KamilGrzbiecik Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Ja byłem ostatnio w Warszawie na Volumenie zajrzeć i były tam oploty i Termokurcze więc kupiłem :] Nie za dużo bo zasilacz mam od nowości opleciony. I to co Maniakalny prezentuje też tam było. A jedna koszulka termokurczliwa była taka duża że nogę by nam włożył ;) a cienkiej nogi nie mam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 średnica czarnych to 3mm ?, potrzebowałbym też 5mm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 średnica czarnych to 3mm ?, potrzebowałbym też 5mm :)czarny 3mm, 4mm, 5mm - wszystko mozna dostac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matipwa Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Są może jakieś tutoriale pokazujące jak się oplata kable? Bo nigdy nie wychodzi dla mnie zadowalający efekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) Ma ktos informacje gdzie w stolicy mozna dostac oplot 3mm w innym kolorze niz czarny/czerwony? Anyway... Edytowane 20 Lipca 2009 przez Ghandar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) @up przejdź się na wolumen, tydzień temu był facet który sprzedawał po 2zl za metr każdego oplotu a miał kilka rozmiarów i chyba z 6 kolorów, koszulki też miał pod kolor a widział ktoś może kable w oplocie materiałowym/parcianym? kiedyś takie coś widziałem ale teraz nigdzie tego nie ma... czasem przewody od myszek są w takim oplocie, słuchawki też się takie spotyka. Edytowane 20 Lipca 2009 przez enter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Ja też kupowałem na Wolumenie i gościu miałę tego sporo jeszcze na samochodzie miał tego sporo do wyboru to sobie kupiłem oplot kupiłem 3mm to po 2zł za metr i jeszcze termokurcze za 1zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 @up Kurna bylem kilka dni temu i w weekend i nic. Konkretne stanowisko w ktorejs z 3 alejek czy buda? :-F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 ciężko jest się tam połapać w alejkach, byłem 2 tyg temu i nie pamiętam dokładnie ale mniej więcej masz zaznaczone na żółto:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Dzieki serdeczne, teraz majac ten plan przejde sie w weekend. No i zapalare, bo nie mam czym zgrzewac. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Dzieki serdeczne, teraz majac ten plan przejde sie w weekend. No i zapalare, bo nie mam czym zgrzewac. :unsure: a od czego masz zapalniczke :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Mowie, ze musze kupic. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar7ek Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Kabel w oplotach bez termokurczek: Zdjęcia w lepszej rozdzielczości TU Oploty cięte nożem termicznym i wciskane małym śrubokrętem do dziur we wtyczce. Bez noża termicznego strasznie się siepią i nie da się ich wcisnąć (każde włókno jest osobno) a co za tym idzie osiągnąć takiego efektu. Przedłużka akasy, długość oplotu 27,5 cm - trochę dłuższe żeby nie wyłaził z dziur. Oplot 3mm o gęstości splotu 85% z włókna poliamidowego (włókno grubsze od włókna poliestrowego), wiązka Ø max - 4 mm, wiązka Ø min. - 2mm, średnica nominalna 3mm. Mam tego jeszcze kilkadziesiąt metrów bo było w paczkach po 200m. Chętnych zapraszam na pw. Cena wraz z cięciem nożem termicznym na dowolne kawałki wychodzi 5PLN (oczywiście jak będą chętni, bo mi tylko leży i miejsce zabiera). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 ile tego masz na sprzedaz metrow maksymalnie z 30m bedzie? i za ile metr? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar7ek Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 ile tego masz na sprzedaz metrow maksymalnie z 30m bedzie? i za ile metr? Będzie około 150m. A cena jak wyżej - 5PLN/metr z cięciem nożem termicznym na kawałki jakie kto sobie zażyczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 (edytowane) troche duzo ale i tak zglosze sie do Ciebie w przyszlym miesiacu bo moje mi sie srednio zaczynaja podobac oploty ;) Edytowane 21 Lipca 2009 przez CUBEGAME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 (edytowane) Mam tego jeszcze kilkadziesiąt metrów bo było w paczkach po 200m. Chętnych zapraszam na pw. Cena wraz z cięciem nożem termicznym na dowolne kawałki wychodzi 5PLN (oczywiście jak będą chętni, bo mi tylko leży i miejsce zabiera). Co to za oplot? Gdzie był kupowany? Cena troche wysoka ;/ Na zdjęciach widać ze na nie których oplotach prześwituje czerwony kabel ;/ Edytowane 21 Lipca 2009 przez MatroX13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar7ek Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Co to za oplot? Gdzie był kupowany? Cena troche wysoka ;/ Na zdjęciach widać ze na nie których oplotach prześwituje czerwony kabel ;/ Oplot hellerman, kupowany w Polsce ale na zamówienie (ściągany z Niemiec) Cena taka bo ojro drogawe. Ale i tak uważam, że ten oplot jest lepszy od oplotu z mdpc-x. Mdpc nawet najmniejszy z zestawu jest plaski w przekroju i zajmuje przez to niepotrzebnie więcej miejsca - i też prześwituje (ale nie oszukujmy się - nikt tego z lupą nie ogląda a w normalnych warunkach nie widać - a jak się ktoś nudzi to sobie może kabel markerem na czarno najpierw pomalować). Mi chodziło o wyeliminowanie termokurczek bo słabo wyglądają. Jak wyciągnę z komputera kabel w oplocie z mdpc to zrobię porównawczą fotkę obu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Jak wyciągnę z komputera kabel w oplocie z mdpc to zrobię porównawczą fotkę obu. OOO super, czekam na fotke porównawcza oplotu mdcp a hellermana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Na kolejny rzut poszla wtyczka 24-pinowa. Mogloby byc lepiej, ale jak na drugi oplot to jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 moze mi ktos powiedziec jaki najlepiej rozmiar oplotu potrzebuje na kable sata ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 strzelam ze jakies 8-10mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp4wnik Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 9.5mm dokładnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 (edytowane) kupilem oplot 10mm i rurke na niego 15mm bo mniejszej nie mieli :/ zrobie to pokaze co wyszlo heh Edytowane 4 Sierpnia 2009 przez OrtoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gas999 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 http://www.tme.eu/katalog_pics/f/8/1/f81d4...-43025-0800.jpg http://www.tme.eu/katalog_pics/9/5/d/95d7f...-43025-0600.jpg http://www.tme.eu/katalog_pics/c/0/4/c0447...-43020-0600.jpg http://www.tme.eu/katalog_pics/6/2/e/62e22...-43020-0800.jpg Koszt ~10 zł :D Witam, te wtyki, które podałeś to są jakieś wtyczki mini. Wczoraj przyszły do mnie (chciałem zrobić przedłużkę do karty graf.) i wtyczka 6 pin jest wielkości 2/3 normalnej wtyczki !!!!!!!!!!! pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 To faktycznie zonk :/ możesz podać rozmiary tych wtyczek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Chciałbym Wam zaprezentować mojego sleeva ;) Trochę dużo czasu mi to zajęło ale się opłacało :D Moim zdaniem efekt niesamowity ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Mój wzorek jest fajniejszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 kupilem niedawno oplot na allegro 3mm okazal sie zwyklym shitem :/ przeswituje strasznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...