Arni Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Zmiana planów jak się okazało najmniejsze czarne mają 5mm wziąłem na próbę siwe i czerwone po kilka metrów... 15zł wysyłka :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaLL0s Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Zmiana planów jak się okazało najmniejsze czarne mają 5mm wziąłem na próbę siwe i czerwone po kilka metrów... 15zł wysyłka :/ W wizfonie ? Dziwne dzisiaj zamowilem 3 i 4 mm czarne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 widzial ktos moze gdzies oploty o mniejsze niz 3 mm? takzeby oplesc pojedynczy kabelek od pompki np? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 W wizfonie ? Dziwne dzisiaj zamowilem 3 i 4 mm czarne icon_razz.gif spytaj się czy na pewno mają,.. mi pisali ze maja a potem ze nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 (edytowane) Zmiana planów jak się okazało najmniejsze czarne mają 5mm wziąłem na próbę siwe i czerwone po kilka metrów... 15zł wysyłka :/no ja dokładnie dupę trułem i przy mnie babka stan na magazynie sprawdzała i szukała to nie było, dlatego się zdziwiłem. Jeśli chodzi o wysyłkę, to trzabyło dać znać. Kopiłbym ci na miejscu i wysłał PP najtańszym poleconym. Vdrop wystarczy 3mm jeśli chodzi i rpm. ewentualnie ja jeszcze myślę nad wsadzeniem go w koszulkę termokurczliwą. ale to spowoduje, że będzie trochę sztywny. Tak czy inaczej właduję chyba wszystko w te 5mm. Edytowane 20 Marca 2009 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaLL0s Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 spytaj się czy na pewno mają,.. mi pisali ze maja a potem ze nie... Odpisali że mają i że już wysłali ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Odpisali że mają i że już wysłali ;)Dziwne rzeczy się dzieją w tej Polsce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Firma Helukabel ma w swojej ofercie oploty od 1 do 40mm ALE jak dowiedziałem się w hurtowni za zwój 100m chcą 418zł netto :/ jak komuś kasy nie szkoda to niech zamawia ;) http://www.helukabel.pl/index.php?page=sho...&Itemid=121 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Firma Helukabel ma w swojej ofercie oploty od 1 do 40mm ALE jak dowiedziałem się w hurtowni za zwój 100m chcą 418zł netto :/ jak komuś kasy nie szkoda to niech zamawia ;) http://www.helukabel.pl/index.php?page=sho...&Itemid=121 4,- za metr netto? pff... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 (edytowane) widzial ktos moze gdzies oploty o mniejsze niz 3 mm? takzeby oplesc pojedynczy kabelek od pompki np? tu masz 3mm Edytowane 21 Marca 2009 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaGe Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 8m oplotu - 30zł przedłużka ATX 30cm - 37zł rurki termokurczliwe - grosze W sumie 65-70zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 (edytowane) mi wyszło: 8m oplotu - 27zeta ( wysyłka 15zeta ) ATX 35cm - 28zeta ( wysyłka 9zeta ) rurka - grosze czyli jakieś 55-60zeta Edytowane 21 Marca 2009 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 hmmm czyli zakup przedluzki w oplocie z allegro za 65pln (jakis gosciu po tyle sprzedawal) wcale nie jest takim zlym pomyslem... Ja w sumie i tak bede oplatal nie tylko 24 pin, ale wszystko co sie da, wiec pewnie bede sam sie meczyl. Planowalem w ten weekend nieco zaczac zabawe, niestety dopadlo mnie grypsko, wiec moze za tydzien dopiero co nieco czasu znajde :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 mi wyszło: 8m oplotu - 27zeta ( wysyłka 15zeta ) ATX 35cm - 28zeta ( wysyłka 9zeta ) rurka - grosze czyli jakieś 55-60zeta eee... 8m oplotu (5mm) ~15,- (+ wysyłka; ja miałem na miejscu) 24pin 19,- (+9,- wysyłka PP, 13,- kurier) rurka 1,50 razem dałem < 50,- Jest gość ze szczecin aktory sprzedaje przedłużkę razem z oplotem za 65,- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 (edytowane) 8m oplotu - 30zł przedłużka ATX 30cm - 37zł rurki termokurczliwe - grosze W sumie 65-70zł? Już to zauważyłem ze praktycznie nie opłaca się robić samemu przedłużki bo wyjdzie pare złoty taniej a na allegro tak jak @YoGi pisze za 65zł kupimy przedłużka 24pin w oplocie + 10zł wysyłka 75zł. Jak kupimy przedłużke 24pin gotową w oplotach to już nie będzie tej satysfakcji ze zrobiliśmy to sami własnoręcznie a z drugiej strony to, że zaoszczędzimy troske czasu ;) Edytowane 21 Marca 2009 przez MatroX13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 (edytowane) bo caly czas mówicie o przedłużce która ma cenę kulingową czyt. chorą w ejamie jest po 19zł... Edytowane 21 Marca 2009 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Dla niekumatych: http://www.allegro.pl/item583332593_akasa_..._atx_24pin.html :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 to jest 20cm a 30cm jest droższa ok 10zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 w takim razie ejama ma stare zapasy bo na stronie akasy jest tylko 30cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 (edytowane) tu masz 3mm Takie juz mam a mnie chodzilo o ciensze niz 3mm bo 3jka za gruba =/ A jakies inne niz nylonowe? najlepiej takie jak na kablu od myszki G5 B-) =] Edytowane 21 Marca 2009 przez Vdrop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 (edytowane) to jest 20cm a 30cm jest droższa ok 10zł. to jest błąd w opisie aukcji ;) na fotkach przedmiotu na opakowaniu widać że jest to przedłużka 30cm ;) Edytowane 21 Marca 2009 przez g00dMan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Właśnie zauważyłem że za wtyczkę tme woła 8zł a minimalna ilość to 10szt ;/ btw jak chciałem kilka pierdół zamówić to wyszło ponad 300zł :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 dla tego ja sobie chwiowo odpuscilem... Wracam do opcji zakupienia przedluzek w qulingu i kombinacji jak sciagnac te do grafy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 dla tego ja sobie chwiowo odpuscilem... Wracam do opcji zakupienia przedluzek w qulingu i kombinacji jak sciagnac te do grafy :) kombinuj :D jak beda to ja bede chetny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 (edytowane) dla tego ja sobie chwiowo odpuscilem... Wracam do opcji zakupienia przedluzek w qulingu i kombinacji jak sciagnac te do grafy :) Może to? :wink: http://www.cooling.pl/silentiumpc-adapter-...ukt,551246.html jak chcesz mieć dłuższe kable to wystarczy dorobić zdeczka :D zamawiać póki są :D Edytowane 22 Marca 2009 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 to juz bylo walkowane nieco wyzej... tak ze jeszcze raz powtarzam: - za krotkie - nie ma wersji 8-8pin - nie warto bawic sie w przerobki, po co kupowac cos, gdzie i tak musze wywalic kable i dac nowe, skoro taniej dalo by rade nabyc koncowki, lepiej zalozyc kable w nowe piny niz bawic sie w rozbieranie starych i zakladac na nie nowe kable... Ja widze 3 opcje: 1. Dogadac sie z jakims sklepem, na przyklad qulingiem 2. Sciagnac z UK/DE takie przedluzki w wiekszej ilosci coby wyszlo taniej 3. Sciagnac z jakiejs hurtowni koncowki z pinami tez w wiekszej ilosci, bo niestety zwykle nie da sie 2-3 sztuk zamowic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 trzeba bedzie pomarudzic qulingowi, albo sie zrzucic i kupic tych koncowek troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Ja na wtyczke 24 pin sposób znalazłem : ... moja padnięta dfi już nie ma wacka :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Ja na wtyczke 24 pin sposób znalazłem : ... moja padnięta dfi już nie ma wacka :D :D nie wiem jak inni, ale ja tu nie widze nic oprocz tekstu... ale sie domyslam co zrobiles :P tyle czy piny sie trzymaja w gniezdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 jak nie muszą bo zamówię te z tme a one są do wtyczki typu przewód - przewód a jak będą trochę wystawać to najwyżej dam w koszulkę a na to oplot i znowu koszule :D chyba że wymyśle coś innego by nie płacić za chore przesyłki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...