seba84_2005 Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Ja? :lol2: skądże ja tylko gram aby wygrał mój team :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian1024 Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 (edytowane) Moj nick ponizej to jak ktos bedzie pamietal to moze wyslac zapke bo ciagle po dziwnych serwerach gram :> Czy wam tez nie wyswietla w szukajce serwerow jaki jest ping na serwie?Jest jakas komenda lub cos innego zeby wyswietlalo ping w trakcie rozgrywki ? Edytowane 9 Marca 2010 przez adrian1024 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Coś słabo szukacie chłopaki. Wklep nazwę w wyszukiwarkę i wtedy dodajesz co chcesz.Chyba Ci się cytaty pomyliły bo ja nic nie szukałem, a jedynie napisałem, że na screenie wyżej nic takiego nie ma po za tym tak jak już wspomniane koledze chodziło o dodanie podczas grania, a nie wychodzenie do wyszukiwarki, nowe wyszukiwanie i dopiero dodanie do ulubionych bo takie rzeźbienie w przypadku gdzie dwa serwery na trzy odwiedzone sypią błędem z PB było by lekko denerwujące... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Zdecydowanie jest poprawa , pogralem ponad godzine bez przerwy ,miodzio malina , Ta gra ma potencjal . Widzial ktos juz jakies ofivcjalne testy wydajnosci ?? mysle o zmianie grafy co by grac w max detalach ( 1680x1050 ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 (edytowane) Nie wiem jak jest na dx9 i 10, ale w dx11 AA niezbyt dobrze dziala...bez anty aliasing i z wlaczonym x8 Z tych zrzutów widać że na AAx8 jest ok (nie ma strzępów) ... edycja ... faktycznie po prawej widać jaby AA nie działał do końca (kompresja stratna więc jest rozmyte i nie da się stwierdzić czy w ogóle jest tam aa) ps. tam gdzie liczy się jakość, by nie było wątpliwości, najlepiej dawać obraz w bezstratnym PNG, a nie kiepsko skompresowanym jpeg, bo przy byle jakiej kompresji stratnej następuje częściowe rozmycie. Edytowane 9 Marca 2010 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymek1010 Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 mam problem z dzwiekiem otoz nie slychac dialogow miedzy zolnierzami. zainstalowalem najnowsze stery (wersja 7300a)do karty dzwiekowej via hd audio vt17o8b. i bez zmian. ktos pomoze??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 W bf2 masz identyczny problem? @Kyle tam ci odpowiedział... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Dzis gralem u kumpla Q6600@3.2, 4GB, 5850 Rozdz. 1920x1200@HIGH, AAx4, DX AUTO, Windows7 Malina plynnosci!! Ta gra na takich detalach urywa mi glowe, reke i kto wie co jeszcze. ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 ta gra nawet nooba wciąga bardziej niż narkotyk, ranyyyy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) Z tych zrzutów widać że na AAx8 jest ok (nie ma strzępów) ... edycja ... faktycznie po prawej widać jaby AA nie działał do końca (kompresja stratna więc jest rozmyte i nie da się stwierdzić czy w ogóle jest tam aa) ps. tam gdzie liczy się jakość, by nie było wątpliwości, najlepiej dawać obraz w bezstratnym PNG, a nie kiepsko skompresowanym jpeg, bo przy byle jakiej kompresji stratnej następuje częściowe rozmycie. skompresowany jpg rozni sie od 7 megowego bmp tylko domalowanymi czerwonymi liniami ;) poza tym sa identyczne. Obrazki moga sprawiac wrazenie zbytnio skompresowanych bo to taka mapa - kolory wyprane, zamglona itd... juz w becie robilem porownanie, ogarnij tego posta Edytowane 10 Marca 2010 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) skompresowany jpg rozni sie od 7 megowego bmp tylko domalowanymi czerwonymi liniami ;) Oto ten sam obraz ... jedyna różnica to format zapisu ... pierwszy to bezstratny PNG: http://img191.imageshack.us/img191/8872/pnge.png ... a drugi to stratny JPEG (niechlujnie skompresowany - czyli Microsoft Paint): http://img191.imageshack.us/img191/1811/jpgyj.jpg - to ten sam obraz ! - i powiedz mi że nie widzisz różnicy ;) ... po co to wklejam ? - by pokazać że format zapisu ma znaczenie tam gdzie ocena jakości jest istotna. Przy JPEG może być na prawdę mocne rozmycie (co widać). Przy skrajnie niskiej jakościowo kompresji nie wiadomo czy jest AA czy nie x-P Edytowane 10 Marca 2010 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AZAKIEL Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) Zdecydowanie jest poprawa , pogralem ponad godzine bez przerwy ,miodzio malina , Ta gra ma potencjal . Widzial ktos juz jakies ofivcjalne testy wydajnosci ?? mysle o zmianie grafy co by grac w max detalach ( 1680x1050 ). Nie potrzebujesz hiper super grafy i proca by sie cieszyc tą grą, na moim konfigu (z podpisu) chodzi w 1900x1200 (wszystko HIGH, bez AA i bez HBAO) 50-60 fpsów Pytanie: czy ktoś wie jak to w koncu jest w komunikacją głosową w tej grze (wbudowaną w grę, nie mam na mysli np Skype), bo odkąd gram to tylko raz uslyszalem czyjsc glos na jakims serwie (w becie na PS3 komunikacja glosowa działała bez problemu, a w wersji PC to jakiś ponury żart) Edytowane 10 Marca 2010 przez AZAKIEL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakaronekPL Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 nie ogarniam jak mozna grac na 4850 albo 4870 i takim leciwym procku w full hd i miec 50 fps... ja mam phenoma II@3.7 GHz i radka 4890 podkreconego jeszcze i sobie zszedlem do 1680 zeby normalnie pograc (normalnie, tzn bez dropow do 20 fps, bo jak patrze w drzewo to tez mam 200 fps, pytanie czy te Wasze usrednienia uwzgledniaja rowniez te krotkie momenty jak Wam klatki spadaja, np po strzale snajperka albo przy nalotach) ale moze ja mam cos zle ustawione, pozniej popatrze jeszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Co do gadki to wciskasz lewy ALT i gadasz.... Ale i tak wiekszosc starych graczy gra na TS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakaronekPL Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 jonathan polecam naprawde zmienic TS na mumbla... Tez od kilku dobrych lat gadalem na TS'ie, przy okazji bety Shattered Horizona musialem zmienic na mumbla, bo uzywala tego cala reszta ludzi ze spolecznosci, ktora testowala i.... tak juz zostalo. Pozniej kumpli przekonalem pozycjonowaniem dzwieku (obecnie z niego nie korzystamy bo jak ktos jest bardzo daleko w grze na mapie to go prawie nie slychac, ale rozwiazanie w stosunku do ts bylo rewolucyjne - slychac ludzi z uwzglednieniem pozycji i odleglosci na mapie naszej gry, a wsparcie i odpowiedni driver juz jest prawie do kazdej). Mumble ma tez lepszy kodek, mniejsze opoznienia duzo wiecej opcji konfiguracyjnych etc etc. Wiem, ze troche offtop ale pewnie wiekszosc z grajacych w BF'a nie zajrzy do osobnego tematu o mumblu, a komunikacja w grze ma duze znaczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Wiesz my gramy w rozne gierki, TS wykupiony a opoznienia zedu 20 to smiech na sali ;] A jakos dzwieku... Mi wystarczy ze bardzo wyraznie slysze kumpli, nie musze sie rozpywac nad tonacja dziwku, starczy mi krotkie "podnies mnie"... Wczoraj pogralem z kilkoma osobami z forum Ikar_13 czy kkNd ktoremu chyba cos ping szalal ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AZAKIEL Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) nie ogarniam jak mozna grac na 4850 albo 4870 i takim leciwym procku w full hd i miec 50 fps... ja mam phenoma II@3.7 GHz i radka 4890 podkreconego jeszcze i sobie zszedlem do 1680 zeby normalnie pograc (normalnie, tzn bez dropow do 20 fps, bo jak patrze w drzewo to tez mam 200 fps, pytanie czy te Wasze usrednienia uwzgledniaja rowniez te krotkie momenty jak Wam klatki spadaja, np po strzale snajperka albo przy nalotach) ale moze ja mam cos zle ustawione, pozniej popatrze jeszcz Porobie dokladniejsze testy frapsem i napisze jak to u mnie dokladniej wygląda. Zgłaszam się także do wspolnego grania w druzynie na jakims serwie (dodalem nicka z BC2 pod spodem, wiec mozna mnie dodać do friensów ), gram medykiem. Edytowane 10 Marca 2010 przez AZAKIEL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakaronekPL Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) Porobie dokladniejsze testy frapsem i napisze jak to u mnie dokladniej wygląda. Zgłaszam się także do wspolnego grania w druzynie na jakims serwie (dodalem nicka z BC2 w podpisie, wiec mozna mnie dodać do friensów ), gram medykiem. jesli moge bardzo poprosic, bede jutro od nowa instalowal sysa to od razu uwzglednie moje ewentualne braki ustawien chyba, ze masz windows xp (czyli grasz na dx9) - wg testow roznica nawet 30 % - to by troche wyjasnialo @jonathan - czy mozna miec prosbe o jakies zsumowanie tych zgloszonych sygnaturek ? Jesli zechcesz poswiecic troche czasu na zrobienie jakiegos edytowalnego posta, to postaram sie zebrac sygnaturki, jakos je poklasyfikowac i uporzadkowac zebys nie dostal takiej sieczki pourywanej i wyslac Ci w mailu, bo widze, ze jest spore zainteresowanie wspolna gra - a jako pomyslodawca tej tylez samo szczytnej, co malo oryginalnej idei ;) czuje sie w obowiazku pomoc :) Edytowane 10 Marca 2010 przez MakaronekPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AZAKIEL Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) jesli moge bardzo poprosic, bede jutro od nowa instalowal sysa to od razu uwzglednie moje ewentualne braki ustawien chyba, ze masz windows xp (czyli grasz na dx9) - wg testow roznica nawet 30 % - to by troche wyjasnialo @jonathan - czy mozna miec prosbe o jakies zsumowanie tych zgloszonych sygnaturek ? Jesli zechcesz poswiecic troche czasu na zrobienie jakiegos edytowalnego posta, to postaram sie zebrac sygnaturki, jakos je poklasyfikowac i uporzadkowac zebys nie dostal takiej sieczki pourywanej i wyslac Ci w mailu, bo widze, ze jest spore zainteresowanie wspolna gra - a jako pomyslodawca tej tylez samo szczytnej, co malo oryginalnej idei ;) czuje sie w obowiazku pomoc :) Masz włączony AA i HBAO? (mam windows 7 32bit) Edytowane 10 Marca 2010 przez AZAKIEL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) - to ten sam obraz ! - i powiedz mi że nie widzisz różnicy ;) ... po co to wklejam ? - by pokazać że format zapisu ma znaczenie tam gdzie ocena jakości jest istotna. Przy JPEG może być na prawdę mocne rozmycie (co widać). Przy skrajnie niskiej jakościowo kompresji nie wiadomo czy jest AA czy nie x-P Nie rozumiem co probujesz udowodnic :/ przeciez napisalem, ze moje screeny sie poza linia nie roznia niczym oryginal w bmp ... nie wiem jak wielka by musiala byc kompresja jpg, zeby ukryc brak anty aliasingu... Po prostu filtr dziala na wybranych powierzchniach - jak widac ten "szalas" po lewej jakims cudem obrobilo elegancko, ale poszarpany dach po prawej wyglada identycznie bez wzgledu na to, czy anty aliasing jest wylaczony, czy wlaczony na x8. Edytowane 10 Marca 2010 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 MakaronekPL podeslij mi poprostu nicki ludzi z numerkiem tla siga Ja wyedytuje pierwszy post i juz Zrobie tam jakas liste wraz z sigami A jezeli juz mowa o sigach... AZAKIEL przystosuj swoj do regulaminu... Ja Ci pisze o tym tutaj wiec usun grafike, jak dorwie to inny mod nie zwroci nawet uwagi tylko poleci i po sigu i po procentach UPDATE Ok dodalem do pierwszego posta chyba wszystkich ktorzy wrzucili sigi Jak nie to sie upomnijcie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymek1010 Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) mam problem z dzwiekiem otoz nie slychac dialogow miedzy zolnierzami. zainstalowalem najnowsze stery (wersja 7300a)do karty dzwiekowej via hd audio vt17o8b. i bez zmian. Ponawiam prosbe o pomoc Dodam jeszcze ze probowalem z przyspieszeniem dzwiekowym (suwak w obie strony)... bez zmian. Moja plyta glowan asus m2n68-cm Edytowane 10 Marca 2010 przez dymek1010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 proszę o dodanie i mojego siga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakaronekPL Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) Ok poszla do Dzonatana lista chetnych do wspolnego grania, prosba o info gdybym kogos pominal (z gory sorki, staralem sie dokladnie przegladac ale moglo mi umknac :) update: chyba sobie moderator poradzil beze mnie, bo 5 minut przed wyslaniem Mu listy juz wyedytowal 1go posta ehhh ;))) Edytowane 10 Marca 2010 przez MakaronekPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Skoro juz tworzycie liste to rowniez prosilbym o dodanie: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 bump :P wczoraj 1 raz pogralem se praktycznie non stop, najlepszy wynik to tylko 8600 jakoś, ale 4 razy z rzedu najlepszy w teamie :) dobrze że reszta ogarniała w miarę to płynnie to szło nie żebym jakims pro playerem był :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AZAKIEL Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 A jezeli juz mowa o sigach... AZAKIEL przystosuj swoj do regulaminu... Ja Ci pisze o tym tutaj wiec usun grafike, jak dorwie to inny mod nie zwroci nawet uwagi tylko poleci i po sigu i po procentach Faktycznie . thx...juz poprawiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 jak ktosby chcial pograc... do komunikacji preferuje skype, ale jak bedzie wieksza ekipa to ts tez moze byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SP00 Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Witam i polecam się :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) Też się polecam i proszę o dodanie. Gra ktoś na X-750F A4Tech-a?Nie mogę zmienić noża z kółka na boczny przycisk.Nie wiem o co biega? Jest jakiś klawisz do robienia screenów?? EDIT:nie umiem latać :D Edytowane 10 Marca 2010 przez ZielonyTBG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...