Skocz do zawartości
RaKLeZ

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

Czy te dodatkowe mapy będą tylko dla pre-orderów? czy jak kupie w sklepie wersję pudełkową 02 marca to będę miał też możliwość je ściągnąć? czy zakup w pre-orderze daje jeszcze jakieś inne bonusy i jaką firmę polecacie na bezproblemowe zamówienie pre-ordera? Widzę, ze są też na alledrogo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisane juz bylo o tym

W preorderze byla wersja limitowana, ktora dawala kilka unlockow

W wersji limitowanej to wiem. Czyli rozumiem, że dla zwykłej wersji w pre-orderze będą te mapy, ale czy będą tez do wersji pudełkowej w sklepie? Czy oprócz wspomnianej Ultimy jest jeszcze jakiś polecany sklep żeby zrobić pre-ordera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze.

Powiem Wam ze kombinuje chyba jakis urlop na pierwsze dni kiedy dorwe ta gierke ;]

Ehhh nawet nie mów będzie dobrze jak znajde czas w przyszłym tygodniu na instalacje...

Czy te dodatkowe mapy będą tylko dla pre-orderów? czy jak kupie w sklepie wersję pudełkową 02 marca

2 marca raczej nie kupisz, sklepowa premiera 5 chyba, ze coś się zmieniło..

W wersji limitowanej to wiem. Czyli rozumiem, że dla zwykłej wersji w pre-orderze będą te mapy, ale czy będą tez do wersji pudełkowej w sklepie? Czy oprócz wspomnianej Ultimy jest jeszcze jakiś polecany sklep żeby zrobić pre-ordera?

W pre-orderze dodają jakieś tam dwie giwery czy coś, mapy będą dostępne dla każdej wersji byle nie beta ;) Ze sklepów to ja zamawiałem na gram.pl Edytowane przez KAX_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak jest z ta beta, juz jest po testach ?? Bo przyjemnie sie gralo, a jak wiadomo na pelna trzeba jeszcze poczekac ;)

Skoro już oficjalnie się zakończyła, o czym w sumie było już pisane w tym temacie wielokrotnie, wydaje mi się, że już się, że już po testach. Chyba, że masz na myśli zamknięte testy, w których nie weźmiemy udziału - bardzo możliwe, że jeszcze trwają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pojawiła się wersja nieoficjalna na necie, sprawdzał ktoś może czy rozwiązali w pełnej wersji problemy z wydajnością AA pod dx9 i resztę buraków o których była mowa, myślę że moderzy będą wyrozumiali gdyż jak wiadomo seria bf to gry typowo sieciowe i kto chce pograć musi kupić oryginał, chodzi o sprawy czysto techniczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pojawiła się wersja nieoficjalna na necie, sprawdzał ktoś może czy rozwiązali w pełnej wersji problemy z wydajnością AA pod dx9 i resztę buraków o których była mowa, myślę że moderzy będą wyrozumiali gdyż jak wiadomo seria bf to gry typowo sieciowe i kto chce pograć musi kupić oryginał, chodzi o sprawy czysto techniczne

Nie radze tego robić przed premierą ;).

Co do AA to u mnie nie było problemów z wydajnością po prostu AA słąbo działa znaczy likwiduje ząbki ale gra nadal była ziarnista.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w tej grze jest jakaś rozbudowana kampania jak w Call of Duty? Czy to tylko zwykły Battlefield do multiplayer a single player jest z botami?

Jak najbardziej jest normalna rozgrywka single z histroryjka i masa akcji, podobnie jak w pierszym Bad Company.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bedzie łamanie nowego regulaminu... więc radze się z tym powstrzymać do oficjalnej premiery w PL. Skąd mam wiedzieć kto kupi org a kto nie ? Więc żadnych opisów SP przed premierą chyba ze ktoś chce zaliczyć %.

A i btw: jaką ocenę i plusy dostał BC2 w recenzji CDA ?

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@yuucOm:

Ocena: 8+

+szybka, drużynowa i taktyczna rozgrywka wieloosobwa

+pojazdy w multi

+dobry system klas

+są dedykowane serwery

+destrukcja daje radość i nowe możliwości taktyczne

+humor w singlu

+dobra, zróżnicowana zabawa w kampanii

+ciekawe miejscówki do walk w obu trybach

-skrypty mogły by być wyreżyserowane lepiej

-zbyt rzadkie punkty zapisu

-brak co-opa

-czy multi nie będzie zbyt hardkorowe dla "normalnych" graczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy multi nie będzie zbyt hardkorowe dla "normalnych" graczy? - będzie, pamiętam jak kupiłem bf2 pograłem trochę na mapkach single i zapodałem multi, pierwsze wrażenie o co k...a chodzi, jak on to zrobił i tak dalej, troszkę wprawy i też młóciłem innych, z tego co gdzieś czytałem to polska ścieżka jest niezła Mirek Baka i bodaj młodszy Pazura nieźle cisną mięsem starają się zaakcentować sytuację i całkiem nieźle im wychodzi, już nie mogę się przyszłego piątku doczekać (gram.pl ma wysyłać 3marca, zamówiłem kuriera tak więc po lodzie dojedzie najdalej w piątek, czuję że przyszły weekend spędzę wygrzewając się w ciepełku monitora :))

Edytowane przez ptys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@yuucOm

cda sie nie liczy, nie pamietam ale chyba dali 9(na podstawie bety ps3, pc i xkloca)

ja tam im nigdy nie ufałem jeśli chodzi o ocenianie zawsze biorę poprawkę +/-2

na guru3d opisują już powoli wrazenia(poki admin nie pokasuje postow) na podstawie "leaked" piratów...nie powiem ze mnie nie korci ale te 2 dni czy 3 to raczej wytrzymam, zresztą mam co innego do roboty tez, szkoda mi łącza...

z tego co wyczytałem to wymagania raczej sie nie zmieniły(czyli wydajność na poziomie bety) w SP, multi...

ogołem przeważają zachwyty

podobno IGN dal 8,9pkt, odejmowali za uskryptowiony sp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@yuucOm:

Ocena: 8+

+szybka, drużynowa i taktyczna rozgrywka wieloosobwa

+pojazdy w multi

+dobry system klas

+są dedykowane serwery

+destrukcja daje radość i nowe możliwości taktyczne

+humor w singlu

+dobra, zróżnicowana zabawa w kampanii

+ciekawe miejscówki do walk w obu trybach

-skrypty mogły by być wyreżyserowane lepiej

-zbyt rzadkie punkty zapisu

-brak co-opa

-czy multi nie będzie zbyt hardkorowe dla "normalnych" graczy?

rofl :lol:.

Dzięki za info Panowie ;). IGN odejmowali za sp które i tak mnie nie interesuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serwery BF:BC2 na PC są dedykowane i łączymy się tak jak np. w starych częściach CoD, czy łączy nas z losowym serwerem?

Jedno i drugie. Z jednej strony masz join game, ktory wrzuci Cie automatycznie na serwer, a z drugiej przegladarke serwerow, gdzie mozesz samemu zdecydowac na ktorym chcesz zagrac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi