b4rt3k Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 (edytowane) wow, po zmianie z athlona ii x4 @3.2ghz + 4gb ramu na 2500k@4.6ghz + 8gb ramu gra dostala mega kopa, na oko widze we frapsie ze jest 2x wiecej klatek (max detale, fhd) a myslalem ze mi 5870 ogranicza... Edytowane 23 Października 2011 przez b4rt3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 @up Też takie sytuacje miałem i to na G4G... kicki niby za baserape czy kampę.A jeśli ktoś z nich tak robi to proszą cie o screena :D Następna sytuacja noob robi tk na serwie rozwala celowo heli, a admin widząc to nic robi z takim delikwentem--> http://screenshot.xfire.com/s/118786131-4.jpg Dalej nie wiem co sie działo, strasznie mnie wkur.. wyzwałem kolesia od "ciot" i dostałem auto kicka :D Hehe fajny screen ze mną (Zielony PL) Na G4G nie takie rzeczy się dzieją i nic.Też parę razy wywalono mnie od tak no ale admin jest pierwszy po ... hmmm nie to on jest ten pierwszy! Najlepiej się gra jak w przeciwnej drużynie jest co najmniej 6 kolesi z 50lvl i żaden nie przejdzie żeby wyrównać moce,no ale zawsze wygrywają!! :lol: :lol: wtedy właśnie jest najlepiej hehe! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Pany ratujcie.Odpalam dzisiaj BC2 i po paru minutach gry wywala mnie Pb jak na załączonym obrazku. Usunąłem całą zawartość folderu Pb w grze i zaktualizowałem wszystko od nowa,Pbsvc.exe przechodzi testy bez problemu tylko wyskakuje jakiś błąd na początku że nie może skopiować Pbsvc.exe do folderu C:windows\system32\pbsvc.exe ale dalej po testach kończy się sukcesem.Wyłączyłem w Esecie zaporę choć nigdy nie miałem z tym problemu i też nic. Możecie jakoś pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 po włączeniu gry, uruchamiają ci się procesy PnkBstrA.exe i PnkBstrB.exe ? masz w systemie uprawnienia administratora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 Nie miałem procesu PnkBstrB.exe.Po tym jak się już łaskawie pojawił,grałem jakieś 30 minut i było OK więc to była chyba jego wina.Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Sterowniki od NV to największe ciach!a jakie widziałem. Ku..a oni są poje...ni. Ja tu strzelam do ludka, potem stwierdzam, że przybliżę sobie obraz, a tu widzę, że strzelam w skałę :/ idiotyzm ku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 A co mają sterowniki do tego? Musisz poćwiczyć rozróżnianie skał od graczy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Taka, że sterownik jest tak super zoptymalizowany, że kasuje niektóre elementy, żeby nie obciążać zbyt mocno kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 @up: to może to jest mój problem? Brak wyświetlania niektórych elementów? Ale przecież nie mam słabej(?) konfiguracji, żeby sobie nie radziła ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Pudełkowe BC2 dodało mi się do Origina po ostatniej aktualizacji :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Mi sie pudełkowa 2142 dodała od razu przy aktywacji, dawno temu. W sumie logiczne i sensowne, powinno być właśnie jak na Steamie, czyli aktywujemy kluczyk, i można zainstalować bądź ściągnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 BC2 mam akurat dłużej niż Origina, którego zainstalowałem na przełomie marca i kwietnia br. po zakupie BF3. BF2 i 2142 mam jeszcze dłużej, także zaskoczyło mnie, że w ogóle się dodało. Zanim jednak pogram w trójkę, będę musiał uzbierać na upgrade sprzętu, a tymczasem pogram sobie w BC2 w wolnych chwilach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Ktoś z was ma podobną sytuację? W maju zakupiłem bad company 2 w pudełku i dodałem do biblioteki gier na moim koncie origin jako cyfrową edycję specjalną. Od kilku dni nie zaglądałem do origin, dzisiaj patrzę, a tam dwie pozycje: bad company 2 z datą zakupu 24 października i bad company cyfrowa edycja specjalna z majową datą zakupu :-) Nie narzekam tylko zastanawia mnie czy ktoś ma tak samo albo podobnie jak ja? :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Jak pisałem wyżej też mi się dodało BC2 i też jest z datą 24. października. Widać jakaś globalna akcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dresiarz_biczysz Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Taka, że sterownik jest tak super zoptymalizowany, że kasuje niektóre elementy, żeby nie obciążać zbyt mocno kompa? Też to miałem. GRa jest portem z konsoli, musisz się przyzywczaić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Też to miałem. GRa jest portem z konsoli, musisz się przyzywczaić. Crysis (pierwszy) nie jest portem z konsoli, a ma tą samą dolegliwość. Po prostu jest to fuszera od strony Nvidii (nie wiem jak jest na Radeonach) jak i "optymalizera" producenta gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dresiarz_biczysz Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Crysis (pierwszy) nie jest portem z konsoli, a ma tą samą dolegliwość. Po prostu jest to fuszera od strony Nvidii (nie wiem jak jest na Radeonach) jak i "optymalizera" producenta gry. W crysie jest to z powodu oszczędzania pamięci karty graficznej. Normalny zabieg, kiedyś tego nie dostrzegałem, jakoś od roku dopiero mi to w grach przeszkadza. Musisz sie przywyczaić. Też mnie drażni że w crysis np: kamyczki na plaz pojawiają się kilka metrów przed postacią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 (edytowane) Pudełkowe BC2 dodało mi się do Origina po ostatniej aktualizacji :unsure: Mi Origin przyjął kluczyk BC2 (deluxe) ze steama :D. Nie chce za to łyknąć kluczyka ze steamowego BF2 i pudełkowego BF2142. Ach, chciałoby się zobaczyć to walkery na silniku BF3 :rolleyes: edit Jednak udało się aktywować BF2 Complete Collection :D Edytowane 4 Listopada 2011 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 W crysie jest to z powodu oszczędzania pamięci karty graficznej. Normalny zabieg, kiedyś tego nie dostrzegałem, jakoś od roku dopiero mi to w grach przeszkadza. Musisz sie przywyczaić. Też mnie drażni że w crysis np: kamyczki na plaz pojawiają się kilka metrów przed postacią. Dlatego powinna być opcja "znikania głazów", bo nie po to mam kompa za x.xxx zł, żeby strzelać do niewidzialnego głazu. I niestety jest bardzo irytujące. Dlatego preferuje gry na UE3, bo pomimo plastikowości i małości świata to przynajmniej nie ma niewidzialnych kamieni - tzn. nie spotkałem się jeszcze z tym elementem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 a ja kupiłem na allegro sam kluczyk ... i niestety origin go nie trawi. Tzn wykrywa, że jest prawidłowy i że moge wybrać Cyfrową wersję kolekcjonerską ale: Tego kodu nie możesz wykorzystać w tym miejscu. Aby wykorzystać swój kod, przejdź na stronę https://activate.ea.com/applyentitlement.do. Odwiedź stronę FAQ Na tej stronie z kolei dostaje informację, że kod jest already used. Być może popełniłem błąd w kolejności bo wiedziałem, że kupię kluczyk i od kumpla wziąłem "kopie" i zainstalowałem. Zalogowałem się z poziomu gry na konto i podałem klucz z Allegro i działa gra on line. Ale Origin nie chce tego łyknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Dlaczego po zmianie rozdzielczości z 1280x1024 na 640x480 mam dokładnie tyle samo FPS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 (edytowane) Dlaczego po zmianie rozdzielczości z 1280x1024 na 640x480 mam dokładnie tyle samo FPS? Szklana kula mówi: "za słaby procek, który nie pozwala wykorzystać grafy". Edytowane 11 Listopada 2011 przez _OskaR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Widocznie nie grafa,a proc Cię ogranicza. Co masz? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 (edytowane) AII X2 240 @ 3,5GHz / HD4850 / 2GB RAM. Tak myślałem, ale wolałem zapytać. Edytowane 11 Listopada 2011 przez Modd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 AII X2 240 @ 3,5GHz / HD4850 / 2GB RAM. Tak myślałem, ale wolałem zapytać. Ta gra baaardzo lubi 2+ rdzeni. I nic na to nie poradzisz. Wiem jak ja przeszedłem z 2 rdzeni na 4 (c2d na c2q) i FPS skoczył niesamowicie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piec22 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 Witam, dzisiaj spotkałem na G4G, PPC ;-) Może część by odkurzyła BC2 i byśmy coś kiedyś zagrali? nick: piec22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Mam problem z BC2, problem bardzo dziwny. Nie wiem co moze byc przyczyna. Mam straszne spadki fps, takie dropy do 1, wtedy gra zacina sie na ta sekunde, taki freez, zdarza sie to roznie, ale generalnie dosyc czesto, nawet co 15-20 sekund. Dziwne o tyle ze grajac na SP w BC2 nie mam takich dropow, jedynie podczas gry po sieci. Aktualnie gram jeszcze w Need for Speed Hot Pursuit i mam stale 60 fps, wiec chyba problem sprzetowy mozna wyeliminowac. Czytalem troche ze PB swego czasu szalal, ale uzycie CPU na PB to jakies 2-3% u mnie. Nie mam pojecia szczerze w czym moze byc problem. Jedyne co pozostalo to chyba tylko reinstall gry. Prosze o jakies sugestie. Moj aktualny config to Phenom II x3 3.4 Ghz, Gainward 4850, 2GB ram, Chieftec 450W , win xp SP3. Z testu Frapsem: Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 28769, 396688, 1, 149, 72.523 Edytowane 20 Grudnia 2011 przez Krydor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Wejdź na serwer bez punk bustera i napisz, czy czkawka ustąpiła. Jeśli tak to ręcznie zaktualizuj PB, wpisz w google i znajdziesz z ich strony pliczek, którym pociągniesz update. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Wyciągnij Xonara i sprawdź. BC coś się nie lubi z Xonarami i lubi robić właśnie takie "rzeczy". Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 eeeee tyle godzin przegralem na xonarze i nie mialem zadnych problemow ( w miedzy czasie zmiana 3 czy 4 plyt) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...