Skocz do zawartości
RaKLeZ

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

Niech ktos zarzuci jakimis informacjami na temat ilosci cheatow , dziwnie jakos kazdy milczy na ten temat ;)

PBBans | Master Ban Index

Tutaj znajdziesz ilość banów na GUID, najwięcej banów ma ET, ale to oczywiste ze względu na to że silnik gry jest otwarty i oczywiscie że gra już ma sporo latek. Na drugim miejscu jest kochany COD4 ;)

BC2 pod tym względem dogania bf2142 który jest sporo starszą grą, myślę ze pod koniec wakacji go prześcignie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorsze jak się trafi na serwerze jak ja to nazywam "klan cheaterów" tzn. jest po dwóch typa w każdym teamie ewidentnie grający na cheatach i pomagający sobie wzajemnie koszący całą resztę uczciwych, widać ewidentne oszustwo, a admin albo nie chce, albo nie widzi co się dzieje, albo w ogóle nie ma admina.

EDIT:

Ze stronki wyżej:

Violation Data

Alias Soldat Ivan (GT | GM)

Violation VIOLATION (MULTIHACK) 70805

Streaming Source

Team hF.

Server IP 208.167.234.72:19567 (MSi | GT | GM)

Server Desc Hack Free Gamers hF. RUSH HC HARDCORE :lol2:

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

k/d ratio 2,36 więc to o niczym nie przesądza, zobacz sobie na leaderboard jakie ludzie mają wysokie ratio, wszystkich nie można chyba posądzać o cziterstwo..

Leaderboard - BFBC2 Stats

Z jednej strony szkoda, że killcama nie ma, to by było wszystko jasne.

nie o ratio mowilem, te wcale nie jest jakies rewelacyjne

sprawdz historie

zawsze mial stabilne ratio na poziomie 1.6 do 1.65

2-3 tygodnie temu nagly przyplyw mocy? i blyskawiczny przyrost do 2.35+?

kpm ma srednie z calosci na poziomie 1.77

ale ponownie - od 3 tygodni jego kpm to ~4?

medyk to jego druga najczesciej uzywana klasa

nie leczy, nie podnosi, odsetek headshotow?

do tego zakladam ze wczesniej gral legit, i staty te sa zaciemnione przez to, bo ilosc headow mial wtedy w normie

mozna tak dalej pisac.

musialby ustawki grac zeby lapac w 2-3h 600 kilsow+ praktycznie w kazdej sesji

edit

a zreszta najwyrazniej juz wczesniej czitowal

[PBBans:168009 04.14.2010] 80f7b4521366dc79299036972e46a75a "mischastone" "188.192.*.*" "AIMBOT 50116"
Edytowane przez yngwie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to sie nagralem, urlop sie zbliza a mi sie usmazyla karta graficzna. Nie podkrecana nic. najpierw krzaki wczoraj w BF'e, potem w systemie, dzisiaj takze w biosie, w koncu nie odpala... I strasznie goraca. Mialem Radeona 4870 512 MB, poprosze Was o rade jaka karte graficzna kupic? Chce cos taniego, ale dobra, a nawet lepsza od 4870, za male pieniadze.

• Upvote 1
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to sie nagralem, urlop sie zbliza a mi sie usmazyla karta graficzna. Nie podkrecana nic. najpierw krzaki wczoraj w BF'e, potem w systemie, dzisiaj takze w biosie, w koncu nie odpala... I strasznie goraca. Mialem Radeona 4870 512 MB, poprosze Was o rade jaka karte graficzna kupic? Chce cos taniego, ale dobra, a nawet lepsza od 4870, za male pieniadze.

Ile rozumiesz przez słowo małe pieniądze ?

~450-500zł - Asus EAH5770/2DI/512MD5/A ATI Radeon 5770 - Karty graficzne - Asus EAH5770/2DI/512MD5/A ATI Radeon 5770 od 463.00zł

700zł - Gigabyte GV-R583UD-1GD ATI Radeon 5830 - Karty graficzne - Gigabyte GV-R583UD-1GD ATI Radeon 5830 od 708.87zł

• Downvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem pobawić się joy'em, ale niestety gra nie ma pełnego wsparcia dla tego kontrolera, nie wykrywa przepustnicy i hat'a. ;/

Na forum ea wszyscy psioczą, że dice nie umie sobie poradzić z takim czymś i zrobić fix'a.

Jakoś w bf2 się dało a tutaj nie, czyżby to przez konsole, taka ułomność ? :]

Btw mam wrażenie, że mycha mi jakoś pływa w tej grze, czy to celuję ze szczerbiny, czy działka w czołgu. Akceleracja w windowsie jak i w grze wyłączona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawiłem się tym programem i uzyskałem efekt, że w pojazdach mam dobre sterowanie a z buta czułość jest na bardzo niskim poziomie. Gdy zwiększę czułość w grze tak, żebym mógł dobrze sterować "infantry" to z kolei pojazdy dostają mega speeda w czułości myszy.

Próbowałem tego - BFBC2MouseFix-1.1 i tego BFBC2Settings

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafikaBattlefield Bad Company 2 F.A.Q.

Dołączona grafika

Druga część jednej z odnóg serii Battlefield. Tytuł oferuje ciekawą fabułę i sporo dynamicznej taktycznej akcji w wojennym klimacie.

Battlefield: Bad Company 2 to kontynuacja świetnej gry taktycznej współtworzonej przez firmy Digital Illusions i Electronic Arts. Pierwsza część została wydana w 2008 roku i była kolejną po Battlefield 2: Modern Combat udaną próbą przeniesienia pecetowej serii na konsole (Xbox 360 i PlayStation 3).

W drugiej odsłonie cyklu po raz kolejny wcielamy się w członka tytułowej niesławnej kompanii, złożonej z raczej niezbyt poprawnych żołnierzy. Jak zwykle ekipa znalazła się w centrum niezwykle niebezpiecznych wydarzeń i ponownie bierze udział w zakrojonym na ogromną skalę konflikcie zbrojnym. Aby poznać ciekawą historię musimy przemierzyć między innymi ośnieżone szczyty górskie, gęstą dżunglę i zapyziałe małe wioski.

Zabawa zasadniczo nie różni się od pierwowzoru, gdyż twórcy postanowili kontynuować i rozwinąć najlepsze elementy jedynki. Otrzymujemy więc całkiem sporo okazji do wykorzystania licznych pojazdów, których w tej części jest jeszcze więcej. Bitwy z ich udziałem są spektakularne i iście epickie. W nasze ręce oddano także bardzo pokaźny arsenał złożony z rozmaitych broni i sprzętu. Sednem rozgrywki jest oczywiście sianie zniszczenia – większość obecnych w grze obiektów może ulec destrukcji.

Tytuł wykorzystuje ogromne możliwości zaawansowanego silnika graficznego Frostbite, który został użyty już w pierwszej części serii. Wykreowane przez twórców krajobrazy są więc niezwykle szczegółowe, a cała zabawa jest bardzo dynamiczna. Oprócz rozgrywki dla pojedynczego gracza, autorzy standardowo przygotowali kilka trybów gry sieciowej. W Bad Company 2 pojawiają się znane z poprzednich odsłon Conquest i Rush, a także dwie zupełnie nowe opcje rozgrywki koncentrujące się na drużynach, czyli kilkuosobowych grupkach graczy tworzonych w obrębie jednej strony konfliktu.

Battlefield: Bad Company 2 ( PC ) - Encyklopedia Gier | GRY-OnLine

Home | Battlefield Bad Company 2

Recenzja:

Battlefield: Bad Company 2 - recenzja - gram.pl

Testy wydajności pod procesory i k. graficzne:

Bad Company 2 - recenzja i testy wydajności. Testy wydajności, platforma testowa. Benchmark.pl

Battlefield: Bad Company 2 GPU Performance In-depth - TechSpot

Dołączona grafikaGdzie kupić grę ?

Odradzam allegro i tzw. klucze do ea store, było już wiele przypadków, ze zostały banowane w krótkim czasie, ich pochodzenie i legalność jest mocno wątpliwa, więc lepiej dołożyć i kupić z pewnego źródła np. Battlefield: Bad Company™ 2 on Steam (zabójcza cena), z ea store (na dzień dzisiejszy tj. 15 sierpnia jest promocja i gra za niecałe 100zł), lub poszukać w jakimś tanim sklepie - Battlefield: Bad Company 2 DVD - Gry PC - Battlefield: Bad Company 2 DVD od 109.10zł

Dołączona grafikaJakie wymagania sprzętowe ma bc2 ?

minimalne

• Procesor: Core 2 Duo @ 2.0GHz
  • RAM: 2 GB
  • Karta graficzna: GeForce 7800 GT lub ATI X1900 (karta z 256 MB RAM)
  • System operacyjny: Windows XP
  • HDD (Bad Company 2): 15 GB dla cyfrowej wersji lub 10 GB dla pudełkowe
  • HDD (Battlefield 1943): 10 GB dla cyfrowej wersji lub 4 dla pudełkowej

zalecane

• Procesor: czterordzeniowy
  • RAM: 2GB
  • Karta graficzna: GeForce GTX 260 (z 512MB RAM)
  • System operacyjny: Windows Vista lub Windows 7

Od siebie dodam, że gra ma dosyc wysokie wymagania, lubi mocny procesor jak i grafikę, ważne szczególnie w trybie multiplayer, gdzie liczy się jak największa ilość klatek na sekundę - na ekranie na prawdę dużo się dzieje, dziesiątki graczy, eksplozje itd.

Dołączona grafikaJestem zagubiony, jak grać w multi, z czym to się je ?

Polecam ten 7-częściowy poradnik do gry, opisy trybów gry, map, taktyk - Tydzień z grą Battlefield: Bad Company 2 - gram.pl

Dołączona grafikaCzy mogę ustawić większy poziom fov niż domyślnie ?

Tak, otwieramy plik settings.ini znajdujący się w katalogu C:\Users\(nazwa użytkownika)\Documents\BFBC2 i zmieniamy domyślną wartość FOV z 55 na dowolną, ale nie większą niż 200. Podana liczba jest wartością pionowa, którą należy przeliczyć na poziomą za pomocą kalkulatora.

Battlefield: Bad Company 2 FOV Calculator

efekty

Dołączona grafika

Dołączona grafika

ps. zmiana fov działa tylko w multi..

Dołączona grafikaGra działa wolno, jak mogę zwiększyć ilość fps'ów ?

Na początek proponuję ustawienie rozsądnej rozdzielczości pod posiadany sprzęt. Można także pobawić się wysokością detali z opcji graficznych.

Jeśli chcemy wycisnąć maksymalną ilość klatek na sekundę możemy zastosować kilka tricków.

-dodajemy do wiersza poleceń komendę +fullproc, ma to zwiększyć obciążenie na wielordzeniowych procesorach, możemy także ręcznie z menadżera zadań zwiększyć priorytet

-zmniejszyć jakość dźwięku na najniższą i ustawić źródło dźwięku z hi-fi na headset (słuchawki)

-w pliku settings.ini zmieniamy parametry DXVersion z auto na 9, bloom z true na false i renderaheadlimit z 2 na 0

-w/w opcje graficzne możemy łatwo i wygodnie zmienić programem Gossamer's Bad Company 2 Launcher

-usuwamy pliki D3DCompiler_42.dll, D3DX9_42.dll, d3dx10_42.dll, d3dx11_42.dll z głównego katalogu gry (robimy ich backup na wypadek, gdyby gra się nie chciała włączyć), ma to podobno wymusić na grze, aby korzystała z najnowszych wersji bibliotek dx i tym samym poprawić ilość fps'ów na kartach ati jak i nv

Got a 5xxx series ATI card? read this (may apply to nvidia also) - Electronic Arts UK Community

Dołączona grafikaCelownik w grze dziwnie się zachowuje, pływa, nie oddaje w pełni moich rzeczywistych ruchów, wtf ?

W grze zastosowano akcelerację myszy, którą można wyłączyć z poziomu gry. Nie jest to do końca prawda, bo mimo to w grze dalej możemy zaobserwować niekorzystny wpływ akceleracji, lecz można sobie tym poradzić na kilka sposobów.

Po co to wszystko i o jaką akcelerację chodzi ? W skrócie, ma to sprawić, aby ruchy naszej myszy były idealnie (1:1) odwzorowywane w grze, kursor się nie rozpędzał pod wpływem szybkiego poruszania się myszy itp.

-permanentne wyłączenie akceleracji w windowsie, w tym celu należy ściągnąć programik ESR - Hardware Forum i podczas instalacji (a raczej procesu tworzenie wpisu do rejestru, który potem aplikujemy) wybrać najlepiej domyśle ustawienia, sugerowane przez twórcę

-w windowsie zastosowano autorską akcelerację o nazwie "Enhance pointer precision", która ma za zadanie bardziej precyzyjne sterowanie kursorem, przesuwanie myszki piksel po pikselu, w grach bardziej przeszkadza niż pomaga więc odznaczamy ta pozycję

Dołączona grafika

-niektóre oprogramowanie do myszek ma możliwość wyłączenia akceleracji z poziomu sterowników, przykład g9

Dołączona grafika

-dodatkowo w samej grze można zastosować opisane w tym temacie tricki - Mouse Smoothing Fix (Remove Negative Acceleration) - Battlefield Bad Company 2 PC - Battlefield Bad Company 2: EA Forums jednak bc2 jest na tyle dziwną grą, że nie da się chyba do końca wyeliminować akceleracji, ale po zastosowaniu w/w kombinacji będzie raczej nieodczuwalna

Dołączona grafikaMój joystick nie działa prawidłowo, gra nie wykrywa przepustnicy, orczyk działa odwrotnie, hut nie reaguje, dlaczego ?

Generalnie gra ma połowiczne wsparcie dla joy'i, niby w opcjach jest oddzielna rubryka do przypisania klawiszy funkcyjnych, ale tak na prawdę nie da się w pełni skonfigurować tego urządzenia. Można zastosować kilka tricków:

Fix for Reversed Joystick Controls - Battlefield Bad Company 2 PC - Battlefield Bad Company 2: EA Forums

Saitek X-52 FIX! And Possible Other Sticks Download Here! - Electronic Arts UK Community

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ath - Chciałbym wrzucić twój post w miejsce drugiego ale niestety zabugowane IP.Board 3.0 na to mi nie pozwoli. Na razie podlinkuję tylko twój post do pierwszego, może z czasem kretyni z Invision Power Services ogarną swój skrypt forum.
  • Downvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy było.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Gaming: The Core Debate - Test: Battlefield Bad Company 2, Far Cry 2

Procki odpowiednio taktowane 3,4ghz | 2,4ghz | 2,66ghz | 2,66ghz - gpu 5870

Intel zdecydowanie na korzyść, w przedziałach 2,4-2,66 ma podobną ilość fps'ów co x4 o prawie 1ghz wyżej taktowany.

Brak różnicy między starym q6600 a nowymi quadami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy wiecie dlaczego zamiera mi ekran na 1-2 sekundy w momencie gdy ma się pojawić napis na ekranie,na przykład po zabiciu przeciwnika czy oznaczenia wroga.Po czymś takim przeważnie ginę,bo często kolesie chodzą po dwóch i więcej.Jednego zabiję,ekran zamarza,a gdy ruszy to już leżę na ziemi.

A znacie może jakieś fajne serwery,bo ja trafiam na jakieś takie dziwne.Gdy zginę stojący obok medyk ma to w du..e i tak samo jest jak wołam kolesia aby mi dał amo.Ciśnieniem i trochę wwtedy rośnie a bez potrzeby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi