OrtoN Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 witam gdzie moge sie zaopatrzyc w oploty na kable i narzedzia do tego potrzbne ??? czy najlepiej jest robic takie cos na przedluzaczach kabli ? wiem ze kolega ,,Plastek'' robi ale 100zl za 24pin sporo przynajmniej mi sie tak wydaje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 oploty w sklepie z czesciami elektronicznymi. Narzedzi nie potrzeba do tego specjalnych za 100zł to i ja bez problemu zrobie :) sam sobie zrobiłem niedawno takowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Jesli juz to oprocz oplotow jeszcze nie zapomnij o opaskach termokurczliwych. Ze sprzetu w zasadzie potrzebna Ci zapalniczka i cos do wyciagania kabli, na przyklad jakas odpowiednio dobrana rurka, zeby to szybko i sprawnie zrobic. W razie jak ktos by wykopal cos ladnego w hurtownii w jakiejs wiekszej ilosci to mozna by sie zrzucic, ja bym reflektowal na kilka metrow, z tym ze o roznych srednicach pewnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Gdybyście znaleźli jakiś PORZĄDNY oplot to i ja bym się skusił ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 na allegro znalazlem takie cos : http://allegro.pl/item546200586_oplot_nylo...icy_4mm_1m.html sa i 5mm co o tym sadzicie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaGe Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 (edytowane) Te 4mm ze sklepu RMS wyglądają tak: zdjecie z galerii Snow'a Edytowane 5 Lutego 2009 przez KaGe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Lekko nie w temacie ale chcę przedłożyć kable Fortrona (moleksy i 24pin) na nie dać oplot czy mogę użyć kabli z Codegena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 To i ja sie przyłącze i spytam o średnice oplotu potrzebną do zmieszczenia 4 pojedynczych kabelkow np. od molex. Nie chce pakować każdego kabla osobno, tylko standardowo po 4 kabelki w jeden oplot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 do moda 24pin bierz oplot 3mm robiłem jednego moda z 3mm oraz 4mm. 3mm wygląda lepiej. 5mm lepiej sobie darować na starcie. Termokurczke na oko dobierałem wiec nie wiem jaki rozmiar. o wyciągania kabli wystarczy igła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 ma ktos do sprzedania przedluzke 24pin lub 6pin szkoda mi robic to na zasilaczu bo nowy (enermax 1000W za 80$ kupilem w cad hehe) jak cos to na pw to takie ,,koszulki'' moga byc ? : http://allegro.pl/item531309790_rurka_rurk...rne_8_2_fv.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 witam gdzie moge sie zaopatrzyc w oploty na kable i narzedzia do tego potrzbne ??? czy najlepiej jest robic takie cos na przedluzaczach kabli ? wiem ze kolega ,,Plastek'' robi ale 100zl za 24pin sporo przynajmniej mi sie tak wydaje :/ A skąd Ty wiesz że Plasti robi za tyle oploty? Zapewne jakbyś się zwrócił do niego o zrobienie oplotu to cena nie mniej niż 200zl! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 No co ty gadasz !!! Ja dalem 350zl plus flaszke tymbarku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Plsti się ceni i tyle ja za "speszyl" igłę do wyciągania pinów zapłaciłem 100zł i 2 flaszki Tymbarku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 to takie ,,koszulki'' moga byc moga... tylko drogie ;) ja ledwo 1zł za sztukę płaciłem Trochę roboty jest ale skilla poćwiczysz to może Ci się uda B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 do moda 24pin bierz oplot 3mm robiłem jednego moda z 3mm oraz 4mm. 3mm wygląda lepiej. 5mm lepiej sobie darować na starcie. Termokurczke na oko dobierałem wiec nie wiem jaki rozmiar. o wyciągania kabli wystarczy igła. Chyba nie wpakowałeś w ten 3 mm oplot aż 24 przewodów?? :blink: Na cztery kabelki co byś polecił?? 3mm czy może 4 mm?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 wiem ze 100zl za 24pin bo sam mi tak napisal :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 każdy kabelek w oddzielnym oplocie. oplot 3mm. w 3mm oplot 2 kabelki by upchnął. Do 4 kabelków to 5mm minimum by brał. Najlepiej to pójść do sklepu i przymierzyć - ja tak zrobiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Plastek to już profesjonalista w tych oplotach ;) jak będziecie robić pierwszy raz to nie zrobicie tak jak on. Jak ktoś potrzebuje przedłużek od Akasy (żeby nie niszczyć zasilacza) to pisać na PW. Mam w dobrych cenach nówki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 jak będziecie robić pierwszy raz to nie zrobicie tak jak on zależy kto ma jakiego skilla B-) dla osoby dokładnej, skrupulatnej to nie problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 No oczywiście zdarzają się wyjątkowo utalentowani, ale ogólnie to trzeba poćwiczyć. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 No oczywiście zdarzają się wyjątkowo utalentowani, ale ogólnie to trzeba poćwiczyć. :rolleyes:Lepiej poćwiczyć niż płacić za ciach!ły :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 To zależy, jak kto ceni swój czas i estetykę. Na szczęście są też ludzie, którzy nie oszczędzają na drobnostkach. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barus Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 witam gdzie moge sie zaopatrzyc w oploty na kable i narzedzia do tego potrzbne ??? czy najlepiej jest robic takie cos na przedluzaczach kabli ? wiem ze kolega ,,Plastek'' robi ale 100zl za 24pin sporo przynajmniej mi sie tak wydaje :/ Czesc :) napisz na maila - miloszbar@wp.pl lub zadzwon 609535075 - wykonuje takie oploty - moge Ci przeslac fotki jak wygladaja w moim wykonaniu. Cena do uzgodnienia - 100 zeta to przegiec :D ie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik16 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Bosze ludzie 100 zł za kabelek wow pogratulować plastkowi to dla niego interes życia Plastek to już profesjonalista w tych oplotach icon_wink2.gif jak będziecie robić pierwszy raz to nie zrobicie tak jak on. Stary ty chyba z drzewa spadłeś Lenistwo nic więcej ale jeśli ktoś jest idiota za przeproszeniem to niech płaci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Ja też wykonuję za 100zl w pełni pro. A Plast jest tylko dostawcą w hurtowych ilościach oplotów :wink: Przykładowe fotki moich oplotów: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Rozumiem, że 100zł bierzesz za cały zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Rozumiem, że 100zł bierzesz za cały zasilacz? 100zł wtyczka ATX 30zł wtyczka 8pin 40zł wtyczka GPU cała zasiłka 400zł takie życie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 ja również potrafię zrobić identyczny oplot :) Do obejrzenia w mojej galerii. Poniżej 100zł mogę zrobić :ph34r: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 (edytowane) ja również potrafię zrobić identyczny oplot :) Do obejrzenia w mojej galerii. Poniżej 100zł mogę zrobić :ph34r: dużo nie widać.... możesz zrobić foto uwieczniając szczeguły oplociku? :wink: Edytowane 6 Marca 2009 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kAmYkOsS Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 hmm... seba84_2005 a to za sama robocizne czy za calosc z materialem ??? Robotki recznie zawsze byly w cenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...