kkNd! Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) Wyglada na to, ze wczesniej ladowalo wszystko do pamieci karty graficznej i stad te opoznienia. Teraz przez pierwsze kilka sekund ostro tnie. Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Naprawiają tylko dla kart 5xxx, użytkownicy 4x muszą jeszcze poczekać <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Niech no ktos podpowie jak sprawdzic z ktorej wersji DX kozysta gra ?? Dzis wsadzilem do kompa Radka 5870 dalem wysztko na maxa chodzi cacy 70-120 fps ( fraps 3.2 ) tylko chcialbym wiedziec z ktorego DX'a kozysta sciagam te nowe betki to jutro potestuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 w dokumentach folder BFBC2, a tam plik settings.ini DxVersion='tutaj bedzie wersja' co do tych sterow dla 4xxx faktycznie czas ladowania bez poprawy ale fpsy w gore poszly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 zas powrot do gry w dx9... btw wczoraj jak wsiadlem w czołg to do 1 zgonu(zara potym był dc albo tylko ja mialem) i do 4 zdobywanej bazy mialem 26/1....pierwszy raz w życiu. o dziwo perfekcyjnie działała kombinacja mechanik, plus zasłona dymna w czołgu, raz ja naprawialem sie sam, raz z doskoku jakis kolo co czasem wskakiwał na rkm.... ogółem poki na mine nie wjechalem było spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Wreszcie dołączyłem. Prosze o dodanie na pierwsza strone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 w dokumentach folder BFBC2, a tam plik settings.ini DxVersion='tutaj bedzie wersja' co do tych sterow dla 4xxx faktycznie czas ladowania bez poprawy ale fpsy w gore poszly Czyli dzialaja pod4xxx. Ktos na anglojezycznym forum wlasnie pisal ze ladowanie bez zmian, ale fpsy w gore. Inny na 4770 pisal ze mu spadly - niewiele ale zawsze. Duzo osob pisalo odnosnie 4770 ze dzialaja te stery, a u mnie blad na wgrywaniu sterownika ekranu. Moze to przez WIn xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Może ściągnij udostępnione już oficjalnie preview dla XP i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Panowie, potrzebna mi pomoc przy wyborze karty do bc2. +/- 250 złoty. chciałbym zeby wypoweidziały sie osoby ktore maja karty w tym przedziale, jak chodzi itd. jak sie ma obecna wydajnosc gry do bety (na ktorej sie zatrzymałem) no i lepiej ati czy nvidia ? rozdziałka w jakiej bede grac to 1400 x 900, detale im wyzej tym lepiej :D. aa niekoniecznie. na googlach znalazłem pewien test i wydaje mi sie ze 4850 byłoby takim minimum, jednak moge sie mylic :). pozdrawiam i z gory dzieki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Wydajność kart w BC2 -> Battlefield: Bad Company 2 - test wydajności str. 3 - Tomasz (focus) Niechaj - Artykuł GRY-OnLine tylko przełącz sobie rozdziałke do 1280x1024. Nie wiem jak karty z przedziału -250zł bo takich nie znam ale do +250zł 4850 nie kupisz. Przy tej kwocie są jakies GF220 albo lepiej radeon 4670 http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod=45551 4850 jest jak najbardziej ok bo ja nawet gram w 1680x1050 z AAx4 ale to już kwota ok 450zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Jeżeli sig masz aktualny to będziesz miał problemu z procem w tej grze. Jeżeli mogą być używki to patrz na allegro/fora i dasz radę kupić HD4850. Ewentualnie kup 88/98GT z gwarancją. Na allegro czasem są HD4730 w tej cenie, wydajność nawet ok, ale wysoki pobór prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Może ściągnij udostępnione już oficjalnie preview dla XP i sprawdź. Ten oficjalny preview ma starszą wersję direct3d niż te udostępnione bety (prawdopodobnie jakaś wczesna wersja sterów na maj). Starszą również od poprzedniej bety "10.5". Więc nie wiem jak z fpsami będzie :P @Krydor Zaraz spróbuje zainstalować je u siebie na xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 procka mam zmienionego (zapomnialem siga uaktualnic :P) proc to athlon x3. na chwile obecna jade na integrze wiec grafa tez jest nieaktualna. reszta jest jest w sigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Panowie, potrzebna mi pomoc przy wyborze karty do bc2. +/- 250 złoty. chciałbym zeby wypoweidziały sie osoby ktore maja karty w tym przedziale, jak chodzi itd. jak sie ma obecna wydajnosc gry do bety (na ktorej sie zatrzymałem) no i lepiej ati czy nvidia ? rozdziałka w jakiej bede grac to 1400 x 900, detale im wyzej tym lepiej :D. aa niekoniecznie. na googlach znalazłem pewien test i wydaje mi sie ze 4850 byłoby takim minimum, jednak moge sie mylic :). pozdrawiam i z gory dzieki za odp. ja gram na 8800gt. Gram w fullhd na ustawieniach medium i fraps pokazuje 60fps +-10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Pusty server + patrzenie w niebo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 32 osoby + dynamiczna gra? test we frapsie wykazał: min 39, max 76, avg 57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 U mnie z ustawieniami na max i AAx4 jest jakieś 50-60 klatek w 4850 w CF na rozdziałce 1800x1440. Więc możliwe, że na medium i te 60 klatek ma :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Z ciekawosci sam zrobie w koncu jakis test, aczkolwiek chyab przyznacz ze 39FPS w dymie to juz srednio plynnie dla tej gry? Pozniej zapodam jakis benchmark, rozumiem ze ok. 1920x1200 ustawienia w menu sztywno MEDIUM i dx9? Daleki jestem od oceny takich testow, bo w koncu wszystko zalezy od mapy i akcji, ale co tam zobaczymy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 (edytowane) Mowie jak jest i nie będę nikomu nic udowadniał, bo nie mam na to czasu ani ochoty. Info podałem dla bielskiego, żeby wiedział ze na 8800gt (która mieści się w jego przedziale cenowym) spokojnie pogra. Dla uzupełnienia mój setting.ini [WindowSettings] Width=1920 Height=1080 Fullscreen=true RefreshRate=60 VSync=false [sound] Quality=low VoipEnable=true SpeakerCount=0 [Graphics] Effects=medium Soldiers=medium Vehicles=medium Overgrowth=medium Undergrowth=medium StaticObjects=medium Terrain=medium Shadows=medium Bloom=true HSAO=false MSAA=0 Water=medium MainQuality=custom Texture=high DxVersion=auto Aniso=2 Detail=medium RenderAheadLimit=2 Fov=59.000004 EOT edit: nie odczuwam tych 39fps w dymie, gra mi się przyjemnie. Edytowane 15 Kwietnia 2010 przez pawelekmal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Juz tak sie nie pien ;] Napisz w jakim DX jeszcze grasz, bo to takze ma znaczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 (edytowane) Eee, dx9 raczej. Mam win xp. edit: stery 196.21 Nie pienie się, tylko nie rozumiem reakcji co po niektórych. Jakbym miał jaką korzyści z tego, że podaje fałszywe info odnośnie wydajności. Edytowane 15 Kwietnia 2010 przez pawelekmal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Juz nie raz widzialem tu magikow ktorzy bili "wydajnoscia" karty kilkukrotnie mocniejsze ;] Wiec sie nie dziw ze ludzie podchodza z dystansem do niektorych rzeczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Ustaw cienie na low, będzie z 5-10 fpsów więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 (edytowane) Czyli dzialaja pod4xxx. Ktos na anglojezycznym forum wlasnie pisal ze ladowanie bez zmian, ale fpsy w gore. Inny na 4770 pisal ze mu spadly - niewiele ale zawsze. Duzo osob pisalo odnosnie 4770 ze dzialaja te stery, a u mnie blad na wgrywaniu sterownika ekranu. Moze to przez WIn xp. U mnie żadnego wzrostu nie zauważyłem. Instalowałem same sterowniki bez całej reszty tego badziewia. @ Duelist Cienie przy LOW są beznadziejnie kwadratowe ;) Edytowane 15 Kwietnia 2010 przez Grinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 [sound] Quality=low Dźwięki w tej grze to poezja, więc ustaw na high. Możesz za to wyłączyć bloom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 @pawelekmal irytujesz sie jakby Ci cos zarzucal, a ja poprostu uzupelniam twoja wypowiedz bo gra fullHD ze srednia klatek nawet >100 moze byc wynikiem pomiarow rzędu min. 10 i max. 200FPS prawda? Dla Ciebie 39FPS to komfort i chwala Ci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 gra mi się komfortowo z ~60fps. Te 39 to dolna granica i tyle jest tylko przy dużych wybuchach obok. Zresztą widzę, że masz bardzo podobny komp do mojego, więc powinieneś się orientować jak hula w BC2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Cienie przy LOW są beznadziejnie kwadratowe ;) Możliwe, nigdy nie zwróciłem uwagi na to podczas gry :-P Same sterowniki zainstalowałem normalnie na xp, ale nawet nie chciało mi się testować jak zobaczyłem, że aa pod dx9 mi na nich nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Dźwięki w tej grze to poezja, więc ustaw na high. Możesz za to wyłączyć bloom. u mnie samo przestawia na low... o co moze chodzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zintegrowana dzwiekowka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...