Skocz do zawartości
RaKLeZ

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

drogi kolego MakaronekPL... czytajc twoj post widze, ze mnie opacznie zrozumiales! gdybys przeczytal ze zrozumieniem post #2755, pewnie dotarloby do ciebie, ze nic nie mam do twoich prawdziwych znajomych, w koncu nie jestem idiota, by atakowac kompletnie nieznane mi osoby! dlatego zanim zaczniesz mnie obrazac naucz sie czytac ze zrozumieniem, bo tlumaczyc ci tego co napisalem nie zamierzam...

i piszac o statsiarstwie nie pisalem o zdobywaniu szpilek, odznak i unlockow, a o postawie stawiajacej na pierwszym miejscu statystyki, sa osoby, ktore dla statystyk zastrzela cie, by po chwili wskrzesic, sa osoby, ktore zabijaja swoich, byleby wsiasc do pojazdu, to jest zachowanie, ktore potepiam, a nie ze sobie znaczek odblokujesz... no i wrzuc na luz, bo sprawiasz wrazenie jakbys mial adhd ;/

pytanie do tematu

czy da sie inaczej niz przez zburzenie budynku zniszczyc przekaznik? czy strzelajac z rakietnicy bezposrednio w skrzynie, da sie ja zniszczyc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@grzechuk - pokoj, nie chce mi sie juz tlumaczyc ani z Toba tez klocic. Rowniez mnie opacznie zrozumiales, bo tego typu "akcje" typu zabijanie zeby reanimowac albo statsiarskie zachodzenie od plecow czy baseraping budza we mnie pogarde. Ja gram dla statsow w sensie wlasnej satysfakcji, zeby czuc sie skillowym gosciem i poplakac na mumblu z kumplami ze smiechu, a na pewno nie czulbym sie skillowy walac ciagle w plecy czy wskrzeszajac umarlych po uprzednim ich zabiciu ;) Wg mnie wlasnie najgorsza mozliwa opcja stats-nooba jest cg-noob, ktory biega ciagle z ta wyrzutnia walac z kucków gdzies od boku, bo przeciez jak go zauwazysz to juz albo ginie, albo wali sobie pod nogi zebyscie zgineli obaj ;)

a w ogole mam do Was bardzo lamerskie pytanie .. :)oznaczam te pojazdy z pistoletu na rzutki (swoja droga widze, ze tor lotu takiej rzutki jest praktycznie plaski, grawitacja rozumiem na nia nie dziala ;) - i jak mam pozniej niby strzelic, zeby ten rpg namierzal sam ten smiglowiec ? Zawsze albo ja, albo ktos mi namierzy, mam pojazd w kwadraciku pomaranczowym, strzelam z RPG a to i tak leci w caly swiat. Musze cos wcisnac zeby na tym pojezdzie zalokowac cel ? Widzialem ze kolesie w gore w powietrze wala i ten pocisk sie sam namierza

Edytowane przez MakaronekPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Makaronek jak zapodasz strzałkę to namierzaj tak długo aż kwadracik przestanie migać potem możesz strzelić nawet w górę a i tak trafi w cel (choć są od tego wyjątki) ale w walce z heli sprawdza się zawsze, z tym że w nowym patchu mają być flary także zobaczymy jak to będzie, ale póki co chłopaki się nie spiesza z wydaniem patcha bo trwonią zarobioną kasę na wakacjach, w sumie maja racje odwalili kawał dobrej roboty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w ogole mam do Was bardzo lamerskie pytanie .. :)oznaczam te pojazdy z pistoletu na rzutki (swoja droga widze, ze tor lotu takiej rzutki jest praktycznie plaski, grawitacja rozumiem na nia nie dziala ;) - i jak mam pozniej niby strzelic, zeby ten rpg namierzal sam ten smiglowiec ? Zawsze albo ja, albo ktos mi namierzy, mam pojazd w kwadraciku pomaranczowym, strzelam z RPG a to i tak leci w caly swiat. Musze cos wcisnac zeby na tym pojezdzie zalokowac cel ? Widzialem ze kolesie w gore w powietrze wala i ten pocisk sie sam namierza

z rpg chyba nie da sie namierzyc ;p strzalka w cel => gustav => celujemy przez 3 sekundy w kwadracik i walimy, a pocisk juz znajdzie droge ;] odkad przyspieszyli te strzalki latanie heli zwyczajnie nie ma sensu ;p polecam zaczynanie mapki issla de innocentes (czy jakos tak) jako mechanik z gustavem i strzalkami. Bardzo czesto kosze oba pelne blackhawki na samym poczaku :D

Aczkolwiek mam troche dosc tej gry ostatnio. Cos w tym bylo jak ostatnio mowiles o zrypanych hitboxach. Bardzo czesto mam motyw z trafieniem (widac krew) a przeciwnik biegnie dalej... kwadracika potwierdzajacego trafienie oczywiscie tez brak  :blink: Podobno glowny koles odpowiedzialny za battlefielda zostal skierowany do prac nad nowym MoH, a ten nowy wiecej psuje niz naprawia... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Gustavem i RPG można namierzyć.

