-=YoGi=- Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Wersja dla leniwych: 24 pin 8 pin PCI-E 6pin PCI-E 8 pin 3 pin 2 x SATA 3 x SATA 4 x SATA Oplot jest kiepski. Jak widzę po zdjęciach to chyba nawet 1x1. Jedyne co go ratuje, to czarne kable w środku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 hehe gdyby nie kable czarne to ladna siateczka bylaby widoczna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 pomysł dobry jednak oplot 1x1 fail ja nadal pozostanę przy oplatanym całym ful odpinanym zasilaczu xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 ja się oplotami nie przejmuję :) bardziej podobają mi się grube wiązki z jednym oplotem na wszystkich kablach. ale tak jak napisał arni pomysł git wykonanie fail... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 chłyt martetindowy z czarnymi kablami - oplot kaszana wole sam robić satysfakcja pozostaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 chłyt martetindowy z czarnymi kablami - oplot kaszana wole sam robić satysfakcja pozostaje. opcja dla leniwych lub nieumiejacych... BTW Angela tez wprowadzila, a Cooling czarne BP - czyzby szykowala sie mala rywalizacja miedzy sklepami? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 nie wyglada tak zle , z wiekszej odleglosci nawet fajnie dzieki tym czarnym przxewoda nie widac ze to 1x1. ja się oplotami nie przejmuję :) bardziej podobają mi się grube wiązki z jednym oplotem na wszystkich kablach. ale tak jak napisał arni pomysł git wykonanie fail... ja tez sie nie przejmowalem , ale jak zobaczylem biale oploty jak wygladaja to zapragnolem je miec :D A tak wogole to ile trzeba metrow oplotu na cala zasilke ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 nie wyglada tak zle , z wiekszej odleglosci nawet fajnie dzieki tym czarnym przxewoda nie widac ze to 1x1. ja tez sie nie przejmowalem , ale jak zobaczylem biale oploty jak wygladaja to zapragnolem je miec :D A tak wogole to ile trzeba metrow oplotu na cala zasilke ? zalezy co masz na mysli cala zasilke... Ja obliczylem u siebie na 24pin, 8pin, 2xpci, sata+hdd jakies 50m policz sobie wszystkie wiazki ktore chcsz oplesc, pomnoz przez dlugosc kazdego przewodu i bedziesz wiedzial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 opcja dla leniwych lub nieumiejacych... BTW Angela tez wprowadzila, a Cooling czarne BP - czyzby szykowala sie mala rywalizacja miedzy sklepami? ;) po cichu się zaczynają kosić nawzajem i bardzo dobrze i tak zawsze kupuje w angela.pl rulezzzzzzzzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 po cichu się zaczynają kosić nawzajem i bardzo dobrze i tak zawsze kupuje w angela.pl rulezzzzzzzzzzzzz zle bedzie jak ktorys sklep odpadnie... wtedy znow bedzie zastoj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Dzis przyszedl bialy oplot od maniaka, bardo ladny przyznam... Ale z ''bliska'' troche przeswituje wiec dalem troche tasmy izolacyjnej WHITE :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 efekty widać,fajny kolorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 taśma nie będzie przeszkadzać w układaniu się ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 widze oplot 1x1? kiepski.... ma ktos jakies fotki z porownaniem oplotku 3mm i 4mm? najlepiej na kabelkach oczywiscie, bo wtedy widac efekt, bo sam juz nie wiem jaki rozmiar zamowic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 4mm wygląda extra miałem 3mm ale prześwitywał 4 kozak ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 (edytowane) kupie jeszcze 3mm czarnego ze wzgledu na ten bialy 3mm bo 4mm nie znalazlem nigdzie co do ukladania sie kabla to minimalnie wiekszy opor stawia kabel :) Edytowane 11 Stycznia 2010 przez OrtoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 (edytowane) ale przypuszczam że jak nie będziesz mieć filtrów w budzie i mocne wentyle, oploty zmienią kolor na light grey ^^ Edytowane 11 Stycznia 2010 przez Finchy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 4mm wygląda extra miałem 3mm ale prześwitywał 4 kozak ;-)jak dobra 3 to nie powinna przeswitywac... chociaz 4 tez sie troche sciska, przez co mozna ja troche zagęścić. mialem 5mm, ale to jednak za duzo, jesli oplatac pojedynczy kabel od zasilki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 ma ktos moze oplot 3mm od tego sprzedawcy :http://allegro.pl/item866306604_plecionka_na_kabel_do_6mm_3mm_w_wa_od_ss.html jesli tak to prosze o zdjecie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Ja mam ten oplot jest przekładany 2x3 mam do dyspozycji tylko D900i więc jutro postaram się wrzucić jakieś zdjęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Kupowałem u nich oplot czarny i czerwony. Trochę się błyszczy, mógłby być bardziej matowy ale kryje w całkiem dobrze. Zobacz moją galerię wc, to go zobaczysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 A ja dzisiaj zrobilem troche zakupow :) 60m 4mm czarny (3x3) 5m 10mm czarny (3x3) termokurcz 4.0 i niestety nie bylo termokurczy ani 12 ani 15, kupilem tylko 19, ale bedzie niestety za szerowki na SATA :( bede musial poszukac w innych sklepach. za cale zakupy dalem 75,- :D moze jeszcze dzisiaj sie pobawie :D A no jeszcze pytanie, czym pozgrzewac termokurcze? do tej pory bawilem sie zapalniczka albo swieczka :D ale to troche meczace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 żarowe zapalniczki. tym idzie najlepiej bo dają solidny strumień ciepłego powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Ja sobie kupiłem opalarkę za 34zł i termokurcze wyglądają dużo lepiej niż ogrzewane zapalniczką lub świeczką ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 opalarka moze i fajna rzecz, ale nie bede wywalal 30 zeby zgrzac troche kabelkow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 (edytowane) kup gdzieś w kiosku, jak trafisz, żarową zapalniczkę :) czasami można trafić na taką za 5zł. :) Edytowane 14 Stycznia 2010 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 kup gdzieś w kiosku, jak trafisz, żarową zapalniczkę :) czasami można trafić na taką za 5zł. :)kiedys w berlinie sobie kupilem swietna zapalniczke zarowa, ale cos przestala pozniej dzialac, pomimo ze ja nabijalem... no i "popsul" mi sie zarnik. mozna to gdzies kupic coby wymienic? musze pochodzic i poszukac jakiejs zarowej :) i przy okazji chyba gaz kupie :P bo mocno watpie, czy wystarczy na wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 he zależy czym nabijałeś jeśli zwykłym gazem w tej przeźroczystej butli to kicha jest strasznie zanieczyszczony i żarowa już nie daje takiego efektu jak nowa,najlepsze do tego jest gaz Ronson cena trochę większa niż standardowy gaz ale mamy pewność że gaz jest czysty bez zanieczyszczeń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 (edytowane) no wlasnie nie z tych bialych butli. Juz nie pamietam firmy, ale taka metalowa zolta puszka z czerwonymi napisami. Prawdopodobnie wlasnie Ronson, ale nie jestem pewny juz. w sumie znalazlem fajna zapalniczke na allegro :D zapalniczka palnik zasilana gazem - 1300* ciekawe czy to cos warte... ciekawa zabawka dla majsterowicza :D tylko jak podlicze cene i przypomne sobie ze za 5,- wiecej moge kupic opalarke, to juz sam nie wiem... Edytowane 14 Stycznia 2010 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 kup gdzieś w kiosku, jak trafisz, żarową zapalniczkę :) czasami można trafić na taką za 5zł. :) A suszarka na najwyższym biegu + blisko dyszy wylotowej. Powinno dać radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...