BratKoala Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Witam, Niewiem czy dobrze umieściłem temat. Bardzo prosze o pomoc. Jestem zielony w tych sprawach. Jak przedstawiłem w temacie, Posiadam laptopa Asus X56Ta-ap024. W menadzerze urządzeń znalazłem "Kontrolery dzwięku, wideo i gier": Realtek High Definition Audio. Laptop ma hdmi. I tu pytanie, czy za pomocą kabla hdmi mogę połączyc amplituner SONY STR-DG520?? Przede wszystkim chodzi mi o słuchanie muzyki z laptopa. Prosze o pomoc, gdyż nie znam sie na tym zabardzo. :unsure: z góry dzięki. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 nie wiem czy twój asus będzie podawał dźwięk po hdmi, np. mój HP podaje sam obraz, dźwięku nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BratKoala Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Jak własnie miec w 100% pewnosc , czy sie da czy się sie da?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Na moim HP i obraz i dźwięk są podawane przez HDMI, jednakże trzeba zaznaczyć w Panelu Sterowania/Dźwięk opcję "Cyfrowe urządzenie wyjściowe". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BratKoala Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Opcje dzwięku zmieniłem w odtwarzaniu na "cyfrowe urządzenie wyjściowe HDMI", ale mimo tego przez amplituner nie płynie muzyczka do głosników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Opcje dzwięku zmieniłem w odtwarzaniu na "cyfrowe urządzenie wyjściowe HDMI", ale mimo tego przez amplituner nie płynie muzyczka do głosników.Ten model ampli w ogóle obsługuje dekodowanie PCM podane na HDMI ? (sama obecność złącza to za mało) ... patrz do instrukcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Litosci, jak ampli z HDMI ma nie dekodowac stereo PCM? Poniewaz sam z tym dlugo walczylem na Onkyo TX-SR606, to poradze zerkniecie do instrukcji od amplitunera. W moim Onkyo trzeba bylo w setupie przypisac konkretne zlacze HDMI do wybranego przycisku na obudowie/pilocie (CD, DVD, Tape, Aux itp.) - bez tego ampli milczal jak zaklety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...