kresmo Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Witam. Mam taki oto problem: Najpierw myślałem, że to wina karty graficznej, więc wymieniłem na inną. Po zainstalowaniu nowej grafiki okazało się że problem pozostał, dodatkowo na kompie kolegi karta dopiero co zakupiona też zaczęła śnieżyć. Prawdopodobnie po włożeniu do mojego kompa uległa uszkodzeniu. Stąd moje pytanie: co mogło ją uszkodzić? Może to być zbyt wysokie napięcie na szynie agp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Powiedz jaki masz zasilacz. Pewnie jakiś Noname, który nie trzyma napięć ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kresmo Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 (edytowane) Powiedz jaki masz zasilacz. Pewnie jakiś Noname, który nie trzyma napięć ... Tagan 330W. Karta najpierw była radeon 9500, potem 9600Pro. Athlon XP 3200+ , 1,2 gb ram Karta śnieży przez cały czas, od samego startu kompa. Kiedyś śnieżył raz na miesiąc. Teraz już jest tak na stałe. Edytowane 5 Lutego 2009 przez kresmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raider Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Odpowiadanie na Czy Płyta Główna Może Uszkodzić Kartę Graficzną?nie ma takiej możliwości, grafike uszkadza zasilacz i użyszkodnik :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 ... lub uszkodzona plyta. Tak, jest to mozliwe. Polecam sprawdzic z jakas karta na pci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 A zaczyna śnieżyć dopiero w windowsie?? czy już w biosie?? Jeśli dopiero w windowsie to reinstalka była?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kresmo Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 A zaczyna śnieżyć dopiero w windowsie?? czy już w biosie?? Jeśli dopiero w windowsie to reinstalka była?? W biosie nie śnieży ale to podobno dlatego że bios ma swój własny sprzęt do generowania grafiki ;) Poza biosem śnieży bezustannie. Zrobiłem format, podmieniałem sterowniki. Żadnego efektu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hef44 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 W biosie nie śnieży ale to podobno dlatego że bios ma swój własny sprzęt do generowania grafiki ;) Poza biosem śnieży bezustannie. Zrobiłem format, podmieniałem sterowniki. Żadnego efektu. Podobno Bog nas kocha :-) A Tagan moze juz sie zaczal wypalac i psuc grafy? :-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kresmo Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Podobno Bog nas kocha :-) A Tagan moze juz sie zaczal wypalac i psuc grafy? :-] Sugerujesz że to normalne w Taganach?? Czyli największa szansa że to zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 (edytowane) Było juz kilka przypadków gdzie podnoszony pod niebiosa Tagan Zjarał co sie dało.... Ale tu raczej wyglada to na padajacy chipset NB lub układ zasilania A przypadek ze zamiast 1.5V 3.3V po zwarciu sie tranzystora stabilizujacego napiecie dla portu AGP....to widziałem i naprawialem.. Grafe szlag trafił..... Edytowane 6 Lutego 2009 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kresmo Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) Zmierzyłem napięcia na zasilaczu: +12,5V +5,5V +3,57V wartości są lekko zaokrąglone ponieważ mój miernik jest analogowy. pomiar przeprowadziłem również pod 3Dmarkiem - wartości były te same Edytowane 9 Lutego 2009 przez kresmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Napięcia są za wysokie. 12V na granicy, pozostałe ponad normą. Płyta główna uszkadzająca karty graficzne jest możliwa, ja sam miałem przypadek odwrotny (świeżo zakupiony 4850 zniszczył trzy płyty zanim pojechał na wymianę). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...