Skocz do zawartości
RaKLeZ

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

Mi BF Heroes zalicza, ale nadal nie mam Garanda, a pozatym wolę M14.

I prośba do admina tego serwera, dajcie kill cama, bo na chwilę obecną snajperzy to 3/4 serwera, wszyscy kampią, zero jakiejkolwiek zabawy, a wygrywa ta drużyna która ma więcej idiotów onanizujących się każdym headshotem, plus paru geniuszy potrafiących unikać śmigających nad głową pocisków snajperskich... (i to jest fakt, zdarza się że mam 2-3 "Nemesis Kille")

Nie żebym nie umiał grać, czy nie lubił trybu hardcore (na ogół kończe w pierwszej piątce przegrywającej drużyny, używając tylko M14 i wyrzutni rakiet) ale to jest przesada. Wystawiasz głowę i tylko "pew, pew, pew, chlast!" i cię nie ma.

I dodajta mnie wkońcu:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie tylko zdrowo wpienia jak wejdzie klan i robi base rape, ni uja nie idzie sie ruszyc bo pacany ciagle ubijają

wczorah admin polazł spac ale wczesniej banował na danym serwie...szkoda ze poszedł, caly klan by bana dostał, to zajebiscie wciach!ia i zniechęca do gry

Edytowane przez Gregu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj trafiłem na jakiegoś terminatora WAR-CRAZY (czy jakoś tak) , klient normalnie wymiatał biegał z m60 kładł mnie i innych z snajperską precyzją z dużych odległości, po bitwie średnio 30zabitych sam zginął 2-3razy

Edytowane przez ptys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są tacy magicy :]

BTW jest ktoś kto edytuje ten temat? przydało by się dodać kilka osób na pierwszą stronę z nickami z gry oraz może dodać tam jakąś listę serwerów? Dalej polecam granie na Herkulesie :D

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj zdobylem podczas gry na jednej mapie 3 zlote gwiazdki ( kazda 5 tys pkt), ale policzylo mi jako jedna. Sadze ze powinienem miec 15 tys pkt. To jest normalne czy jakis bug? Kilkakrotnie mialem kilka brazowych, srebrbych a takze zlotych ( 2 gwiazdki) i rowniez liczylo mi jako jedna.

Co do snajperow sa rzeczywiscie wkurzajacy, ale trzeba nauczyc sie grac - liczy sie taktyka. Generalnie snajper jest tylko dobry na duze odleglosci i otwarte przestrzenie. Chociaz np na Valparaiso moze ladnie sciagac gosci w budynkach. Dlatego po prostu trzeba sie szybko poruszac, a takze czesto zmieniac pozycje. Przy oknach stac w miare mozliwosci pod katem ( nigdy centralnie), oblukac sytuacje - jesli kogos zauwazymy - strzelic i szybko odskoczyc. Wczoraj kilkakrotnie na Valparaiso i Arica doprowadzilem team snajperow to szewskiej pasji. Nie raz podchodzili pod bs w 5 i wszyscy gineli. Kolejna sprawa to trzeba wiedziec kiedy nie nalezy raszowac. Jezeli wrog zdobedzie niedawno baze to mozna troche wyjsc przed stacje, ale jezeli juz nikogo z naszych tam nie ma to lepiej skupic sie na obornie bazy. Taki rasz przzewaznie moze zakonczyc sie smiercia. Ja widze czesto takich kamikadze.

Zawsze lubilem grac snajperem, a w BC2 gra ta jednostka nie podoba mi sie. Stanie w oknie albo gdzies na wzgorzu i wyczekiwanie to nie dla mnie. Wole szybka i dynamiczna gre.

Co do M60 to chyba zaczne grac medykiem. Sporo razy zginalem z tej broni. Tylko po aby zobaczyc czy jest az tak przegieta jak demonizujecie. W kadym razie sam medyk to ciezka sprawa. Gralem na serwerze gdzie pol temu bylo medykami i co jednego i drugiego zabilem to odrazu reanimacja - a poki zyje ostatni czlonek zespolu, mozna sie odrodzic tam gdzie on jest np w bazie wroga. Przy nieogarnietym teamie ciezko ubic wszystkich i robia plecy co chwile.

Poki co gram G3 - uwazam najlepsza bron, wczesniej m416. Mimo iz nie gralme M60 uwazam G3 v M60 - G3 wygrywa - medycy kilkakrotnie zabijali mnie, ale plecy. Oko w oko zawsze G3 ubijalem kilku. Swietny jest tez M14 - ogromna sila razenia. Tutaj jeden strzal w klatke ( nie w glowe) i wrog niezyje- przynajmniej mnie sie udawalo. Tylko ma jedna wade ze strzelac po 1 pocisku. W bardzo bliskim kontakcie jest to ogromna wada - jak nie trafimy za 1 razem to wrog zdazy wpakowac w nas 30 pestek. Tylko dlatego G3 tutaj jest lepsze.

Edytowane przez Krydor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj trafiłem na jakiegoś terminatora WAR-CRAZY (czy jakoś tak) , klient normalnie wymiatał biegał z m60 kładł mnie i innych z snajperską precyzją z dużych odległości, po bitwie średnio 30zabitych sam zginął 2-3razy

Hm nie wiem czemu sie tak ekscytujecie bo to nic trudnego ;) skromniacha ze mnie, nie :D? Moje najlepsze staty to 26/0 gralem Snajperem / GOL, wystrzelalem 20 naboi po czym ruszylem na skuterze podlozylem A i B, wysadzilem je, przeszedlem do kolejnego punktu, znowu A i B wysadzilem, po czym skonczyla sie mapa ;) moze to i fart, ale gdybym nie odblokowywal snajpera i medyka, to zapewne mial bym wieksze ratio, bo szturmowcem z m16 nie ma zadnego problemu aby miec ladne statsy ;)

Udowodnil bym Wam to, ale xfire z vista x64 w BF'e nie robi screenow, a print screent rejestruje bialy ekran :| Googlowalem juz ale nie znalazlem rozwiazania, ktore by mi odpalilo screeny w BF'e.

Przed chwila wywalilo 3 gosci za AIMbot'a ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I niech banuja debili. Mnie to w ogole nie przeszkadza ;]

Dzisiaj kolo 19 zasiadam do kolejnej rundki, wczoraj troche polatalem inz i zaczyna podobac mi sie ta klasa... Zaraz wpadnie UZI, a z tego co widzialem jakis czas temu, potrafi narobic balaganu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I niech banuja debili. Mnie to w ogole nie przeszkadza ;]

Dzisiaj kolo 19 zasiadam do kolejnej rundki, wczoraj troche polatalem inz i zaczyna podobac mi sie ta klasa... Zaraz wpadnie UZI, a z tego co widzialem jakis czas temu, potrafi narobic balaganu

ja cos kolo 20... dolacze do Ciebie, mow mi zaopatrzenie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ciekawe teorie macie.1 strzl w klate z m14 i koles lezy ?Mozliwe jak dostal wczesniej nascie kulek.Skoro snajperki maja dmg na maxa i sie nie da zabic strzalem w klate to tymbardziej nie m14.Oprocz tego celnosc tej broni to masakra.Ile razy probowalem to zawsze mnie zjechali.M1 grand to samo.Niby ahy i ohy a kiepska bron.Chyba ,ze ciagle piszecie o hardcorze to moze tam tak jest ,ale na wyklym serwie obie bronie nie maja racji bytu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj zdobylem podczas gry na jednej mapie 3 zlote gwiazdki ( kazda 5 tys pkt), ale policzylo mi jako jedna. Sadze ze powinienem miec 15 tys pkt. To jest normalne czy jakis bug? Kilkakrotnie mialem kilka brazowych, srebrbych a takze zlotych ( 2 gwiazdki) i rowniez liczylo mi jako jedna.

mi też ile bym gwiazdek nie xdobył liczy pkt tylko za jedną, więc to raczej standard. Jest to nie fair bo czasem 10k pkt jest w plecy, a gdybym wyszedł zawczasu i zdobył następne gwiazdki w kolejnej rundzie miałbym kilka tysięcy więcej pkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ChS daj jakieś film z rozgrywki może podpatrzę i opanuję celowanie tym m60 już próbowałem z amunicją magnum, ciężką lufą celownikiem red dot, jak i x4, z biodra tak celnie walisz i czy przykładasz się do strzału ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ptys M60+chwyt+reddot walisz tak jak masz krope, tu pocisk nie opada? Wiem wiem dziwne ;] strzelaj krotkimi seriami po 2-3 pociski jezeli walisz na duzy dystans na maly mozesz wywalic wiecej.

bron moze i lekko przesadzone wzgledem reszty, ale do M1911 jej daleko ;]

Co do M1 to Adrian musisz sie chyba nauczyc strzelac ;]

Bron ma zajebiscie wielka celnosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktoś krok po kroku pokazać jak dodać do veterans battlefield heroes??Mój angielski prawie nie istnieje więc nie czaję co i gdzie.Konto mam bo grałem trochę,więc nie powinno być problemu.Dzięki.

Zobaczył bym co ten garant potrafi hehehe.

Edytowane przez ZielonyTBG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktoś krok po kroku pokazać jak dodać do veterans battlefield heroes??Mój angielski prawie nie istnieje więc nie czaję co i gdzie.Konto mam bo grałem trochę,więc nie powinno być problemu.Dzięki.

Zobaczył bym co ten garant potrafi hehehe.

idziesz na Enter your age | Battlefield Bad Company 2

oczywiscie musisz sie zalogowac

i wybierasz z listy bf heroes i linkujesz

lub

idziesz na Register for an Account - Free Shooter Game - Online shooter - Battlefield Heroes

nie tworzysz nowego konta tylko logujesz sie na swoje konto EA na ktorym masz bfbc2 - po prawej to jest

i wtedy tworzysz bfh konto ktore jest od razu podlinkowane

grac na nim nie musisz ;)

veterana zalicza za to i garanda daje

sprawdzilem na sobie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwna sprawa. Mam prawie wszystkie bronie odblokowane i podczas gry mechanikiem pisze mi na srodku ekranu ze oblokowaly mi sie kolejne. Szkoda ze nie spisalem dokladnych nazw, a teraz juz nie pamietam. Jedna bron to jakies m16 ver 2 - to mam jako ostatnia bron szturmowcac. Tez macie cos takiego? A druga bron to jaka nowoczesna giwera - nie pamietam dokladnej nazwy, ale cos colt - szturmowa - jednak tej znalez nie moge w moich broniach. Moze z biegiem czasu, pkt albo stopnia oblokowuja sie zupelnie nowe bronie, albo nastepuje jakis upgrade posiadanych ? Napiszcie jaka bron macie ostatnia w szturmowcu i czy w ogole posiadacie jakiegos colta? Bron wygladala na typowo szturmowa - zadna snajpera, machingun czy pistolet. No szkoda ze dokladnych nazw nie spisalem. Ale pisalo wyraznie ze odblokowala sie bron + jej obrazek ( swoja droga niezle to wygladalo) - nie zwracalem na to uwagi gdyz myslalem ze automatycznie sie pojawi a tu zonk.

Edytowane przez Krydor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze kilka chwil i powinienem się pojawić na serwerach. Tymczasem od kilku minut "oczekiwanie na dane" ciągle się mieli. Mam nadzieję że nie wyskoczą żadne błędy.

Mam też problem z innej beczki. Mianowice podczas singla chciałem zmiinimalizować grę i tak to zrobiłem, że obecnie mogę grać tylko w okienku. Nie mam pojęcia jak przywrócić to do normy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze kilka chwil i powinienem się pojawić na serwerach. Tymczasem od kilku minut "oczekiwanie na dane" ciągle się mieli. Mam nadzieję że nie wyskoczą żadne błędy.

Mam też problem z innej beczki. Mianowice podczas singla chciałem zmiinimalizować grę i tak to zrobiłem, że obecnie mogę grać tylko w okienku. Nie mam pojęcia jak przywrócić to do normy...

Mi wystarczy kliknac dwa razy na okienku :D

Grasz na swojej BF czy braciaka podsiadasz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi pomoglo zmienienie false na true ;)

Pogralem chwile z mlodym i matem. Jak narazie jestem w szoku. Przeraza mnie ten mega chaos. Przestawienie sie z CoD na BFa napewno nie bedzie latwe.

Gram na swoim sprzęcie... i to właśnie on może być przyczyną mojego podirytowania. Gram w rozdzialce 1024x768. Detale i wszystko inne na min lub wył; dźwięk na słuchawki. Na mapkach gdzie pojawia się większa ilość czołgów gra jest prawie niegrywalna. Istnieja jakies tajne sposoby np. na zmiane dx na 7?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwna sprawa. Mam prawie wszystkie bronie odblokowane i podczas gry mechanikiem pisze mi na srodku ekranu ze oblokowaly mi sie kolejne. Szkoda ze nie spisalem dokladnych nazw, a teraz juz nie pamietam. Jedna bron to jakies m16 ver 2 - to mam jako ostatnia bron szturmowcac. Tez macie cos takiego? A druga bron to jaka nowoczesna giwera - nie pamietam dokladnej nazwy, ale cos colt - szturmowa - jednak tej znalez nie moge w moich broniach. Moze z biegiem czasu, pkt albo stopnia oblokowuja sie zupelnie nowe bronie, albo nastepuje jakis upgrade posiadanych ? Napiszcie jaka bron macie ostatnia w szturmowcu i czy w ogole posiadacie jakiegos colta? Bron wygladala na typowo szturmowa - zadna snajpera, machingun czy pistolet. No szkoda ze dokladnych nazw nie spisalem. Ale pisalo wyraznie ze odblokowala sie bron + jej obrazek ( swoja droga niezle to wygladalo) - nie zwracalem na to uwagi gdyz myslalem ze automatycznie sie pojawi a tu zonk.

Te bronie masz w opcjach MULTIPLAYER -> BRONIE I GADZETY mozesz tam zobaczyc, iz jest kategoria broni, ktore odblokowujesz wraz z postepem lvl'i, i sa one dostepne w kazdym trybie soldiera. A wiesz w szturmowcu, medyku, itd...

Odblokowałem już całego szturmowca, grałem na normalu i wydaję mi się że AN-94 jest w tym trybie lepsze od M16A2 co myślicie?

Ja mam odmienne zdanie, najlepiej gra mi sie m16a2 i teraz tylko ta bronia gram jesli chodzi o szturmowca, w medyku gram m60, a w snajperce GOL'em chociaz mam odblokowane calosc, ale twierdze, iz ta ostatnia za wolna laduje, oraz jakas taka potezna, ma mniejsza celnosc, tkze GOL oraz ta pierwsza, ktora jest w standardzie odblokowana sa najlepsze. Nie raz juz widzialem kolesii, ktorzy mialei ~35lvl, a grali pierwsza snajperka, o czyms to musi swiadczyc...

A i dzieki Wam koledzy eraz przynajmniej wiem jak celowac w snajpie. Przytrzymuje przycisk, korekta , head ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi