kylo89 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zagadaj do tego kolegi rafal.wysinski@realitynet.pl on ma fajne uszczelki. U mojego brata wyglada to tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Koledzy chce sobie opleść zasilacz modecom MC-350W. Jakie rozmiary oplotu potrzebuję aby w jeden oplot wsadzić 4 kabelki, tak aby wyglądało to sensownie (pomiary tutaj niewiele w tej kwestii poradzą). Chcę opleść molexy, 4 pin i 24pin (albo po 4 sztuki albo wsadzić w oplot całą tą żyłę). Gdzie kupić niedrogie oploty i termokurcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo89 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 (edytowane) 4 kable wsadzisz w oplot 3 czy 4mm (fajnie sie rozciaga a potem sciska kable) tylko zeby byl gesty. A co do 24 pinowca to oplot 12-10mm ale i w 9 czy w 8mm tez by weszlo. pytaj sie tego alegrowicza ma rozne rozmiary. http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=847440036 Edytowane 13 Grudnia 2009 przez kylo89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Najchętniej w Warszawie nabyłbym coś takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 ty kylo89 nie mow że sie kable 4 wsadza w 3mm2 czy 4mm2 bo po prostu sie nie da.. 5mm2 to minimum myśle. w czwórkę dwa wsadza się calkiem ok , z 3 byłoby juz troche szarpaniny. http://aukcjewp.wp.pl/show_user_auctions.p...p;change_view=1 tu masz wawe i dobre oploty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo89 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 (edytowane) jak ja mam 6 kabli (pci-e) i 8 kabli (dodatkowe zasilanie plyty) w oplot 4mm wlozony i sie da bez problemu :wink:. Wiec nie wciskaj kitu :rolleyes: Oplot sie rozciąga. od lewej oplot 4mm i 9kabli, potem pusty oplot 4mm i do porownania oplot 12mm tak wiec 9 kabli wlozone w 4mm oplot (moze dziesiaty by sie wcisną ale z trudnoscią). Edytowane 13 Grudnia 2009 przez kylo89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 (edytowane) Jak masz Ac Rayana to może i wsadzisz coś więcej . Rozmawiamy tu o dobrej jakości splocie 3x3 Edytowane 13 Grudnia 2009 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 W wawie Castorama, Practiker, Bricomarche. Różne kolory rozmiary... Dzięki jadę dziś do Castoramy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 W wawie Castorama, Practiker, Bricomarche. Różne kolory rozmiary... Dzięki jadę dziś do Castoramy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 tak wiec 9 kabli wlozone w 4mm oplot (moze dziesiaty by sie wcisną ale z trudnoscią).tylko co z tego, jak przez ten oplot widac wszystkie twoje kable ze srodka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo89 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 tylko co z tego, jak przez ten oplot widac wszystkie twoje kable ze srodka? chyba ze pomalujesz je markerem na czarno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 chyba ze pomalujesz je markerem na czarnomasz racje :D to chyba juz dzisiaj musze zaczac... 80m kabla do zasilki troche mi zejdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 zna ktos moze jeszcze jakis sklep gdzie sprzedaja uszczelki na krawedzie ( U ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 zna ktos moze jeszcze jakis sklep gdzie sprzedaja uszczelki na krawedzie ( U ) Było o tym z 10-12 postów temu............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 zna ktos moze jeszcze jakis sklep gdzie sprzedaja uszczelki na krawedzie ( U ) po swietach bede mial dosawe w bdb cenie czegos takiego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Było o tym z 10-12 postów temu............. tak bylo ale nie udalo sie kupic u kogos wiec pytam ponownie ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 tak bylo ale nie udalo sie kupic u kogos wiec pytam ponownie ;p nie udalo sie bo cekam na dostawe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Czy są chętni na oploty od MDPC? Prawdopodobnie będę ściągał większą ilość. Cena 3,2 zł za metr oplotu koloru czarnego o średnicy 3-4 mm. Pozostałe kolory 4,2 zł metr. Koszt wysyłki od 5 zł. Chętnych proszę o kontakt na PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 A nie lepiej brać Familienpackung 200m? Wychodzi wtedy po 1,7zł za 1m sleevu mowa oczywiście o czarnym bo tego chyba najwięcej schodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Nie wiem jak liczysz, ale mi nie wychodzi 1,7 metr (dolicz koszt wysylki). W cenie co podałem jest już uwzględniona wysyłka z Niemiec do polski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 (edytowane) Familienpackung Sleeve SMALL - SCHWARZ 200m = 90Euro = 90*4.20zł = 378zł = 378zł / 200m = 1.89zł za 1mb Prices for Europe*: Level 1: € 6.85 (e.g. MDPC Sleeve-Kit + 10 mtrs SMALL-Sleeve + 1 mtr heatshrink) Level 2: € 9.85 Level 3: € 17.85 (e.g. 150 mtrs of SMALL-Sleeve) Level 4: Unusual / huge amounts (Family-Pack) ... see your shipping cost during checkout. Chyba dobrze policzyłem jeśli nie to niech ktoś mnie poprawi. Co do wysyłki cena podana przy checkoucie więc nie wiem jaki koszt. Co do 1,7zł źle policzyłem bo w DE cena family packa 80euro a w international już 90Euro. Edytowane 28 Grudnia 2009 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Za wysylkę życzą 24 EURO. Mój czas też kosztuje, nie mam zamiaru za darmo latać i stać w kolejkach na poczcie. Jak komuś taka cena nie odpowiada, niech zamawia na własną rękę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Piszę się na te oploty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 na 24,8,6 pin jaki oplot bedzie lepszy w tym sklepie : http://allegro.pl/item867466413_plecionka_...w_wa_od_ss.html lub http://allegro.pl/item866306600_plecionka_...w_wa_od_ss.html ma ktos moze 3mm od tego allegrowicza ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 (edytowane) 3mm wygląda średnio weź 4mm zamówiłem od nich 180metrów tego oplotu Edytowane 3 Stycznia 2010 przez kwscore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 dobry_warsztat daje dobre oplotki. Nie wiem jak porownanie do MDPC czy techflexa, ale za ta cene mysle ze sie nie zawiedziesz. Co do rozmiaru, ja mialem 5mm, to na pojedyncze kabelki za duzo. 3mm jest w sam raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 (edytowane) Mam oploty z Dobrego warsztatu i od MDPC. Oplot z DW jest przekładany 2/3 a MDPC 3/3 więc ten z MDPC jest gęstszy i wygląda lepiej. Jest też bardziej matowy niż ten z DW. Ale powiem szczerze że jak założy się oplot na kable i wsadzi do kompa to jakiejś super różnicy nie widać a cena jednak o połowę mniejsza (nie mówię o family packu gdzie 1m=ok 2zł). Jak dorwę aparat postaram się zrobić zdjęcia. Edytowane 3 Stycznia 2010 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 (edytowane) To wezme na allegro czarny 4mm:) gdzie kupie bialy oplot 4mm ? Potrzebuje okolo 4 m... Edytowane 3 Stycznia 2010 przez OrtoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 dla chcacych Uszczelke U Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Wersja dla leniwych: 24 pin 8 pin PCI-E 6pin PCI-E 8 pin 3 pin 2 x SATA 3 x SATA 4 x SATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...