Udało się komuś zdobyć szpilkę za 4 obrony flagi?

Ciężko znaleźć coś banalniejszego. Zabijasz przy flagach i tyle, tak jak i z obroną m-comów. Miałem to wiele razy (w BC1, w BC2 tylko raz bo nie grałem w Conquest, nie podobają mi się raczej mapy tak jak i w Rush, w jedynce są świetne). Co innego zniszczenie czterech m-comów, żałuje że tego nie próbowałem na samym początku, bo teraz nie ma szans.

Edytowane przez Harry Lloyd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie wkurza snipera. Strzelam do kolesi z dużej odległości i ich nie treafiam ,a koleś mnie zgarnia i zabija nawet używając giwery z mniejszym zasięgiem .O co kaman ?

you have been spotted ;)

i zapewne kazdy medyk i jego apteczka pruje juz do Ciebie z m60 - strzelaja po prostu w strone trojkata

kto ma wiecej szczescia ze mu kulka z fatal dmg wpadnie ma killa

patch mial byc juz pare tygodni temu - dalej czekamy - z tego co ja slyszalem zrodlem opoznien jest rowniez wprowadzenie spec kitu na x360/ps3, niby na tym sie skupili najpierw, nie mam zadnego potwierdzenia tego, czyste spekulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działa Wam wysyłanie/odbieranie zaproszeń w grze ? Nie wiem czemu ale jakoś nie może mi to zatrybić :( odblokowane porty i wyjątek w zaporze dodany...

U mnie raz działa, raz nie, ogólnie ten system zaproszeń to funkcjonuje jak chce ;/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady panowie :) oprócz tego że trzeba władować z 2 metrów cały magazynek aby ubić chłopa to jak dla mnie giera wypaśna,

z nożem nie miałem sytuacji żeby mi nie siadło.

Zaproszenia działają, co więcej friendsów poprawili że już widać kiedy ktoś gra.

Też narzekałem ostro jak kupiłem pierwszy raz grę z serii BF bo nie ogarniałem, ale po 30h grania naprawdę to już nie jest męczące:)

Z patchem przygrywają trochę w chu****, miał być nie wiem kiedy a tu dup*** kanciasta..mam tylko nadzieję, że to zostanie wynagrodzone.. : P

Edytowane przez matrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem, ze AN94 odzyskuje na uznaniu :) Btw: co ma generalnie być w tym patchu, że tak wszyscy na niego czekają? Btw2: czym się teraz gra najlepiej jeśli chodzi o snajpera? Czekam na wasze opinie.

Pozdrawiam

KuBaB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jeszcze odnośnie dodatkowych specjalizacji. Lepszy jest uchwyt czy amunicja magnum? Osobiście różnicę widzę tylko przy M60 gdzie lepiej gra mi się z cięzką lufą niż magnum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

snajperem mnie sie po patchu najlepiej gra SW - duzo naboi w magazynku, szybkie przeladowanie, dobra celnosc, z nabojami magnum zazwyczaj zabija 1 strzalem z bliska, wiec na krotkie dystanse super, na srednie dystanse mozna sobie pomoc 1911, bo zazwyczaj jak nie trafimy w glowe, zostawia jakies 20-30 % hp, wiec jeden strzal z 1911 dopelnia formalnosci ;) Calkiem niezle tez sie gra GOLem z uwagi na sile jego strzalow, ale gola sie ciezej obsluguje (5 pestek, dluzszy reload)

nie wiem jak Wam sie moze dobrze grac z nozem :( przed patchem jak sie wkladalo noz w kark komus, to az sie tak zatrzymywal obraz i bylo widac te kolizje noza z cialem. A teraz to jakbym ducha nozowal - jak sie uda trafic (30 % szans) to koles znika i sie przez niego przebiega (widac ze sie trafilo dopiero po blachach i punktacji) a i tak zazwyczaj sie nie trafia. Jesli ktos nie widzi roznicy, to albo bug z nozem jest tylko na niektorych sprzetach, albo po prostu ta osoba nie umie nozowac, albo nie grala w gre przed patchem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak Wam sie moze dobrze grac z nozem :( przed patchem jak sie wkladalo noz w kark komus, to az sie tak zatrzymywal obraz i bylo widac te kolizje noza z cialem. A teraz to jakbym ducha nozowal - jak sie uda trafic (30 % szans) to koles znika i sie przez niego przebiega (widac ze sie trafilo dopiero po blachach i punktacji) a i tak zazwyczaj sie nie trafia. Jesli ktos nie widzi roznicy, to albo bug z nozem jest tylko na niektorych sprzetach, albo po prostu ta osoba nie umie nozowac, albo nie grala w gre przed patchem ;)

Nóż to póki co porażka... albo się trafi za pierwszym razem, albo machaj sobie do upadłego (czyt. do czasu aż przeciwnik cię kill'nie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi