FrIkO Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Witam. Jakis czas temu poprzez odlaczanie o podlaczanie kabla od zasilacza do hdd zaczely mi wypadac piny (nie wiem jak to dokladnie nazwac). W tej chwili zostal tylko jeden i nie ma szans zeby dysk dzialal. Sam w sobie dysk nie jest uszkodzony, tylko te gniazdo od zasilania. I teraz pytanie - co z tym zrobic zeby odzyskac dane? Gdzie z tym isc? Wydaje sie ze to tylko kwestia dolutowania dodatkowych "zabkow". Daje fotke jak to wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Możesz dolutować końcówkę męską molexa z kawałkami kabli bezpośrednio do płytki pcb, jeśli elektronikę masz na wierzchu. Jeśli schowana to dolutuj kabelki do gniazda. Ząbki możesz próbować dolutować, ale prawdopodobie będzie to rozwiązanie na raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 (edytowane) Sory za brak odpowiedzi przez dluzszy czas. Ogolnie to ja nie bede raczej w stanie czegos takiego zrobic samodzielnie - brak mi odpowiedniej wiedzy i doswiadczenia, a nie chce pogorszyc sprawy, wiec gdzie mam sie zwrocic z takim czyms, bo pojecia nie mam? EDIT Moze ktos z forum by sie podjal tego ;) Oczywiscie nie za darmo. Edytowane 23 Lutego 2009 przez FrIkO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...