Skocz do zawartości
RaKLeZ

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe czy wypuszczą dzisiaj tego patcha :)

Żeby nie offtopować ;) : Na tych nowych sterach dużo gorzej mi chodzi gra, najlepiej jak do tej pory grało mi się na 10.3 . A mapy wczytuja mi sie bardzo długo, próbowałem z różnymi wersjami sterowników i nic.

@Grinch

Może karta Ci się przegrzewa ?:) Ja tak miałem z 9600Gt jak była podkręcona, wywalało do pulpitu albo robił się biały ekran, teraz gram na lapku, karta jest nie podkręcona i nigdy mi się nie zdarzyło żeby mnie wywaliło do pulpitu.

Wcześniej tak samo wyglądały temperatury ale nic nie wywalało.

Będę próbował przy niższych taktowaniach :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka ta gra bywa ostatnio wkur.... mam oryginalnego bc2 jako jedna z nielicznych gier. producent w ch.. tnie zamiast wypuscic patcha poprawiajacego te zasrane bledy. w moim odczuciu wystepuja bledy zwiazane z obrazeniami niektorych broni ;/

jezeli chodzi o bronie dla medyka - ten temat pozostawiam bez komentarza, bo jest przesada

Edytowane przez yeyoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO ja ostatnio odpaliłem pierwszy raz TeamFortress2. Pograłem długi czas..fajnie zero problemów, dobry kod sieciowy. Wróciłem do BC2 i nie mogę patrzeć na te buble w niektórych miejscach. Mam nadzieję, że patch rozwiąże problemy bo to co jest teraz skutecznie mnie odrzuca do grania na rzecz innych produktów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwna ta gra, jedyna, na ktorej mi sie tez karta 'przegrzewa' - bialy ekran i total zwis kompa. Za to jak patrze w logach nie przekracza 70o (radeon 4890 asusa)

Też mam ta kartę, ale żadnych problemów, o których piszesz. Więc raczej to nie wina samej karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn mozliwe ze to wina karty w sensie tej sztuki konkretnej. Zreszta karta mierna jest - ma niby 2 wiatraki, jakies napisy na pudelku, ze jest specjalny chip na niej ulatwiajacy podkrecanie, ze nawet do 300 % wiecej mozna uzyskac podkrecania etc, a podkreca sie stabilnie... 850@920... i jeszcze wywala jakies bledy niekiedy (nie artefakty ale ma problem ze stabilnoscia jak widac). Pytalem w asusie czy jest jakas szansa na wymiane bo widzialem ze ludzie na niej wyciagaja luzno 1000 MHz ale zostalem opieprzony jak to grozi utrata gwarancji. Wiec nie wiem po chust pisza takie bzdury na pudelkach... Takze reasumujac (sorki za offtopic) - nigdy wiecej zadnej czesci Asusa nie kupie i Wam tez nie polecam tych bubli ;)

a patch to by mogl juz wyjsc :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a patch to by mogl juz wyjsc :(

Możemy sobie pomarzyć, patch nie w tym tygodniu ;)

There will be no PC patch this week, Kalms is on the case.This pushes our release to Monday next week as long as all goes well with QA/Steam

src: http://twitter.com/Bazajaytee/status/16780894152

Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dice wie, ze na latkach nie da sie zarobic i ma gleboko gdzies swoich graczy ;p tyle napsuli ostatnia "poprawka" i dopiero teraz laskawie sie wzieli za naprawe... wczesniej byli zajeci robieniem dodatkow na konsole   :lol:

Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Dice wyda też 10 giga łatek, to za kilka lat BC2 też będzie gra praktycznie bez błędów.

Po kilku gb patchy bf2 niestety nie pozbył się błędnie działających hitboxów, tutaj sytuacja będzie identyczna. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie offtopować ;) : Na tych nowych sterach dużo gorzej mi chodzi gra, najlepiej jak do tej pory grało mi się na 10.3 . A mapy wczytuja mi sie bardzo długo, próbowałem z różnymi wersjami sterowników i nic.

U mnie wręcz przeciwnie. Jechałem do wczoraj na 10.3 i zawsze byłem jednym z ostatnich na mapie, a ponieważ kolejne updaty sterów nic nie zmieniały, to nie wgrywałem następnych wersji. Dopiero wczoraj się skusiłem na te 10.6 i szok, mapa ładuje się bardzo szybko i jako jeden z pierwszych jestem w boju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo problem nie dotyczył kart nvidii.

Po kilku gb patchy bf2 niestety nie pozbył się błędnie działających hitboxów, tutaj sytuacja będzie identyczna. :]

Ale gameplay był od początku do końca po zasięgiem BC2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze swej strony polece 10.4a czy prewiev, ta wersja co loadingi skraca tez dla 4xxx, póki co najsyzbszy driver

10.6 nie instaluje bo z netowych pogaduch wynika ze sporo gier ma problemy, CF sie momentami wykłada(mnie nie dotyczy...) zarządzanie energią też potrafi sie wyłożyć no i w bf niektórzy mają spadki fps sredniego i to spore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, ja też mam ostatnio czasem mocną ścinkę, która trwa tak z 2-3 sekundy, średnio raz na rozgrywkę (pomijając sam początek jak coś tam się chyba doczytuje). Wydaje mi się, że to od sterów 10.6 bo wcześniej tego nie miałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie to co piszecie...

MakaronekPL uwierz mi RAID nie ma szans ;]

Z reszta Samsung juz nigdy u mnie nie zagosci, za duzo tego wyserwisowalem. Moze i fajne sa jako pojedyncze dyski, ale ja mam ich kilka, a temperatura jest najgorszym wrogiem tej marki

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez jestem wrogiem tej marki wiec nie tylko temperatura ;) ostatnio nieszczesliwie monitor koledze polecilem i oczywiscie ma cala linie w bad pixelach :/ ale ssd w raidzie dopiero by zamiotlo :) lepiej 2 male w raidzie niz 1 wiekszy :)

ps. sorki za offtopa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze i fajne sa jako pojedyncze dyski, ale ja mam ich kilka, a temperatura jest najgorszym wrogiem tej marki

Ciekawe, u mnie Samsungi jakoś zawsze ~10C mniej niż Seagate - te to się dopiero grzały. Zadowolony jestem z tych dysków.

Czy punkty po rozwinięciu wszystkich klas to już tylko sztuka dla sztuki? Trochę lipa, bo to jest motywacja do biegania w squadzie i realizowania celów jako że wtedy najlepiej punkty lecą. A jak już do niczego nie służą to można chcieć się skupić tylko na zdobywaniu insygniów.

I jeszcze tak odnośnie wywalania gry do pulpitu to odkryłem że mój cep nie był tak stabilny jak powinien, po zmianie chłodzenia mogłem wreszcie go skatować OCCT i się okazało, że trzeba było go trochę dowoltować. Mam nadzieję, że teraz już się nie będzie wywalać. Tym co im się gra wykrzacza do pulpitu proponuję ostro przetestować kompa jeżeli jeszcze tego nie robili bo może w tym jest przyczyna (gra wrażliwa na OC)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzilo mi o ich wysoka temperature, tylko niska tolerancje na temperature.

Dyskow sprzedalem w swoim zyciu juz setki jak nie ponad tysiak.

Wracaly stare WD, wracaja Samsungi. Te firmy tez najczesciej laduja u znajomka na odzyskiwaniu danych (mowa oczywiscie o 3,5")

Co do samej gierki

Dla mnie rownie dobrze mogloby nie byc zadnych odznaczej, insygniow, gwaizdek itd. Dla mnie liczy sie fun z gry z kumplami. Choc czasami jak sie trafi marny serwer to nic nie pomoze.

Ostatnio wydawalo mi sie ze tylko my we 4 atakujemy... Hmmmm w sumie sie nie pomylilem. Reszta to sniperzy i chychajacy za nimi medycy. Zal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na standarcie... ale na 285 tych problemow nie zauwazylem

Z reszta walic to w niedziele i tak system walne na SSD a nie RAID tak jak teraz ;]

gry nie ma senu instalowac na ssd ;) zadnej roznicy po wydaniu "poprawek" do battlefielda

@Makaronek, mimo wszystko raczej lepiej kupic wiekszy ;) raid zmienia odczyt i zapis liniowy, ale to przy normalnym uzytkowaniu nie jest najwazniejsze ;p lepiej w przyszlosci dokupic 2gi wiekszy, bo przy 3 i wiecej malych dyskach trzeba tez pomyslec o dodatkowym kontrolerze 

Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi