Namarin Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Mój Compaq przestał ladować bateria, ma dopiero niespała 9 miesięcy, co prawda jest użytkowany niemal 24 godziny na dobę, ale praktycznie w 98% podłączony pod zasilacz. Wczoraj spostzrzegłem że stan bateri zatrzymał sie na 67% (chwile wcześniej odłączyłem go od zasilania) i mimo podłączenia nie podładował bateri. Wpadłem wiec na genialny pomysł że może rozladuje ją i wtedy podłącze do ladowania, efekt jest taki że rozładował sie znacznie szybciej niż zazwyczaj bo w niespełna 30 min. kiedy normalnie zawsze przynajmnije 3h trzymał, i teraz stan bateri wskazuje 4%, niby jest napisane że ładuje ale tak naprawde tego nie robi. Jest jeszcze coś, kiedy wyjme na chwile baterię, to po jej włożeniu przez jakieś 10 sekund faktycznie ją ładuje (ikonka z bateryjką sie napełnia :P:P) ale potem znomu przestaje. Czy czeka mnie po prostu zakup nowej baterii czy to może jakiś bardziej złożony problem? Będę bardzo wdzięczny za każdą sugestie czy rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
titlers Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 nie kupuj baterii!!! mam ten sam problem. wlozylem baterie od swojego hp pawolion i presario dziala, jednak do czasu, az bateria sie rozladuje. baterie od presario naladowalem w hp-ku i dziala bez problemu, jednak problem z ladowaniem wciaz nie rozwiazany. kiedy wloze naladowana baterie do presario, laptop uruchamia sie i kiedy podlacze ladowarke, niebieska lampka w gniezdzie zasilajacym swieci. nie swieci natomiast kiedy nie ma baterii lub jest rozladowana. wydaje mi sie, ze problem tkwi gdzies na plycie pomiedzy PCN1 a PCN2. czy ktos wie cos na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...