wymiata naprawdę się zdziwiłem :) szczególnie jak na ta cene, godne polecenia ale wyjścia na front panel nie widziałem only cd/aux/tad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak potrzebne ci wyjście na front to dolutuj do wyjść normalnych druty i podłącz do front panelu, nie widzę problemu (poza tym, że używanie wyjść z przodu przy nieekrenaowanym kablu to idiotyzm)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 i 2 to jakieś no name widać po okrojeniu z kilku elementów w tym kilku kondensatorów. 3 jest ok piny są wygięte ale na pewno nie we wszystkich bo koleś ma 20 sztuk. Wyjścia na front panel nigdy się nad tym nie zastanawiałem ale sprawdzę jak jak to jest..

A będzie to działało na Win Vista? Bo pisze tylko o XP, a też potrzebuje jakąś dźwiękówke stereo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno powiedzieć, ale jeśli jest zbudowane tak samo jak MuseXL to jest to dobra karta, mimo że to chip C-media. Jakiś czas temu wielu użytkowników było bardzo zadowolonych z jakości dźwięku, ja bym zaryzykował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno powiedzieć, ale jeśli jest zbudowane tak samo jak MuseXL to jest to dobra karta, mimo że to chip C-media. Jakiś czas temu wielu użytkowników było bardzo zadowolonych z jakości dźwięku, ja bym zaryzykował.

Dostałem już tą kartę. Narazie podłączyłem ją do Altusów i jestem bardzo mile zaskoczony jakością dźwięku.

Jest bardzo wyrazisty i w porównaniu do realteka wydaje się pełniejszy. Tak więc dzięki za pomoc :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi