Skocz do zawartości
RaKLeZ

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

. Stranded, jak tam, oczka nie bolą po 4 dniach ciągłego napierania? :D

pewnie je wymienil ;)

ja wlasnie mam tyle roboty ze od 3 dni nie gralem, tylko wchodze czasami na forum i czytam z zazdroscia ze pykacie, i kontroluje zebyscie za duzych lvleli nie mieli ;)

Edytowane przez ChS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dochodze do wniosku ze BC2 cierpi strasznie na pistolety. Marne giwery. Jakis rewolwer stary, strzalki naprowadzajace i to wszystko. Jest mnostwo dobrych pistoletow m in desert. Szturmowiec - powiedzmy komadnos lata z augiem badz m416 a pistolet to ma z du...

Btw Jest taki bonus jak zwiekszenie obrazen/jakosci materialow wybucowych czy jakos tak - pewnie wiecie o co chodzi. Wg was daje to bonus tylko do c4 czy np rowniez do rakiet, granatnikow czy zwyklych granatow? Moim zdaniem po wzieciu tego wszystko co wybucha czyli co wymienilem wczesniej ma zwiekszona moc i pole razenia, ale moze to zludzenie. A jak wy myslicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wygląda tylko to jest baretta m-95 :).Dziwie sie ,ze wkurzacie sie na snajperow.Powinno sie nim wlasnie tak grac ,ze czlowiek znajduje sobie spota i gnije w nim tak dlugo az sie pojawiaja ofiary.I strzela sie z daleka lub bardzo daleka bo pomagamy zespolowi sciagac wrogow ,a nie zabieramy pktow respawnu jesli mamy wysokie k/d ratio.

wiesz co, to jest tak, jak ze stwierdzeniem, ze oszczedne i powolne czesci komputerowe zuzywają mniej prądu - a nikt nie zwraca uwagi, ze musza odpowiednio dluzej pracowac na pelnym obciazeniu, zeby zrobic to samo ;) Siedzenie na spocie i kampienie to mega nudy, ja podziwiam takich, co im sie chce tak gnic i zapuszczac korzenie. Ratio mam takie samo jak gram aktywnie albo zachowawczo, wiec wole grac aktywnie i krecic sie wkolko jak szalony, niz dretwiec gdzies na wzgorku. Tak samo wolalbym zginac w tsunami albo zeby mi sie spadochron nie otworzyl, niz zdac sprzet na wiencowke - przynajmniej byloby o mnie glosno ;)

a tak realnie patrzac (olewajac, co lubie, a czego nie) - na razie ta gra ma malo wspolnego z druzynową, wiec siedzenie na spocie konczy sie zazwyczaj wycieciem niesmiertelnikow w komplecie z cynaderą, jakbym mial pewnosc, ze mnie ktos osloni, to poslusznie bym sluchal rozkazow, a poki co staram sie nauczyc jak najlepiej grac snajperka, jak z bliska bede smiercionosny, to z daleka tez bedzie ok - jak juz stetryczeje i mi moszna obeschnie to sobie rozloze camping, na razie bede najbardziej ofensywnym snajperem swiata :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwie sie ,ze wkurzacie sie na snajperow.Powinno sie nim wlasnie tak grac ,ze czlowiek znajduje sobie spota i gnije w nim tak dlugo az sie pojawiaja ofiary.I strzela sie z daleka lub bardzo daleka bo pomagamy zespolowi sciagac wrogow ,a nie zabieramy pktow respawnu jesli mamy wysokie k/d ratio.

Wiesz, jesli osob grajacych ta klasa jest w druzynie 3 czy 4 i sa aktywni (zaznaczaja cele itd) a nie tylko raz na 5 minut oddadza strzal to owszem, pomagaja. Jesli jednak jest ich wiecej niz polowa z czego wiekszosc chowa sie po krzakach przez wiekszosc rozgrywki to tylko przeszkadzaja.

Jesli chodzi o patcha, to poki co przed raz (liczac od premiery) gra mi sie wysypala do windowsa przez zliczeniem puntkow, po patchu poki co nie zauwazylem. Ktos sprawdzal moze czy w przypadku kart ATI nowe catalysty cos pomogly z ladowaniem map?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o patcha, to poki co przed raz (liczac od premiery) gra mi sie wysypala do windowsa przez zliczeniem puntkow, po patchu poki co nie zauwazylem. Ktos sprawdzal moze czy w przypadku kart ATI nowe catalysty cos pomogly z ladowaniem map?

Grałem teraz z 2h na 10.3 i nic złego się nie dzieje. Na mapach nadal ląduję na szarym końcu.

Jak zginę to mi nie naliczy punktów? Miałem dziwną sytuację, odpaliłem C4 na czołgu i w tym momencie mnie ktoś ustrzelił. Po respawnie zaczęło mi nabijać punkty a było tego od cholery, z 10 mesgów - ale nic z tego nie dostałem. Bug jakiś bo albo powinno naliczyć mi punkty albo nie wyświetlać powiadomień.

Edytowane przez borsuczy_król

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauwazylem ze czasem nalicza z opoznieniem. Powinny sie pojawic za jakis czas jak juz chwile pograsz runde. Czasem tez te komunikaty moglyby sie troche roznic, bo przestaje strzelac, a sie okazuje ze moj przeciwnik zyje, a nabija mi za poprzedniego albo za headshota ;))

ja mam za to czesty problem z C4 - rzucam trzy ladunki na quada albo hv i ... nie chca sie odpalic - wciskam prawy przycisk i zamiast odpalic ladunki rzuca mi kolejne, ale wszystkie slepe (nie daja sie odpalic). Czasem jest ok, czasem sie tak dzieje - nie mam pojecia od czego to zalezy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mamy taka akcje: Strzelam do uszkodzonego czolgu i zabija mnie zanim pocisk w niego trafi i go zniszczy. naliczaja wam wtedy punkty za zniszczenie czolgu i kille zalogi ? Bo mi nie. Troche to glupie bo przeciez trafilem wiec nawet posmiertnie powinni naliczac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie spodziwałm się tak udanego singla po Battlefield. W sobote planuje zakup, mimo wczesniejszych oporow. Nie wiem skąd wziely sie te poczatkowe narzekania na grafike. Przeciez ona jest bardzo dobra! W zyciu bym nie pomyslal ze z tego engine da sie taka grafike uzyskac. Na sprzecie jak w podpisie, w srednich detalach, bez filtrowania i cieni dalo sie normalnie grac :)

Mam nadzieje ze multi nie ma duzo wiekszych wymagan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I btw. podziwiam ludzi ,ktorzy zakladaja lunete x4 do karabinow maszynowych wszelkiej maści.Przy seri skacze jak glupi i nic nie widac na tym.Kolimator jest idealny w mojej opini bo nie zaslania wogole widoku :)

Zależy do jakich.

Jeżeli chodzi o typowo maszynowe, to x4 nadaje się przepięknie do M249. Strzelasz krótkimi seriami (3-5 pocisków, krótkie przerwy) i masz genialną celność :)

Jeżeli o zwykłe karabinki, to genialnie x4 współpracuje z broniami inżyniera, szczególnie z moim ulubionym - SCAR ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie spodziwałm się tak udanego singla po Battlefield. W sobote planuje zakup, mimo wczesniejszych oporow. Nie wiem skąd wziely sie te poczatkowe narzekania na grafike. Przeciez ona jest bardzo dobra! W zyciu bym nie pomyslal ze z tego engine da sie taka grafike uzyskac. Na sprzecie jak w podpisie, w srednich detalach, bez filtrowania i cieni dalo sie normalnie grac :)

Mam nadzieje ze multi nie ma duzo wiekszych wymagan.

W multi to ten Twój procek będzie dostawał zadyszki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam chyba na 5 polskich serwerach bana ... za używanie granatnika w grze (!). Już ich zareportowałem do EA - bo to są serwery rankingowe i wszelkie reguły typu no GL/no RL na nich nie mają prawa istnieć (zgodnie z licencją na dedyka z rankingiem).

Mam nadzieję, że im się EA dobierze do skóry ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja zapraszam na serwer Herkulesa :] jestem adminem jednego serwera Herkulesowego w CoD 4 ale i na BFie będę się starał również o uprawnienia:

Adres Serwera: 85.236.101.43:20867

Nazwa Serwera: HERKULES POLSKA HARDCORE

Liczba slotów: 32

Tryb Gry: MIX CQ/RUSH

Mod: HARDCORE

Friendly Fire: Włączony

PunkBuster: Włączony

***Kod Serwera:4170588794,d03cc757-d12a-4dba-ae5e-144fbd024f58,HERKULES POLSKA HARDCORE;

Statystyka serwera(w czasie rzeczywistym):

Dołączona grafika

serwer może jeszcze świeci pustkami, ale dopiero co wystartował mamy nadzieję, że to nie będzie nasz jedyny serwer w BF BC2

BTW marudzicie, że E2160 dostaje zadyszki :D ja jestem zmuszony grać na T6600 @2.2Ghz

Edytowane przez viviusek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stranded też mam z tym problem ale ja gram na zachodnich serwach, tyle że mnie nie banują a tylko wyrzucają, o co chodzi z tym granatnikiem broń jak każda inna, dodatkowo często się zdarza że wystrzeliwane granaty w ogóle nie wybuchają, wygląda to na gubione pakiety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem ostatnio na serwerze LPG (Liga Polskich Graczy czy coś takiego) i też się czepiali używania granatnika po czym dziwnym trafem zerwało mi połączenie z serwerem i nie mogłem się z nim połączyć więc podejrzewam, ze po prostu dali mi do zrozumienia, że "nie ma takiego bicia" choć pewien nie jestem bo nie wiem jak wygląda próba połączenia z serwerem na którym mamy bana. To tak jak by się czepiać medyka, ze używa defibrylatora jakaś paranoja nie dość, że szturmowcem gra zdecydowana mniejszość to jeszcze zakazują używania bardzo skutecznej broni. Bardzo dobrze, ze to zgłosiłeś...

Co do tematu karabinek szturmowy plus celownik optyczny x4 to ja również używam takiej konfiguracji z AN-94 mimo, że mam wszystko dla szturmowca odblokowane jakoś tym strzela mi się najlepiej, a co za tym idzie najskuteczniej. Duża zaleta to strzał seriami po 3. Pograłem już trochę i muszę przyznać, ze dla mnie gra genialna ale może dlatego, że już bardzo dawno nie grałem w żadne sieciowe strzelanie. Na początku było dość trudno i ratio poniżej 1 było czymś normalnym ale teraz idzie mi zdecydowanie lepiej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stranded też mam z tym problem ale ja gram na zachodnich serwach, tyle że mnie nie banują a tylko wyrzucają, o co chodzi z tym granatnikiem broń jak każda inna, dodatkowo często się zdarza że wystrzeliwane granaty w ogóle nie wybuchają, wygląda to na gubione pakiety

pocisk z granatnika musi przelecieć pewną drogę zanim się uzbroi. Jak cel jest zbyt blisko to granat nie wybuchnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wybuchnie ale killa zaliczy, kilka razy zdarzyło się, ze koleś wybiegł mi prosto przed granatnik i mimo iż ten nie wybuchł delikwent padł trupem. Zauważyłem coś innego jeśli trafimy kolesia to najczęściej pada od razu ale jeśli trafimy mu pod nogi to jest loteria nie raz walne miedzy dwóch kolei i oboje padają, a innym razem trafi kawałek obok jednego i mu nawet 1% nie odejmie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam chyba na 5 polskich serwerach bana ... za używanie granatnika w grze (!). Już ich zareportowałem do EA - bo to są serwery rankingowe i wszelkie reguły typu no GL/no RL na nich nie mają prawa istnieć (zgodnie z licencją na dedyka z rankingiem).

Mam nadzieję, że im się EA dobierze do skóry ;-)

"No RL"? Czyli że wyrzutni rakiet nie można używać?! ...

Tak to jest jak banda camperów rządzi serwerem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"No RL"? Czyli że wyrzutni rakiet nie można używać?! ...

Tak to jest jak banda camperów rządzi serwerem...

powinno EA zabrać licencję, niech się onanizują w swoim gronie po lan-ie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wybuchnie ale killa zaliczy, kilka razy zdarzyło się, ze koleś wybiegł mi prosto przed granatnik i mimo iż ten nie wybuchł delikwent padł trupem. Zauważyłem coś innego jeśli trafimy kolesia to najczęściej pada od razu ale jeśli trafimy mu pod nogi to jest loteria nie raz walne miedzy dwóch kolei i oboje padają, a innym razem trafi kawałek obok jednego i mu nawet 1% nie odejmie...

Może zależeć tez od tego czy był ranny czy w pełni sił. Wtedy łatwiej o zgon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak jest z tym uzbrajaniem

ale czasami nawet praktycznie twarza w twarz - z najblizszej odleglosci - jednak wybucha, nie zawsze rzecz jasna, ale zdarza sie, niezaleznie od tego kill jest, w koncu bezposrednie trafienie ;)

co irytuje, przy wiekszej odleglosci nie zawsze wybucha, strzal granatem w wode - chyba nigdy nie eksplodowal w moim przypadku - myslalem ze zapalnik jest uderzeniowy lub zblizeniowy ;]

a jezeli placza tak na gl i rl to jest prosta rada na to

ff=1

aaaaaaa..... no tak..... kampiace lamki beda do swoich strzelac i na swoich ostrzal mozdzierzowy przywolywac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi