Skocz do zawartości
RaKLeZ

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

ja tam moge grac wszystkim ale najgorzej mi idzie inzynierem poki co. Z racji posiadania wersji limitowanej(czy jak to zwał) mam wszystkie unlocki na maszyny, wiec w każdą moge wsiaść z full opcją

snajper- ok

medyk, jak najbardziej ok, mimo ze raptem z rkm88 latam

assault - tez nie jest zle, brak mi paru broni by było lepiej

wczoraj ładnie w teamie z Zielonym, on jako assault, ja jako medyk(w koncu zmienilem bo stalismy w miejscu na mapie) z strzelbą wbiłem na chama na punkt, i strzelba, plus nóż(w tym jednym miejscu 9 z rzedu nozem....) i apteczka na d... zdobylismy, potem juz poszlo jak z platka...a juz serwr chcielismy zmieniac bo druzyna do [gluteus maximus], bali sie ginąć...

co do heli - zasada 1: ZMIEN USTAWIENIA MYSZY(jak nią kierujesz) w ustawieniach lotu wez zaznacz odwrocenie osi, wtedy to jakoś normalniej sie zachowuje...czułość tez mozna zmniejszyć zdaje się. Mi najlepiej sie lata BH, ale wkurza mnie ze mnie medyk zdejmuje m60....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja osobiscie napieram glownie jako medyk. - full odblokowane ;]

Czasami sniperem pogram, ale wkurza mnie jak siedza czasami takie pipy i nic nie pomoga, a 2 - 3 osoby proboja wysadzac cele.

Chociaz z drugiej strony bardzo lubie sniperow i ich niesmiertelniki ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do heli - zasada 1: ZMIEN USTAWIENIA MYSZY(jak nią kierujesz) w ustawieniach lotu wez zaznacz odwrocenie osi, wtedy to jakoś normalniej sie zachowuje...czułość tez mozna zmniejszyć zdaje się. Mi najlepiej sie lata BH, ale wkurza mnie ze mnie medyk zdejmuje m60....

zasada nr 1 brzmi nie lataj na myszy =] z bojowymi sobie radze elegancko ale przeloty blackhawkiem bokiem na niskiej wysokosci ciagle niosa ze soba spore ryzyko ^^ ogolnie to strasznie ociezala krowa, wystarczy ciut z mocno zmniejszyc moc i wbijamy sie w ziemie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tylko denerwuje jak sniperem pykam ,ze malo kiedy amunicje ktos podrzuci.20 kulek to chwila i nie ma.a jak sie zejdzie z ukrycia to juz czesto pad jest.Nawet za typem mozna latac z "i need ammo" i [gluteus maximus] i tak nie kumaja :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi sie snajperem super gralo na poczatku - jak chcialem unlocka m95 zrobic ;) glupi myslalem, ze bedzie zabijalo jednym strzalem... teraz przesiadlem sie na assaulta i jak widze skampionego snajpera to czuje nieodparta pokuse posiadania w kolekcji jego niesmiertelnika :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dokladnie

Sniper to niestety najmniej potrzebna klasa...

Wsparcie z ich strony marne, czasami mozdziez sie przyda, ale ich pomoc w przechwytywaniu poszczegolnych punktow jest znikoma.

Najbardziej mnie jeszcze smiechy jak na HC kosza swoich ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojj na hardcore akurat snajperem gram na rowni jak nie lepiej niz assautem. VSS z tlumikiem po prostu wymiata - 2 strzaly z daleka i trup, a snajpa wali full auto ^^ Sprawdza sie super w ataku i obronie.  

btw czemu kosza swoich? oznaczenia swoj/przeciwnik sa przeciez nawet na hardcore

Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klasa Recon to największe nieroby w grze , po czesci wynika to z winy samych mozliwosci tej klasy i jej przydatnosci dla druzyny a po czesci z tego ze wiele osob grając reconem mysli tylko o swoim k/d ratio a nie o tym zeby pomagac druzynie w grze, jesli po jakiejs stronie (np atakującej) jest sporo snajperów to mozna byc pewnym ze ta strona przegra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorwij M60 to szybko sie zmieni ;]

Ta bron jak dla mnie wymiata

M60 mam, ale wciaz pozostaje nieodparta chec zdobycia punktow poprzez podnoszenie rannych w samym srodku bazy przeciwnika, a ciezko potem odrobic taki zgon. W dodatku, grajac mam dziwne wrazenie, ze inni medycy jako niespecjalnie staraja sie podnosic poleglych, w tym i mnie jak gdzies padne. Wczoraj w ogole trafilem na tak niezgrana ekipe na dwoch roznych serwerach, ze po godzinie dalem sobie spokoj.

Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od poczatku praktycznie gram medem i praktycznie latam non stop:

- XM8 LMG + red dot + body AR

Czasem jeszcze engiem, ale bialej goraczki dostaje jak na mapach z HINDem albo APACHEm jestem bezsilny. Gram glownie na serverach HC. Graja tam albo dobrzy piloci (zawsze zawsze) albo po prostu lamie. Trafienie tych cudeniek nawet nawet z 'rakietnicy' ktorej rakieta mozna sterowac po wytrzale jest mega trudne. Za to trafienie Tracer Dartem w taki smiglowiec jest wjuz w ogole dla mnie poza zasiegiem.

Rozumiem ze po zagrzaniu celu strzalka z pistoletu naprowadzającego, strzelasz i wiecej cie juz nie obchodzi? Szkoda ze jeszcze czegos takiego nie doswiadczylem ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klasa Recon to największe nieroby w grze , po czesci wynika to z winy samych mozliwosci tej klasy i jej przydatnosci dla druzyny a po czesci z tego ze wiele osob grając reconem mysli tylko o swoim k/d ratio a nie o tym zeby pomagac druzynie w grze, jesli  po jakiejs stronie (np atakującej) jest sporo snajperów to mozna byc pewnym ze ta strona przegra.

ja gram zwiadowca i widze, ze nie rozumiesz tej klasy, ta klasa nie jest przeznaczona do zdobywania punktow, tylko do ich obrony/oczyszczania

co ma zrobic koles ze snajperke? biegac z pistoletem? nie mozna sie klasc, w normalnym trybie trzeba conajmniej 3 trafien nie w glowe... moze jeszcze wiecej utrudnien dla tej nieprzydatnej klasy?

gram zwiadowca, bo lubie byc na uboczu i jeszcze w zandje rundzie nie mialem wiecej niz 7 fragow, to oczywiste, ze druzyna samych snajperow bedzie gorsza od druzyny zlozonej z jakiejkolwiek innej klasy, a  to dlatego, bo snajperzy nie sa klasa do walki w zwarciu... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na oficjalnym auropejskim forum BC2 jest watek o kolesiu, ktory nie moze sie zalogowac do konta BC2 z kazdego poziomu, www, z gry. Pisal ze zostal badowany i nie wie za co. Twierdzil ze jedyna 'zla' rzecza, jaka zrobil, bylo zainstalowanie gry z pozyczonego nosnika DVD zamiast zassanie gry z ea downloadera. Jak sie pozniej okazalo, facet ma bana na pb z powodu czegostam.

... moje pytanie, do tej pory z tego co wyczytalem ban lecial na profil gracza a nie na cale konto ea. Jesli faktycznie jest jak opisalem wyzej - to jednym slowem zacnie! Oto wlasnie chodzi, cziterzy do lamusa. Dodatkowo ban leci na IP, takze kupno gry po raz drugi bez ingerencji u providera jesli to konieczne mija sie z celem, bo juz nie pograsz na zbanowanym IP. (Ciekawe tylko czy tylko w gre na ktorej dostales bana, czy wszystko co masz na koncie ea).

Moze to ktos potwierdzic?

@strandedPL moze Ty? ... :>

Edytowane przez alcen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, jak na totalnego nooba (nie tylko BC2 , ale gier komputerowych w ogóle) gram snajperem. Próbowałem oczywiście innymi klasami, ale jak się gra medykiem i nie można leczyć lub inżynierem i nie można naprawiać czyli pomagać swoim, to trochę wkurza. Nie wiem do którego lvl muszę dojść, żeby być pełnosprawnym medem lub inż. :angry: dlatego na razie snajper. Ale na pewno nie odpuszczę innych klas.

P.S. @Jonathan na liście graczy brakuje jeszcze Seba84PL i MPA2K (Mario2K) - post #1512

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... moje pytanie, do tej pory z tego co wyczytalem ban lecial na profil gracza a nie na cale konto ea. Jesli faktycznie jest jak opisalem wyzej - to jednym slowem zacnie! Oto wlasnie chodzi, cziterzy do lamusa. Dodatkowo ban leci na IP, takze kupno gry po raz drugi bez ingerencji u providera jesli to konieczne mija sie z celem, bo juz nie pograsz na zbanowanym IP. (Ciekawe tylko czy tylko w gre na ktorej dostales bana, czy wszystko co masz na koncie ea).

Coś takiego jak ban na IP nie jest praktykowane (nie miało by sensu). PB używa hardware GUID.

AFAIK Global Punkbuster banto ban na wszystkie rozgrywki multiplayer w których jest wymagany PB (wszystkie gry, nie tylko BFBC2 :)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś takiego jak ban na IP nie jest praktykowane (nie miało by sensu). PB używa hardware GUID.

AFAIK Global Punkbuster banto ban na wszystkie rozgrywki multiplayer w których jest wymagany PB (wszystkie gry, nie tylko BFBC2 :)).

A hardware GUID to ...? :). Koniec koncow jest jak pisalem? Jezeli znajdzie sie cziter, to musi kupic nowa gre? Tylko to chce wiedziec ^^

EDIT:

Ciekawa lista zyczen graczy PC: http://badcompanytwo.com/news-post/a-battlefield-pc-gamers-wish-list/

Od siebie dodalbym jeszcze mniejsza czcionke czata, noi jakas liste, zeby choc 3-4 wiersze byly wyswietlane bo to co jest teraz to jest jakas popierdułka.

Edytowane przez alcen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w jakie tryby gracie? Ja cały czas cisnąłem w gorączkę, bo grając parę razy w dominację miałem taki team, że zawsze przegrywaliśmy. Natomiast przed chwilą załączyłem team DM i się zakochałem! To coś dla mnie. 4 razy z rzędu mój team wygrał i 4 razy byłem najlepszy, a team był niezgrany (każdy osobno chodził, kampili, latali w wyrzutniami rakiet). Fajnie byłoby we 4 stworzyć jeden team i pograć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trza wiek wpisać, skrypt weryfikacyjny na stronie :P

ok, my bad, poprawilem, powinno być 1st login nie soldier

hm, głupie pytanie...zabił ktos za pomocą wiertarki? :P

Edytowane przez Gregu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczesniej mnie pytalo jaki mam wiek, teraz wyskakuje mi od razu ze jestem malolat. woop woop woop. Skad on teraz niby bierze dane o moim wieku? Facebook? ;>

EDIT:

Teraz juz wiem, dlaczego M60 nie przypadl mi do gustu. Dmg ogromny, ale na krotki dystans.

http://i.imgur.com/6Egwl.jpg

Edytowane przez alcen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A hardware GUID to ...? :). Koniec koncow jest jak pisalem? Jezeli znajdzie sie cziter, to musi kupic nowa gre? Tylko to chce wiedziec ^^

Więc tak, bo widzę, że jakieś głupoty ktoś tu pisze. Przede wszystkim na podstawie klucza gry, czyli w tym przypadku bf bc2 jest generowany przez Punkbustera, tzw GUID. Na podstawie tego GUIDA konto jest banowane i trzeba kupic nowa gre i mozna grac dalej.

Hardware GUID to pewien ciag cyfr generowany na podstawie uzytych komponentow w komputerze, numerow seryjnych itd. To eliminuje z wszelkich gier online gdzie punkbuster jest wlaczony, nawet po zakupie nowej gry, itd. Jedynym wyjściem wtedy jest wymiana np, karty graficznej. JEDNAKŻE, banów na hardware GUID'y nie rozdaje się za zwykłe czitowanie na serwerach publicznych. Jedyna możliwość kiedy h/w guid zostanie zbanowany to czity w jakimś turnieju na Clanbase online. W innym wypadku tak jak mówie - banów na H/W GUIDY sie NIE DAJE. Wiec wystarczy zakup nowego egzemplarza gry.

Zreszta 90% cheaterów i tak nie złapią, bo mają oni wykupione haxy pisane specjalnie pod nich. Są goście, którzy się w tym specjalizuja i tak zarabiaja na życie, pisząc dla innych cheaty do gier online. Osoba, która wykupiła taki czit, np za 50$ otrzymuje plik, który jest niewykrywalny tak długo, aż plik ten nie wycieknie do sieci jako ogólnodostępny, bo tylko wtedy programiści punkbustera mogą sprawić, że stanie się on wykrywalny dla PB. Idąc tym tropem, jeśli ktoś sam nie wyśle do PB tego czegoś "do analizy" to nigdy nie zostanie wykryty i może grać w nieskończoność. Pozostałe 10% cheaterów, którzy są łapani to idioci, którzy ściągają te cheaty z ogólnodostępnych stron internetowych, a tam PB już dociera i sami sobie stamtąd ściągają pliki programiści i analizując ich budowę wprowadzają je do bazy danych "wykrywalnych cheatów". To wszystko na temat PB, GUIDA i hardware GUID'a :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie czaje jak ten karabin jest w tej grze tak skuteczny, skoro jak widać z wiki był to wielki fail konstrukcyjny...

w grze też powinien sie zacinać, a nie mam sprey od medyka z 300-500m zdejmujący w locie pilota/załoge 1 strzalem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie ty masz w tej tabelce zasieg??

M60 ma potezny zasieg ;]

Karabin maszynowy M60 – Wikipedia, wolna encyklopedia

Mo blad, zle spojrzalem na min. dmg M60.

Natomiast ogolnie wyglada to tak ze FALLOFF start to dystans [m], po ktorym bron zadaje juz mniejszy dmg anizeli maksymalny. Potem im dalej tym dmg proporcjonalnie maleje, az do dystansu FALLOFF END, po ktorym dmg jest minimalny. Nic nie mowilem o niskim zasiegu M60, bardzi chodzilo o to ze po 2x mniejszym zasiegu niz XM8 dmg juz zaczyna spadac. O ile? Nie wiem, charakterystyk do kazdej broni nie znalazlem.

Moj blad polegal po prostu na tym ze wyczytalem jakism cudem ze min. dmg M60 jest o wiele mniejszy niz XM8. A jest nawet wtedy wiekszy niz jego maksymalny (co za zczitowana bron:>).

Tu jeszcze dane dot. dmg w zaleznosci od HITBOXa. Nie wiem co to magnum ammo, pewnie co dla klasy innej niz medyk.

http://i.imgur.com/DSDHa.jpg

Edytowane przez alcen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , obecnie posiadam:

PDC 2180

Intel 965LT ( brak możliwości oc )

BFG 8800 GTS 640 mb

4 GB DDR2 800

O płynnej ( na low ) grze w multi na tym sprzęcie nie ma mowy ( maks u mnie to 30 fps 1280/1024 , przy większej zadymie spada do 10). Czy wymiana proca + mobo + pamieci ( zostawiłbym na razie stara kartę )na np. athlona x3 425/athlona x4 625 + ASRock M3A770DE + Goodram 2GB 1600MHZ , poprawiła by fps ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi