Skocz do zawartości
OrtoN

Oploty

Rekomendowane odpowiedzi

Ja byłem ostatnio w Warszawie na Volumenie zajrzeć i były tam oploty i Termokurcze więc kupiłem :]

Nie za dużo bo zasilacz mam od nowości opleciony.

I to co Maniakalny prezentuje też tam było.

A jedna koszulka termokurczliwa była taka duża że nogę by nam włożył ;) a cienkiej nogi nie mam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

przejdź się na wolumen, tydzień temu był facet który sprzedawał po 2zl za metr każdego oplotu a miał kilka rozmiarów i chyba z 6 kolorów, koszulki też miał pod kolor

a widział ktoś może kable w oplocie materiałowym/parcianym? kiedyś takie coś widziałem ale teraz nigdzie tego nie ma... czasem przewody od myszek są w takim oplocie, słuchawki też się takie spotyka.

Edytowane przez enter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kabel w oplotach bez termokurczek:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zdjęcia w lepszej rozdzielczości TU

Oploty cięte nożem termicznym i wciskane małym śrubokrętem do dziur we wtyczce. Bez noża termicznego strasznie się siepią i nie da się ich wcisnąć (każde włókno jest osobno) a co za tym idzie osiągnąć takiego efektu. Przedłużka akasy, długość oplotu 27,5 cm - trochę dłuższe żeby nie wyłaził z dziur. Oplot 3mm o gęstości splotu 85% z włókna poliamidowego (włókno grubsze od włókna poliestrowego), wiązka Ø max - 4 mm, wiązka Ø min. - 2mm, średnica nominalna 3mm.

Mam tego jeszcze kilkadziesiąt metrów bo było w paczkach po 200m. Chętnych zapraszam na pw. Cena wraz z cięciem nożem termicznym na dowolne kawałki wychodzi 5PLN (oczywiście jak będą chętni, bo mi tylko leży i miejsce zabiera).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CUBEGAME napisał(a):

ile tego masz na sprzedaz metrow maksymalnie z 30m bedzie? i za ile metr?

Będzie około 150m. A cena jak wyżej - 5PLN/metr z cięciem nożem termicznym na kawałki jakie kto sobie zażyczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bar7ek napisał(a):

Mam tego jeszcze kilkadziesiąt metrów bo było w paczkach po 200m. Chętnych zapraszam na pw. Cena wraz z cięciem nożem termicznym na dowolne kawałki wychodzi 5PLN (oczywiście jak będą chętni, bo mi tylko leży i miejsce zabiera).

Co to za oplot? Gdzie był kupowany?

Cena troche wysoka ;/

Na zdjęciach widać ze na nie których oplotach prześwituje czerwony kabel ;/

Edytowane przez MatroX13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MatroX13 napisał(a):

Co to za oplot? Gdzie był kupowany?

Cena troche wysoka ;/

Na zdjęciach widać ze na nie których oplotach prześwituje czerwony kabel ;/

Oplot hellerman, kupowany w Polsce ale na zamówienie (ściągany z Niemiec)

Cena taka bo ojro drogawe.

Ale i tak uważam, że ten oplot jest lepszy od oplotu z mdpc-x. Mdpc nawet najmniejszy z zestawu jest plaski w przekroju i zajmuje przez to niepotrzebnie więcej miejsca - i też prześwituje (ale nie oszukujmy się - nikt tego z lupą nie ogląda a w normalnych warunkach nie widać - a jak się ktoś nudzi to sobie może kabel markerem na czarno najpierw pomalować).

Mi chodziło o wyeliminowanie termokurczek bo słabo wyglądają.

Jak wyciągnę z komputera kabel w oplocie z mdpc to zrobię porównawczą fotkę obu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arni napisał(a):

Witam,

te wtyki, które podałeś to są jakieś wtyczki mini.

Wczoraj przyszły do mnie (chciałem zrobić przedłużkę do karty graf.) i wtyczka 6 pin jest wielkości 2/3 normalnej wtyczki !!!!!!!!!!!

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi